Vettel: "Baskı Webber ve Alonso'nun Üzerinde"

yazar:

kategori:

Bugün Yas Marina’da sezonu 10. pol pozisyonunu kazanan Vettel yarın yarışı kazanırsa, Alonso’nun beşinci sıradan daha geride, Webber’in de üçüncülükten daha geride olmasına ihtiyacı var. Ancak o sadece zaferi düşüneceğini söylüyor.

“Kendimi çok mutlu hissediyorum. Şampiyonluğu kim kazanırsa kazansın, bu bana bağlı değil. Tek yapabileceğim performansımı en üst seviyeye çıkartmak. Şampiyona lideri değiliz, baskı yok. Belki Fernando ve Mark’ın üzerindeki baskı daha fazladır.”

“Yarın elimizden geleni yapacağız ve sonra da neler olacak göreceğiz. Çok yakın görünüyor, diğer pistlerdekinden daha yakın. Ferrari ve McLaren çok güçlü.”

“Yarış bittiğinde etraftaki ekranlara bakıp kimin nerede olduğunu ve kutlamaya değer bir şeyler yaşayıp yaşamayacağımızı göreceğiz. Bir sezonda on pol pozisyonu kazanmak hiç fena değil. Ne olursa olsun bu bile bile bir artıdır. Sezonum iniş ve çıkışlarla doluydu. Daha iyi bir yerde olmalıydım ama değilim.”

Vettel, takım arkadaşı Webber ile birlikte eğer Ferrari ve McLaren gibi iki kez piste çıksalardı sıralamalarda daha hızlı olacaklarını düşündüğünü de söyledi.

“Zordu, şartlar elverişli değildü çünkü sıcaklık düşüyordu. Dün gece hava kararırken de çok iyi görünmüyorduk. Ama bugün iyi bir adım attık. Yapabileceğimiz en iyi işi yaptık. Herkesin önündeyiz.”

“Ama bir yandan da eğer iki kez piste çıksaydık daha hızlı olurduk diye düşünüyorum. Ama suçlanacak biri varsa kendimi suçlamalıyım. İlk lastik gerektiği gibi çalışmazsa opsiyon lastikleriyle durumun tehlikeli olacağını düşünüyordum.”

“On kere pol pozisyonuna ulaşmak harika bir başarı ve otomobilimin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.”


Yorumlar

  1. Bence Button'ın Alonso'yu geçmesi daha muhtemel.Button'ın kalkışları Alonso'dan daha iyi diye hatırlıyorum bu yıl.

  2. Çocuktur yapar abisi :).

    Vettel çok iyi pilot ama gel gör ki takımın yanlış tutumu yüzünden böyle handikapları oluyor 😀

  3. hele bi yarısı kazan da sonra sevinirsin sen. mclaren hiç sıralamalarda bu kadar yakın olmamıstı, sene basından beri yarıs performansının daha iyi olugunu düşünürsek vettel yarın biraz zorlanacak gibi.fazla iyimser olabilir belki ama mclaren 1-3 bile yapabilir. alonso da 2. olup sampiyon olur. tabi bu benim düşüncem ama hiç belli olmaz. sırf vettel e verilen aşırı destek yüzünden webber şampiyon olsun istiyroum.

  4. 4.cük fazlasıyla.alonso olur

  5. watercolour avatarı

    yetiyor vettel şamp oluyor ozaman. galibiyetler eşit, ikincilikler eşit, üçüncülükler eşit, dördüncülük fazlasıyla.Buna benzer bişey yanlılıyor olabilirim 🙂

  6. watercolour avatarı

    hay ağzına sağlık şu parmak hareketini yapmasın şu adamı destekleyecem ama kıl oluyorum yaw şu harekete kırasım geliyo o parmağı şöyle tutup 😀

  7. Kadir YILMAZ avatarı

    Meraktan soruyorum, Alo nun 5. olması Vet e yetmio mu, galibiyet sayısında öne geçmiş oluyor, kafam karıştı?

  8. de hadi git vettel.en çok baskı senin üstünde.en geride puan olarakta sensin.ben alonsocu değilim ama sen bitmişsin vettel.okeye dön bakalım ne olacak.alonsomu senmi.bence alonso

  9. burak bocek avatarı

    Şaka maka Sebastian Vettel tam 15 pole pozisyonu almış.

  10. hıhı canım hiç baskı yok üstünde 🙂 ki şampiyonluğa webber'den daha yakın şu anda

  11. cocuk oldugu hala belli one oyle parmak

  12. yaw vettel bi sus allah için:). hala baskı alonsonun üzerinde diyor yaw kac kez şampıyonluğa oynadın kac senedir f1desn yaw.

  13. Evlat şu parmak hareketin olmasa seni 100 kat daha çok sevicem be.

    Baskı senin de üzerinde,arkanda ilk 4 yarışta 30+ atak yapmış bi adam var.

  14. dua et de ilk virajdan sonra yeteri kadar fark aç. hamilton arkanda olursa seni ham yapar 🙂 son sektörde istediğin kadar güçlü ol geçilirsen daha geçemeyebilirsin

  15. Ferrari F10 avatarı

    tebrikler sebbb sen gerçekten deeee o kötü toro rossoyla yarış galibiyeti kazandın yaa helal ols..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir