Alonso Hâlâ Şampiyonluğun En Favori İsmi

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Lewis Hamilton İspanyol sürücünün önünden başlayacak olsa da her ikisinin şampiyon olabilmesi için Alonso’nun yarışı daha da gerilerde tamamlaması gerekiyor.

Yarışa pol pozisyonundan başlayacak olan Vettel yarışı kazanırsa Alonso’nun en iyi 5. olması gerekecek. Hamilton kazanırsa ise önünde yer alan Vettel, Webber ve Alonso’nun yarış dışı kalması ya da puan alamaması gerekiyor.

Alonso’nun şampiyonluk mücadelesindeki en yakın rakibi Mark Webber ise yarışa 5. sıradan başlayacak ve Red Bull’un sıralamalara oranla yarışta rakiplerinden çok fazla avantaja sahip olmadığını dikkate alırsak Webber için durum pek de kolay görünmüyor. Webber yarışı kazanır, Alonso 3. olursa Webber şampiyon olabiliyor.

Yarış başladığı gibi biterse Alonso 261 puanla şampiyon, Vettel 256 puanla 2. ve Webber 248 puanla 3. olacak.

Alonso için durum, Webber kendisinin önünde yer alsa daha kötü olabilirdi. Bu durumda Alonso 3. sırada yer alsa bu İspanyol sürücüye yeterli olmayabilirdi çünkü daha önce yapılan açıklamalarda takım emri olmasa da sürücülerin duruma göre hareket edecekleri söylenmişti.

Yarın yarış içerisinde Webber’in işi zor olacak çünkü galibiyet dışında Avustralyalı sürücü Alonso’yu geçse bile daha az fark kapatacak ve bu aradaki 8 puanı kapatmak için yeterli olabilir.

Ancak her şeye rağmen yarışta ilk virajla birlikte pit stratejilerinin önemli olacağını söylemek de fayda var.


Yorumlar

  1. pit stratejileri gerçekten önemli oalcak. hava ve pist giderek soğuyacak ve ilk 10 pilot super yumuşak lastiklerle yarışa başlayacak. hava kararıp pist soğumadan önce (yumuşak lastikler ömrünü henüz tamamlamadan) sert lastiğe geçmeyi düşünebilir; bir takım pilotlar da yumuşak lastikleri mümkün olduğu kadar uzun süre kullanma yolunu seçebilir.

    bu pistin lastikleri fazla bozduğundan söz ediliyordu, soğuyan pist ile birlikte belki tek pitstop bile yetmeyebilir araçlara. kanada gibi çift pit görebiliriz.

    button ve hamilton'un son brezilya yarışında yaptığı gibi (SC girmesi durumunda) son 10-15 tur içerisinde extra bir pit stop yaparak yeniden super soft lastiklere geçen ve bu sayede hızlanmayı ve atak yapmayı düşünen pilotlar çıkabilir.

    ve elbette bu pistte SC görme ihtimalimiz var. özellikle son sektörün başındaki şikanın çıkışı duvara bakıyor. kaza durumunda SC girmesi çok muhtemel. ve ilk uzun düzlüğün sonundaki şikanda bulunan kerbler, fazla yüksek. o kerbe takılıp spin atan bir araç, tamamen şakanı kapatabilir ve SC girebilir.

  2. Ferrari F10 avatarı

    tebrikler alonso ham vettell

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir