Mateschitz: "Biz Ferrari Gibi Yarışı Manipüle Etmeyiz"

yazar:

kategori:

Red Bull Racing’in Takım patronu Christian Horner, gerekli olması halinde sürücülerin duruma göre hareket edeceklerini söylerken Avusturya’da çıkan haberlere göre Mateschitz Ferrari’nin Almanya’da yaptığına benzer bir şey olmayacağını söyledi.

Kliene Zeitung’a konuşan Mateschitz “Pilotlarımızı yarıştırmamız lazım ve aynen böyle olacak. Eğer Alonso kazanırsa o zaman şanssız oluruz. Ben Hollywood tarzı bir son bekliyorum. En kötü senaryo bizim şampiyon olamamız mı olur? O zaman gelecek sene yaparız. Bizim felsefemiz hep aynı çünkü bu bir spor ve spor olarak kalmalı.”

“Biz Ferrari gibi yarışı manipüle etmeyiz.”

“Bizim için sürücülere müdahele etmek asla ihtimal olmadı. Tüm dünya Ferrari’nin Almanya’da yaptıklarından sonra onları kınadı ancak biz bu şekilde yaklaşımımızdan dolayı aptal yerine konduk.”

“Her iki sürücümüz mücadelenin içerisinde olduğu sürece bunu asla düşünmedik.”

“Pazar akşamı, şampiyonluğun diğer % 50’sini kazanıp kazanamayacağımızı ve yeteri kadar başarılı olup olamayacağımızı göreceğiz. Doğru koşullarda kazanılmış ikincilik, emirlerle kazanılmış şampiyonluktan iyidir.”

“Yarışın en sonuna kadar herhangi bir şeyin olabileceğini daha yeni öğrendik. Takımlar şampiyonluğunu kazanmak sansasyolen bir duygu. Bunun için 5 sene boyunca çalıştık ve sonunda başardığımız için mutluyuz.”

“Bu şampiyonluk bizim için memnuniyet ve eğlence oldu. Geçen sene az farkla kaçırmıştık ancak bu sefer başardık. Ancak henüz hedeflerimizin % 50’sine ulaştık. Umarım diğer % 50’sine pazar günü ulaşacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    mesela vettel 1.gidiyor alonso yarış dışı kalmış webber 4 veya 5.vettelin şampiyon olması için webberin 1 sıra kaybetmesi gerekiyor.ve pitler yapılmamış red bul nasıl olsa takımlar şampiyonluğuda garanti diyerek ne yapar.şimdi durum hep ilk üç vet-web-alo şeklinde yorumlanıyor.büyük konuşmamak lazım

  2. mehmet ceviz avatarı

    Türkiye yarışı ve sılverstone yarışını unutmadık.sizin vettel ısrarınız yarşı son tura kadar sürdürdü(abudabi).birde eşitlikten bahsediyorsunuz.f1 fanı olan herkes 1.pilotların alo-lewis-vet olduğunu biliyor.ama sizin 2.pilot webber biraz cazgır çıktı.vettelde 1.pilotluğu kaldıramadı.olaylar son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesini devam ettirdi.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    vettel yarışı bitiremez rahat ol sen, bu kadar da hesap yapmaya gerek kalmıcak zaten…

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    tek kelıme ıle HELAL OLSUN diyorum..
    1 alonso yarıs dısı kalır veye onuncuuluktan asagıda felan olursa takım emrıne gerek yok zaten.

    2 veber 1 vettel 2 alonso 3 goder ve oyle bıterse gene tk emrıne gerek yok..

    3 tek bır ıhtımalde 1 vettel 2 veber 3 alonso gıderse son turada boyle gırılırse vettel ın samp olmasının mumkun olmadıgı bır durumda yol vermesını tk emrı olarak gormem… zaten yol vermesıde onun buyuklugunu ve takımın bır parcası oldugunu gosterır…buna takım belkı karısmayacak oyle gorunuyor pılotlara bırakılır ve tedbull son tura ılk 2 de gırese alonso sampıyon fılan olamaz..yedıreceklerını sanmıyorum…

    son olarak dıger haberdekı alonso nun esıtlıgı devam etırmelıler sozune bır lafım var.. sen ne zekıymıssın be..eger yukarda kı 3. ıhtımal olursa mılyonlarca para harca son turda sampıyonlugu bana hedıye et demekten baska bırsey degıl..zaten 1 vettel 2 veber 3 alonso olursa alonso sampıyon olursa red bull un hedıyesı olacak..nokta.ha galıp gelır red bullardan bırının onunde bıtırse lafımız yok..sapkamızı onumue alır helal olsun derız..

  5. Webber 1. olabiliyorsa arkasında muhtemelen Vettel olur diye demiştim ama haklısın,belirtmem lazımdı.Uyardığın için sağol.

  6. yada Toro Rosso renginde boyanmış 2 red bull daha yarışabilir 😀

  7. "Webber'i 1. yapın rahat rahat alalım şampiyonluğu"

    Weberin 1. olması yetmez sadece, Alonsonun 2. olması durumda Alonso şampiyon olur;)

  8. Seneye takımımın zayıf kalacağını sanmıyorum.Ama bu kadar üstün bi araç ortaya çıkar mı gene onda şüpheliyim.

    Şimdi duruma bakıyorumda,Ferrari ne değerli bi 7 puan kazanmış taktikle.Biraz aklınız varsa sayın yönetim 3 seçenekten mantıklı olanı yaparsınız:

    1-Hamilton Alonso'yu arkasında tutacak da siz Vettel'in 1. gitmesi durumunda onu şampiyon yapacaksınız.(ki Hamilton'un Alonso'dan tırstığı kanaatindeyim Brezilya yarışı sonrasında)

    2-Alonso yarış dışı kalacak biz havalardayız.

    3-Webber'i 1. yapın rahat rahat alalım şampiyonluğu.

    Hangisinde Ferrari'nin desteklemeyip doğru bulmasam da çok mantıklı olan planındaki mantık var söyleyin…

  9. tabi. Alonso liderle arasındaki o 50-60 puanlık farkı da hep Massa sayesinde kapattı zaten. Massa da olmasa ne yapacak bu Alonso acaba?
    bırak bunları Redbull ya, içiniz gidiyo Vettel'e yol ver demeye ama eşitlik konusunda ettiğiniz onca laftan sonra geri adım atamıyosunuz. Atarsanız da bir süre insan içine çıkmayın bence!

  10. evet oldu ingiltere'de ilk turda temas ettiler. Vettel lastik patlattı ve yarışı Weber kazandı.

  11. çekemeyeni çok diyelim 🙂

  12. Lewis ve Jenson'da Alonsonun önünde olabilmek için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarına eminim. Düşmanı çok arkadaş adamın:) Antisempatik ne yazık ki…

  13. Herşeyi bir çırpıda geçtim, Alonso-Webber yarış içinde mücadeleye girerlerse ikisinide kötü bir son bekler gibime geliyor.Alonso çok hırslı geçmek için Webber'de acayip agrasif(tarzını yerine göre sevmiyor değilim) En kötü Hamilton durumu olup Alonso yarış dışı kalabilir Webber'e dikkat şey onun elinde Alonso ona bulaşmaz ise şampiyon olur.

  14. yorumlarım neden gitmiyor anlamıyorum, moderatorler uyuyor mu onu da anlamıyorum! bir ben mi art niyetliyim ki " sabun olasıcalar" diye biten bir yorum hala silinmeden duruyor?

  15. Red-Bull psikolojik savaş olarak bunları söylüyor olabilir veya gerçektende bunu yapıp şampiyon olamayacak.Ama doğru olanı yapanı "ENAYİ" olarak adlandırmak utanılası birşey ve sen bunu herkese açık bir yerde yazabiliyorsun.Kimsin,kaç yaşındasın,evli misin,çocuğun var mı bilmem,olmadığını varsayarak yazıyorum.böyle bir zihniyete sahip kişinin ilerde çocuğuna yanlışı,doğruyu öğretirken aklına bu cümleleri gelecek mi veya gelirse ne hissedecek merak ediyorum.Ya da çocuğun kötü birşey yaptığı zaman(ör:hırsızlık) "AFERİN YAVRUM,ENAYİ GİBİ ÇALIŞACAĞINA BU ŞEKİLDE ÇAL YOLUNU BUL" mu diyeceksin.Umarım Red-Bull doğru olanı yapar ve gönlümün şampiyonu olur.

  16. inşallah :))

  17. Bende onu diyecektim.
    Ferrari nin yapmış olduğu takım emriuygulaması prestijini mi düşürdü sanki.
    hiç gerek yok bunlara.
    Her halukarda adamlar zaten iyi bir araca sahipoler ve yeterince reklam yapıyorlar.

  18. mesela McLaren Alonsonun önünde yer alsa o zaman da işleri tutar.

  19. ya tersi olursa o zaman sen ne diyeceksin

  20. adam çok marjinal yaklaşmış olaya

  21. Umarım YasMarinada çok büyük sürprizler olur ve sezona yakışan bir final olur.

  22. yorumum ad kısmını yazmayı unuttugum için mi gitmedi, yoksa daha sonra mı gidicek bilmiyorum benzer seyleri tekrar yazmak istemiyorum ama en azından şunu sormadan geçemicem, ne demek "sabun olasıcalar" Ne düşünüp yazdınız bunu açıklarsanız memnun olurum!!!

  23. inşallah alonsoda pazar gunu şampıyonluğunu kutlar ve sızde bunu paylaşırsınız bızde keyıfle ızlerız

  24. ne demek sabub olasıcalar, nasıl bir zihniyetle böyle bir yorum yazabiliyorsunuz, hadi böyle bir düşünce yapısına sahipsiniz ifşa etmeye de mi çekinmiyorsunuz? dedim ki hiç bişey yazma değmez ama baktım hala yorum silinmemiş burda duruyor tepki koymazlık edemedim!sabun olasıcalar ne demek ya???????????????????????

  25. http://www.youtube.com/watch?v=v-M0olx3i98&feature=player_embedded

    biraz da gülelim. mark webber takımlar şampiyonluğunu kutluyor 😀

  26. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    gene kötüler kazanacak zaten :)))

  27. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Görcez bakalım, meydan boş sallamış beyefendi, pazar akşamıda bu laflarını yedirmesinler sana pilotların….

  28. Ertan Akkaş avatarı

    Eğer ki Alonso Cumartesi pol alır ve startta iyi bir kalkış yaparsa o zaman herkesi hesap kitap yapma derdinden kurtarır, ömrümüzün birkaç yılı bizde kalır =)

    Herkes Red Bull'un duble yapmasını bekliyor ama bence Alonso bizi bu dertten daha doğrusu Red Bull'u bu dertten kurtarabilir. =)

  29. Naptın yaaaa.galiba pistde 4 tane red bull olduğunu unutuyorsun

  30. yalnız alonso şampiyonluktan eminmiş.massa nın iddiası yok.yoksa massa ya startta yada yarışta rbr lerden birinimi biçtirecekler :)) massada alonsoya yardım ederim demişti :))

  31. gerçekten süper bi fikir , keşke gelse akıllarınada yapsalar 😀

  32. 🙂 valla ara sıra ben de sizin modunuza giriyorum, bir çok şeyden şüphe ediyorum ancak bu konuda bir şey söyleyemem. webberin debriyajda ya da kalkışlarda sorun yaşadığı açık ama belki çok fazla heyecan yapıyordur 🙂 bilemeyiz. ama dediğiniz gibi mateschitz büyük laflar etmiş. neler olacağını öğrenmeye artık 4 gün kaldı 🙂

  33. Toro rossoya geline 2 becedriksiz.onlardan bir cacık olmaz.ama şu da var red bull gerçekten de malum durum olduğu takdirde webber yer vermzse aslına çok büyük bir reklam olur.anı yaratmış olur çok zekice olur aslına.reklam bu değilmi zaten anı yartmak

  34. Abdullah çelik sen benim bakış açımı bilen birisin.bence bu adam bir şeyler biliyor ve kapalı kapılar arkasında yani.b.e debriyajlarada ve motor konusunda ustadır.sana bir soru sorucam?bu sene webber kaç defa debriyaja kaldı allah aşkına?olucak şeymi?sezonun 2. yarısında webberin yer kazandığı starat ben hiç hatırlamıyorum

  35. Hakkaten fena fikir değil 🙂 Bence bu fikir Horner'ın aklına gelirse kesin yapar.

  36. toro rossolara bu hafta sonu red bullun tüm güncellemelerini yerleştirip onları da ön sıraya koyarlar 😀 ilk 4ü red bull araçları doldurur alonso 5. olur şampiyon vettel olur :)) o zaman böyle bir şey olması gerek yani 🙂

  37. Sen kimsin hesap soruyosun? Bende Ferrariciyim ama senin gibi tipleri görünce utanıyorum

  38. sana sonuna kadar katılıyorum dostum sinir oluyorum formula 1 i yarışdan önce ve sonra trt den izlerken iki lafı bir araya getiremeyen adamlara yorum yaptırıyorlar…..

  39. Starscream_Ferrari

    Arkadaşım senin yaptığın artık fanatizimdir.yok ölsün yok o yok bu.yani tanımadığın bir ispanyol için yada alman yada avusturyalı yada brezilyalı için insan fikirdaşları na bu tür ağır laflar etmez(ETMEMELİ DE)artık ondan sonra ruhunu satmaktır bence

    Bu sitede alonso ve schumacheri senin gibi kıyaslayanlar olunca tabii ki de alonoyla webberi yada x bir ismi kıyaslayanlar olucaktır

    Ayrıca gelelim hamdiye.kalbimi kırıyorsunuz hamdi konusunda.adam benim bir arkadaşın tanıdığı.bu adam eminönünde telefoncu.demek bunun piyasaya 500 milyar da borcu var(varmış).bunu her yakaladıklarına üzerime gelmeyin yoksa kafama sıkarım o zaman hiç alamazsınız diyomuş(SANDIĞINIZ KADAR DA SALAK DEĞİLMİŞ DEMEK) 🙂

  40. Senin gibi tipler buraya yorum yazacaksa Hamdi gibilerin yorum yazmasında hiç bir sakınca yok. Gayet ve gayet normal bir durum.

  41. Birader, sen gerizekalı taklidi mi yapmaya çalışıyorsun yoksa gerçekten de öyle misin? Aptal aptal yorumlar yaparak sayfayı kirletme. Hadi oradan!

  42. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Koskoca f1 in efsaneleri diyor Alonso en iyi pilot diye onlarama inanacaz,yoksa

    haber sitelerinde eline kalvyeyi alanın Avrupaya batıya saydırdıoğı gibi

    burdada,eline klavye alan,adsl bağlatıp hamdi gibi tiplerin yaptığı f1 yorumlarınamı.

    sen kimsinde Alonso nun şampiyonluğunu yargılıyorsun.Önce senin ruhsuz adamın 2007 için diğer üç pilota teşekkür etsin.Artık öyle bir noktadayımki Alonso ve Ferrari yi desteklemeyenlerden,o trt ye çıkardıkları ecüc mecüc tiplerdern bu sitedeki insanlardan okadar nefret ediyorumki.ölüyorum deseniz yüzünüze bakmam.o kadar kin duyuyorum.umarım hepiniz cehennemi boylarsınız.yalvarıyorsunuz Alonso olmasın diye.O kadar kuyruk acınız var.hepinizden nefret ediyorum.O kadar rezil insanlarsınızki insan demek bile gelmiyor içimden.Umarım Alonso şampiyon olur.Hepinizin canı cehenneme iğrenç mahluklar.hamdi gibi elin ayısını bile seversiniz sizi tempra yapıyor diye.zır cahiller.

  43. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    O zaman DC yi Mika ve Kimi zamanında,Heikki yi Lewis zamanında,Button'ı şu anda kullanan Mclaren

    Rubens'i,İrvine'ı vs kullanan Ferrari..

    Bu senemi hepiniz Redbullcu oldunuz.Yoksa hedefiniz isterse Alonso ölsün biz böyleyiz nefretimiz büyük kim karşısında olursa onu desteklerizmi?

  44. Ben Hollywood tarzı bir son bekliyorum

    Vettel şampiyon olucak.bütün taşlar yerine oturur

  45. Adam baştan sona kadar haklı. Ağır konuşmuş. Bu konuşmanın dozunda Üreticiler Şampiyonluğu'nun vermiş olduğu tabiri caizse 'gaz' olabilir.

    İki cümlesi çok dikkatimi çekti:

    "Biz Ferrari gibi yarışı manipüle etmeyiz."

    "Doğru koşullarda kazanılmış ikincilik, emirlerle kazanılmış şampiyonluktan iyidir."

    Çok onurlu bir düşünce ama fiilen desteklenmediği sürece havada kalacaktır. Havada kalmaması için gerekirse Webber'i şampiyonluktan edebilirler mi? Açıklama markanın bir numaralı isminden geldiğine göre edebilirler ve hatta edecekler gibi duruyor. O zaman, 'Basın: "Red Bull, Alonso'yu Kanatlandırır" ' başlıklı haberdeki Tuttosport'un yorumu doğru çıkacak.

    Tuttosport: "Görünen o ki Avusturyalı takım kaybetse, Webber'in Vettel'i yenmesinden daha mutlu olacak."

  46. haaa vettel webbere yol verirse takım kararı değil vettelin kendi insiyatifi biz emir vermedik mi diyeceksin.
    yok vettel yol vermezse (1-vettel 2-webber 3-alonso senaryosu gibi) biz takım emri hiç uygulamadık diyeceksin.peki hadi bugüne kadar uygulamadınıza inandık.peki son yarış şampiyon olmak için uygulamazsanız.
    yıllar boyunca 2010 şampiyonu alonso olarak hatırlanır
    rbr de herhalde f1 tarihinin en enayi takımı olarak hatırlanır.

  47. forzaferrari avatarı

    Mateschitz görüez bakalım fernando 1.olursa yüz ifadeni görüez
    tamam ferrari almanyada takım emri yaptı yaa mlaren yapmadımı istanbul parkta :)))))::))))((((:::((

  48. Tamam da,mc laren ile ferrari namus abidesi olduklarını iddia etmiyorlar

  49. Arkık böyle moda istenmeyen gerçek ban eski puan.sabun olasıcalar

  50. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    kazanamayacak olanlar belirlendi.umarım Alonso kazanır ve senin gibi kaybedenler sınıfının sayısı artar.Ayakta alışlayacaksın ayakta.Sana söz.Senin pilotun gibi egolu ve şımarık değil o.

  51. mcl- attack avatarı

    alonso kazanmasında..

  52. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    A1 2002 sana hangi kapağı hatırlatıyor.Kaskına bakıyorumda bu konularda tek kelime bile etme.Çünkü Ferrari o adama yeterince takım emriyle yarış kazandırdı,yetmedi tur bindireceği adamla bile anlaşma yaptırdı. (1997 jerez) O ada yetmedi Massa yı kullandı,Hill'e,JV ye çarptı,Monaco yu kapattı.KOOPPPP KOOOP :d

  53. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    neden Button dan yardım istiyorsunuz,yada 3 üde yarış dışı kalsın diye bekliyrsunuz?Rubens ve David isimlerini ne çabuk unuttunuz?Melbourne 99,A1 2002 yi ?

  54. Pardon hockenheim olmuşttu.bide istanbulda

  55. Mclaren veya ferride oldumu?tek taraflı düşünme

  56. Adama sormazlar mı,hem yarışı manipüle etmiyeceğiz diyorsunuz hem pilotlarınıza(üzellikle weber gerideyken)birbirinizi geçmiceksiniz diye talimat vereceksiniz,o kadar sporu seviyorsan bırak pilotların birbirleri ile yarışsın,istanbul parrktan sonra redbul pilotlarının arasında bir mücadeleye şahit olan var mı?

  57. Bakıp göreceğiz hep beraber

  58. umit isbilen avatarı

    öyle ya da böyle güzel bir yarış olacak, herkes için her şey tersine gidebilir, motor yanar, strateji patlar, her şey olabilir… o yüzden bence redbull'da ferrari'de basına konuşmaktan kaçınıp en sakin kafayla en iyi planı yapmalı. pazar günü bu lafların hepsi boş olacak çünkü haticeye değil neticeye bakılacak…

  59. ColoneLTurK avatarı

    YArış sırasında göreceğiz ne kadar erdemli olduğunuzu.

  60. 08Alonso| SF avatarı

    Ah Mateschitz şampiyonluğu kaybettiğinizde kendinizi bunlarla avutacaksınız biliyorum ve şimdiden alıştırma yapmak iyidir.Yoksa – puan alırısn.

    Ama gel gelelim ki sizde Abu Dhabi'de takım emri uygulayacaksınız. Bakalım yarıştan sonra biz manipüle edilmiş yarış istemiyoruz deyip Alonso şampiyon dur diyecekmisiniz. Hee dersiniz ki Ferrari uygulamadı mı?
    -Evet uyguladı ancak Sayın Mateschitz gibi bu tarz açıklamalar yapmadı.

    Webber şampiyon olsun isterim yeter ki adama son yarışta bari bir kıyak geçin. Tüm takım arkasında olan Vettel'i geçip şampiyon olacak adam biraz saygı ,lütfen.

  61. Doğru koşullarda kazanılmış ikincilik, emirlerle kazanılmış şampiyonluktan iyidir. Bence de.

  62. ahaha :)))
    holywood da film sonuna hep amerikalılar ve kötüler kazanır be mateschitz :))

    elinden gelenin en iyisini yapman gerekecek.. 1-2 sonucunu sorun yaşamadan almanız gerekecek. 1-2 alırsanız zaten kimsenin ne yaptığına bakmadan şampiyon olmuş olacaksınız. ama sizin gibi takım görmedim açıkçası.. bu kadar şampiyonluğu ikram ettikten sonra geri çekip alırsanız, akıllarda kimse kalmayacak, sadece siz kalacaksınız..
    gelecek seneyi şimdiden hiç düşünme, mercedes, mclaren, ferrari, renault daha oturmuş sistemli araçlarla gelecekler. elindeki tavuk komşudaki kazdan daha iyidir, bu seneye odaklan 😉

  63. MagicAlonso avatarı

    eğer puan olarak önde olan webber olmuş olsaydı kesinlikle bukadar pervassızca sallamazlardı ve vettelin şampiyon olması için gerekirse webbere yol verdirirlerdi.onlar sıralamalar da vettelin webberden hızlı olduğunu biliyorlar ve buna güvenerek takım emri olmayacağını söylüyorlar.Yarışta gözleri Alonsonun üzerinde olacak

  64. Yazı güncellenmeden önce yazmıştım dediğim aynen çıktı.

  65. ya merak edıyorum acaba redbull pılotlardada garantıleseydı bu kadar alonsonun ve ferrarının ustune gıdıcekler mıydı daha dunkı adam vettelı kayıran takımın patronu hala esıtlıkten bahsedıyo ah bı vettel 1 webber 2 alonso 3 gıderse bakalım o zaman gorucem bı vettelkl geçilsın o zaman suratını gorucem senın

  66. Ben Hollywood tarzı bir son bekliyorum

    Çok düşündürücü bir cümle

  67. Mateschitz çok emin konuşuğuna göre ve bu haftaki red bullun politikasını göz önünde bulundurursak mateschitz bir şeyler biliyor demek geliyor içiden

  68. Zaten bu açıklamalar şampiyonluğu kaybettiklerinde züğürt tesellisi olacak kendileri için ve basına malzeme çıkarmaya çalışacaklar. Aslında Almanya'dan beri aynı şeyi yapıyorlar, kendi aptallıklarını kapatmak için Ferrari'yi alet ediyorlar. Şampiyonluk kaçarsa 'biz dürüst oynadık, Ferrari gibi kirlenmiş bir şampiyonluk kazanmaktansa ikinci olmayı tercih ederiz' diyeceklerdir. Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış.

  69. Sürücüler açısından F1 spordur yada taraftarlar açısından. Takımlar açısından burası bir meydan okuma arenasıdır. Özellikle fabrika takımları için.

    Senin gibi bir üstdüzey bir patron bunu anlayamamış ise Alonso 3. şampiyonluğunu kazandı diyebiliriz.

    Ferrari yi 1 hafta kınadı basın sonra onların yanına geçti neden? Siz böyle kendinizi haklı göstermeye çalışın hala. Şampiyonluğu kaybedin sadece böyle hatırlanırsınız bundan sonra.

  70. ağır konuşmuş. pazar günü tüm f1 severler görecek bakalım ne olacak? fırsat geçerse takım emri uygularlar düşüncesindeyim. bu laflar konuşmalar tartışmalar gün gelir unutulur ama alınan başarılar tarihe altın harflerle yazılır. ilk defa başa gelmiş bir fırsatı harcarlarmı? hiç sanmıyorum.

  71. sporun evrensel kimliğini hatırlatan kapak gibi yanıt olmuş anlayana…

  72. Bana da gerçekçi gelmiyor ama bide gerçekten de olucağını düşünsenize.ne yazıcağız.alonsoyu mu tebrik ediceğiz red bullu mu yoksa ferrari yi mi?

    Şu var bu takıma mateschitz daha yetkili biri varmı.ona inanmayıp da kime inanalım.belki de bildiği bir şeyler var?!

  73. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    he he kalk sabah oldu.

  74. Eyer gerçekten de örnek vettel 1. gidereken arkasında webber varken yer vermese asıl o zaman red bull kanatlanır.ferriden çok red bull haber olur asıl o zaman ferrari küçülür.ufalır.asıl o zaman f1 de DEVRİM olur

  75. Ne yani göz göre göre şampiyonluğu Alonso'ya mı vereceksiniz. Çok büyük konuşuyorsunuz, umarım Abu Dhabi'de de aynı kararlılıkta olu tükürdüğünüzü yalamazsınız da takımlar şampiyonluğuyla kalırsınız.

  76. He evet benzer birey olmaz siz o işi gizliden yaparsınız sizde nerde o yürek bağıra bağıra yapacak:D

  77. Göreceğiz bakalım vettel 1 weber 2 alonso 3 gitsin yarışı manipüle edecek misiniz etmeyecek misiniz şurda 3 gün kaldı.

  78. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    Redbull yönetimi-İstanbulda hata Webber'in.
    Redbull-kanat değiştirir,kimin puanı iyiyse öncelik onunmuş.
    Webber-Silverstone= İkinci pilot için fena değil ha?
    Vettel Monza = engine engine- Webber geçtikten sonra hızlı turlar atar.
    Redbull-Vettel'İn etrafında takım kuracağız,Webber'in derdi ne?
    Vettel-Spa da Button'a çarpar Vettel korunur
    Webber aracını piste döndürür Korede Webber korunur.
    Takım emrine karşı çıkarlar,Pilotlarımız YAPILMASI GEREKENİ biliyor derler.Bunu ya durarak ya çarparak yapıyorlar ama iyi biliyorlar..

    evet..hiç etmiyormuşsunuz.

    Buna karşılık Ferrari – Hockenheim var.
    Mclaren-İstanbul var.
    Birde Massa ve Button'nın yardım edeceğiz demelerine rapğmen takım arkadaşlarından sürekli geride kalmaları.

    Siz karar verin sevgili arkadaşlar.Kim ediyormuş..kim etmiyormuş.

  79. ağır konuşmuş..

  80. bu lafların üstüne bakalım abu dhabi de neler olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir