Mağlup Alonso Pit Stratejisini Savundu

yazar:

kategori:

Alonso, Mark Webber’in hemen ardından 13. turda sert lastiklere geçmeyi tercih etmişti. Ancak her iki araç da pitten çıkışta Nico Rosberg ve Vitaly Petrov’un arkasında kaldığı için şampiyonluk umutları zora girmişti.

Yarışın ardından BBC’ye konuşan Alonso, “Yarışın ardından en iyi stratejiyi görebilmek çok kolaydır. Eğer pite girmeseydik, muhtemelen Webber bizi geçecekti. Pite girerek Webber’i geride bırakacaktık ama önümüzde Petrov ve Rosberg vardı. Bu yüzden zor bir karardı. 

“Kesinlikle zor bir yarış oldu. Startta bir pozisyon kaybettim ve ardından güvenlik aracı girdi, Petrov ve Rosberg pite erken girdi… Yumuşak lastiklerde bir sorun yaşadık, Webber pite girdi ve ben de onu geride bırakmaya çalıştım.”

“Birilerine karşı savunma yaparken muhtemelen başka birilerine avantaj sağlarsınız. Bu yüzden Vettel’e karşı mı savunma yapacaktık yoksa Petrov ile Rosberg’e karşı mı yarışacaktık, karar vermek zordu. Webber’e karşı savunma yapmaya karar verdik ama Petrov’u geçmek çok zordu. Renault saf hız açısından çok iyiydi, yarışı onun arkasında tamamlamak hayal kırıklığı oldu. Ama bu bir spor ve motor sporlarındayız. Bazen kazanır, bazen kaybedersiniz. Red Bull ve Sebastian’ı tebrik ediyorum ama gelecek yıl yine deneyeceğiz.” diye konuştu.

Alonso, Ferrari’deki ilk sezonunu genel olarak iyi olarak nitelendirdi ve Ferrari’yi övdü: “İyi bir sezondu. Benim için son seansa kalma uğraşı verdiğim kötü geçen iki sezonun ardından tekrar yarışlar kazanmak v şampiyonluk mücalesi verebilmek çok iyiydi. Yarış galibiyeti açısından da  Niki Lauda, Juan Fangio gibi büyük isimleri geride bıraktım. Bu benim için harika bir iş ve bu takımla gelecek te şampiyonluk mücadelesinde olma ihtimalim çok yüksek. Çok mutluyum.”


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Hayat değil de Alonso garip 😀 Sonuçta her pilottan göremeyiz bunu Alonso harikası 😀

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Çok güzel söylemişsin 😀

  3. Ne kasiyosunuz ya? Santander parayi bastirir, Vettel den sampiyonlugu da satin aliverir Alonso ya, nolcek 🙂

  4. Sağol.

  5. Yok sonuçta hareketin kralı. Ben Kimi'yi çok severim ama arkadaşların bu konuda Alonso'ya saldırırken Kİmi'yi kullanması insanın zoruna gidiyor =)

  6. Buz adam olsaydi şampiyon olurdu. Önceden 15 yıllık çok sıkı bir Ferrari taraftarıydım, ama Kimi gibi saf yetenek olan bir adamı gönderdiler ya o günden sonra Ferraride benim için bitmiştir.

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Birde şu saçma başlık neden değişmiyor hala. Mağlup olan Alonso değil, Dominik Ali.

  8. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Birde şu saçma başlık neden değişmiyor hala. Mağlup olan Alonso değil, Dominik Ali.

  9. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Güzel saçmalamışsınız ÇOCUKLARlar. Aferin size. Adamın deli zorladığı halde bir türlü yaklaşamadığını görememişsiniz ya, boşverin siz artık F1 izlemeyi. BECEREMİYORSUNUZ siz bu işi. Geçiş düzlükte yapılır, daracık virajlarda değil. Düzlükte de İki RENO birden çok hızlı geçilmez araçlardı. Sağolsun DOMİNİK ALİ yine yaptı kendinden bekleneni, Alonsoyu unutup Vetteli Şamp. yaptı. Bu embesil ferrariden defolmadıkça işimiz çok zor Alonso. Sen ne yap ne et işini bu geri zeki ye güvenip son yarışa bırakma bundan sonra.

    Yaptığın işe gelince, helal olsun. Sene boyunca hiç en hızlı olamayan araçla Dominik bu takımda olmasa rahat bir şampiyon daha olmuştun. rb6 nın olduğu bir sezonda F10 la hemde Dominiğin takımında son yarışa 8 puan avantajla girmek senden başka şuan gridde duran kimsenin yapamayacağı bir işti. Helal olsun sana. KİMİ yi bile ezen Massayı ikinci lige düşürdün ayağının tozuyla.

  10. Sadece bu mu tüm dünyanın önünde var oluşuna sebep olan taraftarlara aleni hakaret eden, beyenmiyorsanız gidin başka şey izleyin diyebilen biri ki F1 tarihi boyunca görülmemiştir bunu bile savunan gözü dönmüş fanatiklerinin kıyas tuttuğu büyük pilotların hiç birisinden duyulmamış sözcüklerdir ki tabi ki saygıyı hak etmiyordur.

  11. Katılmamak elde değil.
    2006 da Renault'da olan Alonso'nun açıklaması : F1 bir spor değil.Artık spor olarak görmüyorum
    2010'da Alonso Ferrari'de "Bu bir spor ve motor sporlarındayız"

    2006'da Alonso Renault'da Ferrari taraftarlarına eliyle o malum işareti yapıyor.

    2010'da Alonso Ferrari'de ve kendisine geçit vermeyen Renault pilotuna yine aynı tarz hareketler.

    Hayat ne garip 🙂

  12. http://www.youtube.com/watch?v=guMgBZ6YA0g
    Alonso: Niye yol vermiyosun?
    Petrov: Nasil yani? yarisiyoruz!?
    Alonso: Seni gecmem gerekiyordu!
    Petrov: E gecseydin? napayim?
    Alonso: Niye yavaslayip yol vermiyosun?
    Petrov: Yuru git, tepene cikacam simdi!
    :))

  13. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    Ron Dennis'te raikkonen ve fernandoyu mclarende yarıştırmak için çabalamıştı.

  14. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    kamui, yarış bittikten sonra pite dönüş turunda alonso petrova yanaşıp yanlış hatırlamıyorsam 3-5 saniye elini kaldırıp salladı. petrovda iki elini iki yana açtı "ne yaptım" dercesine.

  15. Uçağa yetişicem diye yarış biter bitmez kapadım çıktım,Alonso Petrov'a ne yaptı tam olarak?

  16. teytey kimin arabası yiğit değildide şampiyon oldu!? shumi mi kimi mi levis mi alonsomu ? hepsi en iyi araçlarda şampiyon oldu.. dağılın şimdi

  17. Petrov'u tebrik etti Alonso ama iyi iş çıkardı hatasız yarıştı diye. Alonso tebrik etmez diye bir laf yanlış olur.

  18. Daha 2005 yılından önceki zamanlar Montezemolo Ferrari'de Alonso'yu veya Kimi'yi görmek istediğini söylemekteydi. Eğer McLaren erkenden Alonso'yu kapmasaydı 2005 yılının şampiyonluk kutlamalarında, Alonso muhtemelen Ferrari pilotu olacaktı. Kimi de hala bir McLaren pilotu. Ama hesaplar karıştı, bu günlere geldik işte. Monte hedefini gerçekleştirip 2sini de koltuğa oturtmuş zamanı geldiğinde bu da ilginçtir.

  19. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    aa bak raikkonen'in orta parmağını bilmeyen yoktur evet:) ama o böyle geçemediği pilota kaldırmamıştır parmağını, çoğu defa tebrik ettiğini gördüm ben

  20. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    raikkonen üstünden edebiyat mı? 🙂 hehe. güldürüyosun beni. para konusuna neden getirdin ki mevzuyu:) sandanter amca petrov'u da satın alsaydı, madem paradan konuşuyoruz

  21. MagicAlonso avatarı

    görende Alonso petrovun sanki a… s…. sanır.adam şampiyonluğu kaybetmenin hırsıyla sitem etti.el kol hareketiyle tartıştılar.zaten başka birşey bulamayınca size harika malzeme çıktı.gerçi yorum yapan tarftarlara bakınca eskiden de aynı doğrultuda yorum yapan deyim yerindeyse faşist taraftarlar yine.sevinin haklısınız çünkü en büyük rakip yenildi.bu saldırmalr çok doğal çünkü bu saldırmalar Alonsonun gücünü ve korkusunu gösteriyor.bugün o adam kaybetti ama daha uzun yıllar başınızı ağrıtacak

  22. insanın başına gelen kendi elleriyle işledikleri yüzündendir. doğru yazsaydım kimse eksi vermezdi…buradaki alonsocu arkadaşlarımın her yoruma ve yorumcuya objektif yaklaştıklarını düşünüyorum. onların hepsi centilmen onurlu bayanlarda hanımefendi insanlardır.

  23. Evet arkadaşım McLaren taraftarlarının genel fikirlerini göstermek adına senin yorumunu kullanmış oldum. Kusura bakma. Alonso takımı desteklese de desteklemese de satsa da aynı cümleleri kullanan ve Alonso'ya girdiren genel bir McLaren taraftarı profili var. Genellemeye uymuyorsan lafım sana değil.

  24. serdar yakut avatarı

    raikonende senin pilotunda olmayan birşey var:onur

  25. alonso üzme kendini zaten yapabileceğinin en iyisini yaptın bunu herkes biliyo(bazıları kabul etmesede).bu sene rakiplerle fark fazla olabilecekken sen o araçla son yarışa kadar önde götürdün.f1 hatalar sporudur,ne kadar dikkatli olsanızda hata yaparsınız.pit stratejisinde hata var savunmak neye yarar.madem aynı lastiklerle 40 tur atılıyo neden erkenden pit e davet edilipte trafiğin ortasına atılırsın anlamış değilim.

  26. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    yalnız dikkat ettin mi herkül yorumunda eksi yok şaşırdım:)

  27. Ertan Akkaş avatarı

    Acaba Raikkonen bugün Alonso'nun yaptığı hareketi kaç kere yaptı saydın mı sen hiç? Raikkonen'i hala alet etmeyin şu tartışmalara ya. Raikkonen çok iyi ve çok yiğit bir pilot ama çoğu Raikkonen taraftarında aynı şeyleri maalesef göremiyoruz.

  28. Ah be arkadaşım sen hala dalganı geç. Seviyeni de indir. Mükemmelsin, gönüllerin şampiyonu Massa'sın sen.

  29. son yarışta şampiyonluğun uçup gitmesinin ne olduğunu biz de çok iyi biliyoruz ve amacım üzüntüyü deşmek değil sadece f1 taraftarı olarak yorum yapmak
    bu yarış için bi iddiamız olmadığı için daha önemli olan bu konuya değindim bunu mclaren taraftarlarının mantıksızlığına çekmek sizin ön yargınız olmuş böyle bir amacınız varsa öyle bir niyeti olmayan beni bu amacınıza örnek teşkil etmesi için kullanıyorsanız sanırım hatalı olan sizsiniz birinin de sizin bu önyargınıza dikkat çekmesi gerekiyor

  30. bende aynı şeyi yazdım. neyse seni kıracak birşeyler yazmadan ufaktan bu gece buradan gideyim. empati yapıyorum doğrusu bu:) birgün doğru yolu bulmanız temennisiyle…

  31. ben de bi kere alonso şapkası almıştım bir arkadaştan. orjinal değil çakmaydı falan ama, başımı güneşten korumuştu birkaç saat. sonra geri verdim. o arkadaş ne yaptı şapkayı bilmiyorum.

    demek ki ben de üzülmemeliyim.. anlıyorum..

  32. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    onun için mi raıkkonen wrc de 1.olamk için kaza yaparım diyen pilot takımdan kovuldu hemde 40 m euro verilerek

  33. bu sonuç senin için yeteliyse ve işte burada hatalıyız bu yüzden gitti demeyip halen eleştirenlere böyle komik çıkışlar yapıyorsanız bu kafayla seneye de şampiyon olamazsanız üzülmeyin ben sizin yerinizde olsam şu söylenenlere az kulak verir takımı düze çıkaracak fikirler üretirdim sonuçta esas mevzu fkanalı çok iyi olan sıradan pilotu geçememek değil o kadar ciddi bir taktik hatası yapmak ve yeni şumi olacağına inandığınız alonsonun yahu durun bu strateji mantıksız diyememesi bize hamiltonu geçmek yeter sennalar prostlar ve onların başarılarına ulaşmaya gerek yok diyorsanız pardon 😀

  34. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül alonsonun pilotajına laf etmek senn haddine düşmez geri dur :)senn kimi raıkkonenin burda değil git sen wrc için yorum yap bizim takımımız seni ilgilendirmez bugün alonso değil ferrari pit ekibi hatalıydı

  35. ee bu seneki çin yarışını söyleyeyım quva,odamı olmaz?? hem alonsoda hamıltonla aynı kaderi yaşamış orda pit anlamında.3. başlamış 4. bitirmiş.hamide 6. başlamış 2. bitirmiş.savaşmışlar yani.bu örneği kabul et lütfen 🙂

  36. Alonso'ya iki şampiyonluk veren Renault bugün 3. şampiyonluğu vermedi.

    "…bu bir spor"
    2006'da değildi.

  37. Ben de McLaren taraftarlarının genel mantıksızlığına ve fırsat bulunca Alonso'ya girdirmelerinin mantıksızlığına dikkat çekmek istedim. Tabi ki strateji doğru değildi ama Alonso takımını korumak desteklemek arkasında durmak adına doğruydu diyor. Olay bu kadar basit.

  38. Neden üzüliyim ki Red Bull'un şampiyon olmasına? Birincisi Red Bull'a sempati duyuyorum. 2008'de de Puma'dan Red Bull Tshirt'i ve çantası almıştım. İkincisi 2009 sezonunda Red Bull tarafını desteklemiştim şampiyonluk yolunda, Vettel'i ve Webber'i yaptığı hatalarda çoğunlukla savunmuştum bile, yorumlarımı takip ettiysen hatırlarsın. Üçüncüsü Vettel'in geleceğin kaliteli pilotlarından olduğunu daha ben 2007 Amerika'da söylemiştim, BMW taraftarları hadi be demişlerdi. Sonra gitti bu adam Toro Rosso da elinden gelenin en iyisini yaptı. Red Bull'da ilk senesinde şampiyonluğa oynadı. Forumda kendisini eleştirenlere adamın ilk senesiydi daha şampiyonluğa oynama tecrübesi olarak hata yapabilir. İkincisinde daha rahat olur demiştim. Sonuç Vettel kendisi hakkındaki düşüncelerimi gerçeğe dönüştürdü şampiyon olarak.

    Alonso ise bu sene elinden gelenin en iyisini yaptı. Biz onu kazanırken, podyumda görmeye özlemiştik. 2008'de 2009'da orta sıralarda izlerken üzülüyordum onu evet. Ama şimdi adına seviniyorum. Rekabetçi bir takımda (her ne kadar Ferrari'de olsa da) mutlu gözüküyor, takımla bütünleşmiş bir halde. Azimli…

    Alonso gibi şampiyonluğa oynayamayan pilotların taraftarları, sezon ortasında takımlarını ve pilotlarını puanlamanın zirvesinde iken şampiyonluğu garanti sanan kişiler, Alonso'nun performansına nadiren erişebilen pilot taraftarları üzülmeli. Üzülecek bir şeyim yok benim son yılların en baba sezonunda kaybetsek bile mutluyuz.

  39. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    mcalren fanları bence siz konuşmayın pilotunuz alonsonun arkasında bitirdi sezonu 4 olarak

  40. Ah kirve ah.Keşke o tarihlerdeki (208 almany)şartlar bugün de oluşsaydı.Hamiltonun geçtiği adamın biri freni bozuk massa,diğeri de tek pit yapıp lastiği sona doğru yemiş olan pike.

  41. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    alonso'yu pek fazla sevmezdim ama F1'in güçlü ve iyi süren pilotlarından biri olduğunu bilir saygı duyardım. Bir Raikkonen taraftarı olarak onu ondan nefret etmeyen bir ben kalmıştım galiba:)

    bugün petrov'a yaptığı el harekinden sonra tamamen bitti alonso. yani yarış içinde keşke kaza yapsaydı da böyle kaybetseydi. raikkonen'in 2008 brezilya'nın ardından bir sözü vardır:

    "İkinci olacağıma, birincilik için savaşırken duvara çarparım"

    Yarışcı işte böyle olmalıdır.

    yol vermedi diye diğer pilotu aşağılayacak el kol hareketi yapmaz. Alonso gridin en iyisi olduğunu düşünmeye devam etsin. ama değil, en iyi olmak hızlı olmak değildir sadece.

    Bir raikkonen taraftarı olarak tamamen alonso karşıtıyım artık, çünkü bu hareketi yapan bir pilot saygıyı haketmiyor…

  42. Yanlış anlaşılmasın Massa iyi bir pilot. burada massayı fanatikçe savunan arkadaşı anlamıyorum ? Benim gördüğüm ve bildiğim massa asla bir senna,prost,schmi,mika,kimi,lewis,alonso seviyesinde ve kalitesinde bir pilot değil. Vettel şampiyon oldu ama henüz 1.sınıf bir pilot değil, tıpkı button gibi ! Sadece arabaları yiğitti…

  43. haklısın massathebest,tıpkı almanya 2008 de pite takım stratejisi ile geç girip takım arkadasının arkasında pistte dönen hamiltonun yaptığı gibi rakip 2 pilotu geçmek için çılgınca zorlarsın ve kazanırsın.

  44. bunları ben değil, "stratejiyi savunan" alonso düşünsün. madem öyle de neden erkenden içeri girmiş kendileri?

    pit stratejisi geriye düşürmüşse, o zaman alonso aslan kesilecek sağdan girip soldan çıkacak bir şekilde geçişini yapacak. ve benim de bir yarış boyunca beklediğim bu şekilde davranmasıydı.

  45. senin kadar üzgün değilim vega, olamam da.

  46. zoruma giden bişey yok umrumda da değil sadece bir mantıksızlığa dikkat çektim sana da mantıksız gelmiyor mu bu strateji? veya karar… yok eğer ki diyorsan bende takımın bu kararının arkasındayım ortada garip bir durum var demektir ayrıca alonsonun bu işte payı yoksa susturamazdınız demekki pite gelme fikrinde onun da payı var geçerim nasılsa diye düşünmüş olabilir 😀 tekrar vurguluyorum alonsoyla ilgili hiçbir şey zoruma gitmiyor gidenler varsa da benim problemim değil

  47. üzülme alonso…dürüstlük insana muvaffakiyet verir. doğru ok hedefe varır. bu kadar olaydan sonra hemde böyle gözgöre gözgöre şampiyonluk kaçar. seninkisi uzun oldu. 30 küsür tur şampiyonluğun gideceğini bile bile yarışmak insanın canını yakar….

  48. Eyvallah sağ olasın ne yapayım öyle sohbet ediyoruz işte..

    bahreinı şimdi yazma sebepim o zamanda alonso zaten geçerdi diyen fanatiklere bir nevi cevap.takdir edersinki bu gün 40 tur 0,4 saniye fark vardı aralarında ama geçemedi.geçememe olasılığı geçme olasılığından daha fazlaydı diyelim.ilerki günlerde konuşuruz.iyi akşamlar.

  49. er olsaydı baş yarsaydı bir sene boyunca takım arkadaşına geçilmiş bir pilotu geçemedi alonso…evet petrov yavaş ama alonsoda hızlı değil. zaten öndekilerin hatası ile buralara gelebildi.

  50. açıkçası ferrari elinden geleni yaptı. fakat alonso takımdaki ritmi bozdu. alonsonun başarısından ziyade ferrari ne yaptı ona bakmak lazım. redbull kesinlikle bu pilotlarla ancak ferrari pit ekibinin hediye etmesiyle şampiyon olabildi. takımlarda geçen hafta alabildi. alonso olduğu sürece ferrai asla takımlar şampiyonluğu göremez düşüncesindeyim. bu kadar kötü pilotajlı redbullu bir daha yakalayamaz ferrari…yeni bir dönem başlıyor….herkese hayırlı olsun. ferrari içinde sonun başlangıcı bir sene olmuştur bu sene…

  51. Çok sevinçten ne dediğini bilmiyorsun.Kıyaslama yaptığın olaylar bununla çok farklı.Birincisi ben 2007 de kendi pilotumun kaybettiğine üzüldüm.Burada senin pilotun zaten ortada yok.
    İkincisi ise Massa susturulmamış bilakis bu olayı daha önce hiç yapmamış gibi davranmış ve tüm dünyaya bunu belli ederek yapmıştır.Gerek podyumdaki suratıyla gerekse sonraki açıklamalarıyla bunun susturulma olmadığını hepimiz biliyoruz.

  52. hasan akdemir avatarı
    hasan akdemir

    massathebest senin hissettiklerini bende hissediyorum massaya emir vererek alonsoya şampiyonluk vermek isteyenler şimdi avuçlarını yakıyor. alonso gibi alonso son yarışta şampiyonluk ggdiyorsa elden uçak olup çıkmalıylı petrovun sırtına küçük görüp hata yapmasını beklemek pahalıya maloldu. her iki durum için seviniyorum hakeden vettel kazandı haketmeyen alonso ilahi adaletin tokatını yedi :D:D

  53. Ki ileride Mercedes motoru da gidecek. Beni McLaren'a zamanında bağlamış olan şeylerden biri de ortadan kalkacak.

  54. Senin de Alonso kaybetmesine rağmen 7 puanın hesabını yapman çok komik valla. 😀 Onu Alonso 7 puandan az bir farkla şampiyon olunca yapmalıydınız. Ama Fittipaldi, Whitmarsh gibi isimler size cevabınızı vermişti değil mi Alonso şampiyon olursa bunu hakedecektir diye.

    Fazla üzülmemiş oldunuz şimdiki sonuçla hadi yine iyisiniz.

  55. aslında cevap vermek istemiyorum belli ki çok mutlusunuz ama sevgili massa da bütün yarış boyunca toro rossolu alguersuari'nin peşine takıldı durdu. hamilton da keza kubica'yı geçemedi. geçiş için bir tane uygun yer vardı. orda da renault'nun düzlük performansı alonso'ya izin vermedi.

  56. Raikkonen'e, Montoya'ya, Hamilton'a, sonra da taraftarlarına ısınsaydım tutmaya devam ederdim McLaren'i. Alonso'yu 2003'ten beri, destekliyorum Hakkinen'den sonraki boşluğu onla doldurdum. İlk izlenim işte… Mika David ikilisini, çocukluğumu hala özlemle anıyorum, keşke McLaren'da ısınabildiğim kişiler olsaydı; devam etseydim.

  57. Kirve 12 iyi akşamlar.Yine döktürüyorsun.Kolay gele.
    Bu hafta petrov kubicadan daha hızlıydı.Bunu sıralamalardan da görüyoruz.Aynı zamanda arkadan kayma problemi yaşayan da kubicaydı.O yüzden araçlar birbirini geçemeyecek kadar birbirine yakın hızdalardı.Ne hamilton vetteli geçebilirdi.Ne webber Fernando'yu geçebilirdi.
    Dikkatimi çekti bahreynden çok bahseder oldun.Orada ilk bölüme kadar vettel farkı 5 saniye açtı.İkinci bölümde sertlere geçildiğinde ise bu fark çok kısa sürede eridi.Üstüste fastest laplar geldi.Nitekim son zaman turları arasında 1,1 saniye fark vardı ve vettel arıza yaptı.Belki geçecekti belki de bugünki gibi takılıp kalacaktı.O anı yaşayamadık.Ne desek yanlış olur.
    Almanya ile ilgili çok geniş bir açıklamayı ilerdeki günlerde yapacağım.

  58. evet mutluyum, bir sakıncası mı var?

    kin kusmuyorum, ben massa değilim ki takım tarafından zorla susturulayım; içimden geldiği gibi konuşuyorum.

    takım arkadaşlarının şampiyonluğu kaybetmesine tek üzülmeyen ben miyim?

    2007'de takım arkadaşıyken hamilton kaybetti diye hiç birinizin üzüldüğünü hatırlamıyorum. hatta gayet mutluydunuz bu durumdan.

  59. sağol çok cömertsin. bugün alonso şampiyon olsaydı, yine verecek miydin vega nitro?

    "amma değerliymiş 7 puan" diyen de var. kaç puanla şampiyonluğu kaybetti alonso, bak da değerini anla o burun kıvırdığın 7 puanın.

    2007'de alonso kaç puanla kaybetmiş şampiyonluğu, 2008'de kaç puanla kazanmış hamilton.

    kaybettikten sonra "istemem senin 7 puanını" demek çok komik..

  60. Massathebest çok mutlusun biliyorum.Kin kusmak için ideal şartlar oluştu keyfini çıkar.
    Bazı noktaları atlamamak gerekir.Petrovun lastiği ile Fernando'nun lastiği arasında 15 turluk bir fark vardı.Belki de petrovun son turlarda eriyen lastiklerle daha kolay geçilebileceğini hesap etmek yanlış olmazdı.Sonun ne olacağını bilmeden agresifçe dalmak sadece bir kaç atraksiyon isteyen insanı sevindirirdi.Temkinli davranmakta fayda vardı.Ama malesef o lastiğin 55 tur dayanması beni de şaşırttı.

  61. Yazık,üzülüyorum sana.Sen ki Mika Hakkinenle bu sporu izlemeye başlayıp Mclarene gönül vermişsin.Bu adam içinmi Mclaren takımını desteklemekten vazgeçtin,bıraktın.Kendisine yol vermedi diye bir pilota el kol sallayan bu adam içinmi Mclareni tutmuyorsun ?

  62. ben sana ve kimseye saygısızlık yapmıyorum djarum. amacım tahrik etmek değil. yalnızca bazılarının diline dolanan "massa yol vermeseydi de alonso geçerdi" muhabbetine taktım.

  63. massathebest üzülme o yedi puanı sana vereceğiz. 😛 Alonso zaten 2. olmuş arada Webber ile arada 10 puan farkla. Olsun varsın 7 puan sizin olsun Alonso 245 Massa 151 olsun. Değişen bir şey yok.

  64. petrovun haberinin altında ki yorumuna cevap yazdım,bu gün okuduğum yorumların hiç biri seninki kadar tahrik edici değil,benim de amacım kimseye sataşmak değil,özellikle massa ile ilgili yorum yapmadan seni üzmemek için yazmadan önce iki kere düşünüyordum,kaldı ki burda söz konusu massa olmadığı halde her Alonsonun haberinin altına hoş olmayan yorumlar yazıyorsun,benim sana gösterdiğim saygının yarısı kadarını senden bekliyorum.

  65. Alonso başarısız olunca takımı eleştirir, hep tek başına düşünür gibi cümleler kullanılır ya yani sizin tarafınızdan. Alonso takımını savununca da zorunuza gitmiş galiba, bu sefer takımını savunmasına karşısınız. =)

  66. quva hoşgeldin iyi akşamlar ve geçmiş olsun öncelikle

    evet alonso hamiltona karşı durumu 3-1 yaptı.bakalım ilerleyen seneler ne gösterecek.Hamilton kubicayı geçemedıyse alonsonun petrovu geçememesi normal tabi.ama şu unutulmasınkı bahreinde geçişe imkan vermeyen bir pist ve o yarışda "alonso zaten zorlamadı son 10 turu beklıyordu vetteli geçebilirdi" zırvalarını bir takım insanlardan dinlediğimiz için bu yarış bir göstergedir.Tabiki anlayana…yarış hızında renolar çok iyiydiler evet geçmek çok ama çok zordu ama sende şunu anla 2010 almanyada massanın alonsoya geçilmediğini,zaten alonso hızlıydı söylemlerini hatırla…demekki hız her zaman işe yaramıyormuş tabiki önundeki takım arkadaşına he is faster than you söylemlerini saymazsak.

  67. Neden canımız yansın? Tuttuğumuz pilotu 2008'den beri ilk defa adam gibi sıralardayken gördük. Şampiyonluk yolunda 2008'den beri ilk defa kendi pilotumuzu tuttuk.

  68. Yusuf  Hitay avatarı

    acılı alonso taraftarının yaşama sevinci.

    petrov ve 40 tur

    bu bişey ifade ediyor mu ? =)

    hamilton zaten şampiyon olamayacaktı, peki ya alonso ? aa evet bu yıl gazoz kapağıyla idare edicez =)

  69. alonso eğer geçiş yapmak için saldırsaydı, hele son turlara geldiğinde gözü karartıp kanadını kırmayı kaza yapmayı bile göze alsaydı ve kaza da yapsaydı, kendi adıma yemin ediyorum takdir ederdim bu hareketi için. son yarış, herkes elinden geleni arkasına bırakmamalıydı bu yarışta. derdik ki "geçmek için çok uğraştı, hatta bunun için kaza bile yaptı". derdik ve tebrik ederdik mücadelesi için. ama kusura bakmayın, tek atak dışında "işte geçiş hamlesi" diyeceğimiz hiç bir atağını görmedik alonso'nun. tipik alonso taktiği; "arkasında git ve hata yapmasını bekle". ama tutmadı işte.

  70. Ne değerli 7 puanmış arkadaş yaa bir dile dolandı gitti diğer sezonda Alonso yol verir Massaya ödeşirler tabi öyle bir imkan doğarsa;) Massa kafaya bu kadar takmıyordur eminim taksa çoktan takımdan ayrılırdı;)

  71. "formula 1'de son yarışınla hatırlanırsın." bu söz çok iyi açıklıyor formula 1'i. bugün yarıştan sonra yerli yabancı bir çok forumdaki yorumları okudum ve insanların alonso'ya nasıl nefret kustuğunu görünce şaşırdım. düne kadar en iyi alonso'ydu hani. ne değişti bir günde, garip. her şeye rağmen, aracı yeteri kadar iyi olamamasına rağmen, sezon başındaki yaşadığı şanssızlıklara rağmen, bugün takımın yaptığı büyük hataya rağmen, herkes pes etmişken pes etmeyip savaştığı için tebrikler ona! monza'dan önce takım, yarışı kazanamamaları durumunda bu sezondan vazgeçip gelecek sezona yoğunlaşıcaklarını söylemişti. ve ondan sonra yakaladığı ivme, muhteşem yarışlar, harika geri dönüş, bize yaşattığı keyif, mutluluk, heyecan… tebrikler, teşekkürler büyük şampiyona. her zaman arkasındayız 🙂 you'll never walk alone 🙂

  72. Bayramı erkenden kutlayanlar kendi acılarını içine gömmüşler.Hamilton'un en genç dünya şampiyonluğu ünvanı gitti.Hamilton her yıl şampiyonayı Fernandonun önünde bitirir lafı da artık tarih oldu.
    Hamilton ,sıralamalar sonrası ''Arkadan kayma şikayeti ile ağlayan'' ve ilk defa ilk 10 dışında kalan kubicayı neden geçemedi.Üstelik lastikleri daha iyi durumdayken geçemedi.Ondan kurtuldaktan sonra üstüste fastest lap ları neden yaptı.İki araç arasında 1 saniye fark olmasına rağmen geçişin kolay olmadığını neden anlamak istemiyorsunuz.

  73. şampiyonluğu kaçıran tuttuğum pilotun takımı değil ki.. bugün alonso şampiyon olsa hanginiz ferrari'yi övecekti? "ferrari'ye rağmen, aracın güçsüzlüğüne rağmen…" diye başlayan tonla mesajınızı okuyor olacaktık. ortada ne felipe'den alınan 7 puan, ne dünkü sıralamanın son turunda yerini vermesi, ne de kore'de arkasındakileri yavaşlatması konuşulmayacaktı. ferrari'nin aracı nasıl geliştirdiğinden kimse bahsetmeyecekti..

    alonso düzgün ve kendisinden beklediğimiz gibi bir sürüş gerçekleştirmiş olsaydı, zaten bu duruma düşmezdi. geçmesi gereken 2 rakibi vardı ve ikisi de 35 tur boyunca sırasıyla 0,5 ve 3 saniye önündeydi. e burası da monaco değil, geçiş imkansız değil. eğer beklenen geçişleri yapmış olsaydı şimdi hepimiz tebrik ediyor olacaktık. alonso motor patlatmadı ki, durum kendisinin müdahale edebileceği bir şeydi. kendi üzerine düşeni yapamadığı için konuşuyoruz.

    alonso'nun kaybetmesine zil takıp kına falan yakmıyorum rahat ol. kimseye de sataşmak falan dğil derdim. vettel de öyle çok sevdiğim bir pilot falan değil. yalnızca 4 ay sonra gelen adaleti hatırlatıyorum. unutmak istediklerinizi..

  74. Hahahahahaha 😀 Çok kınama dostum Domenicali'nin son kullanma tarihi dolmak üzere ve korkarım Briatore yerine gelecek diye düşünüyorum.

    Statejide bariz bir şekilde hata var şimdi savunuyor olmasına bakmamak gerekiyor, acının etkisiyle konuşmas normal. Ama insan bi düşünür arkadaş, biz tv başında livetiming'ten yarışı takip ederken bile bu kadar erken girilmeyeceğini görüyoruz sen hangi akılla pite çağırırsın. Kaldı ki arkadakilerin pit yaptığını biliyorsun madem öyle sc periyodunda soksaydın. Hala anlam veremiyorum Webber'i takip etmelerine, sanırım Webber'e yerimizi kaybetmeyelim Renault'ları nasılsa geçeriz diye düşündüler herhalde. Pist üzerinde bir tane atak pozisyonu da göremedik. Hamilton vites kutusunda ayrılmadı ama Alonso'dan bir tane zorlayıcı hamle göremedik. 35 tur byunca 0.4 saniye farkla yarışılır mı ya!

  75. Herkes yolunda zaten Sertuğ 🙂 adamda hiç utanmada yok çoluk çocugun ağzına laf vermışler gibi hıssedıyor.çol çocukla doldu 2005 den beri formula 1 ben ona yanıyorum .

  76. Redbul webberi yem olarak kurban etti,ferraride bu tuzağa malasef düştü,webberden sonra Alonsunun pite çağrılması kimin kararı bilmiyorum ama şampiyonluğa mal olan bir hata oldu,bu hafta sonu bir hatalar silsilesi oldu ve buda şampiyonluğa mal oldu çok yazık, mc laren ve redbul taraftarları sevinebilir,sevinmeliler de,ancak ferrari daha doğrusu pilot taraftatarı olup alonsonun şampiyonluğu kaçırmasına kına yakanları kınıyorum,nasıl bir insan tuttuğu pilotun takımı şampiyonluğu kaçırdığında zil takıp kına yakar.

  77. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Olsun be El nano 2.dönemki yarış performansın bile bizler için çok tatminkardı bazı yarışları kaybedersiniz bazılarını kazanır.
    bu gün hiçbir şey senden yana değildi,öyleki ferrari pit yönetimi bile vettele çalıştı.

    yine Anti Alonsocular sahne almışlar peki niye hamilton diğer renoyu geçemedi onuda bir yazında öğrenelim bakalım nasılmış..

  78. fukara tesellisi ancak seni doyurur. acını anlıyorum.. önce felipe'den çaldığınız 7 puanı bir kusun da sonra konuşalım. ezen adam, massa'yı geçebilmek için bir tarafını yırtmaz aracın içinden.. takım emri istemez. ha, neden istediği de bugün anlaşıldı, geçiş yapamıyormuş. (e bunu zaten biliyorduk?!?!)

  79. Sertuğ, ya bu pit stop yerine ilk 3'ün peşine takılıp onlarla birlikte pite girecek ve en kötü 4-5 olacaksın,

    ya da madem bu stratejiyi seçtin, o halde pistte geçiş yapacaksın. kim dedi sana renault'un başında hala briatore var diye??

  80. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşım 45 sn farkı alonso yemedi petrov yedi doğal olarakta alonso onun ardında olduğu için hızını gösteremedi pistin yapısı gereği ve renonun düzlük hızı yüzünden atak yapamadı alonso şapıyon olmamış olabilir ama biz onla gurur duyuyoruz ve seneyede iddialıyız en çok canımı sıkan vettelin şampıyon olması değil çoluk çocuğun azına alf vermiş olmamız

  81. MagicAlonso avatarı

    Alonso ve biz tarftarları zaten sezonun son bölümünde göstermiş olduğumuz performanstan ötürü yeterince memnun olduk.başkaları gibi varlığı belli olmayan işi gücü lastik teranesi anlatmak olan pilotlar gibi değiliz.massathebest saldırıların massa Alonso ile yarıştığı dönem boyunca devam edecek çünkü hiçbir takım arkadaşı onu böyle ezmemişti.yazı size **** massa ve taraftarı(çünkü sadece sen varsın)

  82. Sen de yol ver abi 😀

  83. Şimdi savunmuş ama bir başka demecinde de stratejinin belki de hata olduğunu kabul etmiş.

  84. canı yananları eksilerden sayacağım. devam devam =)

  85. olur mu canım şimdi şampiyondu

  86. alonso stratejinin aptalca olduğunun ve ona şampiyonluğa mal olduğunun farkında tabii ki. ama böyle bir durumda takıma suç atmak hiç bir işinize yaramaz. takımın arkasında durmak gerekir, birlik olmak gerekir. alonso tam da yapması gereken açıklamayı yapmış, olması gerekeni.

  87. Hay Felipe neymiş ya, galip gelseydi sanki bir şey değişecekti.

  88. bu strateji de savunuluyorsa pes yani ayrıca kimsede suç bulmayın mantıklı adam orada weberin ardından ah yerimi kaybedecem diye pite dalmaz soteye yatar oh oh kazandım lastikleri koruyayım 4. bitireyim bana yeter der taraftarları da böyle bir tabloyla karşılaşıp saçma bahaneler üretmez.

  89. allemle kallemle hileyle zorla felipe'nin galibiyetini gasp eden takım ve alonso ikilisinin boğazında kaldı felipe'den çaldıkları galibiyet..

    milyonlarca insanın bedduası vardı üstünüzde. ne kadar üzüldük, ne kadar canımızı yakmıştı yapılan muamele.

    felipe'yi şamar oğlanına çevirdiniz. pite girerken üstüne kırmalar, ingiltere'de geçemesin diye lastiğini patlatmalar, kore'de arkasındakileri tutması için yavaşlatmalar, h.heim'da kazasının 1. yılında galibiyeti elinden almalar, dün son hızlı tur başlarken yerini vermeler..

    h.heim yarışı sonrasında ve mahkemede cümle alem dünyanın gözüne baka baka yalan söyleyip milleti salak yerine koymalar..

    felipe yerini korusa saldırdınız, yerini zorla verdi, "alonso zaten geçerdi canım" diye havalandınız..

    lan hadi massa'yı yine her zamanki gibi yem olarak kullandınız, alonso'yu hangi akla hizmet erkenden pite sokarsın? takıl ilk 3'ün peşine, onlar pite girerken sen de gir. en kötü button'ın ardından 4. olarak çıkarsın tekrar. webber bırak arkadakilerle boğuşsun dursun.Allah'ın adaleti. TV başında izleyen biz taraftarların bile pit stopa o kadar erken girmesinin, kendisini geriye düşüreceğini bildiğimiz halde, arada pit yapmış pilotların var olduğunu bildiğimiz halde, koskoca takım ve pilotun aklına perde iner de bunu bile hesap edemez olur.

    pit stop stratejisinin çalışması için önündekileri geçmek zorunda olduğun belli iken, "beceriksiz çaylak" diye anılan pilotu bile 39 tur geçemezsin.

    önündekilerin hiç biri kaza yapmaz, pist dışına uçmaz, motor patlatmaz, lastik patlatmaz..

    temiz taraftan kalkıp da, kirli taraftan kalkan pilota yerini kaptıran tek pilot olursun..

    işte böyle boğazınızda kalır bu kadar haksızlık ve zulüm.

    biraz da sizin canınız yansın..

  90. arkadaş zorunamı siz 7. bitirdiniz yarışı ? liderden 44 sanıye fark yemişsin bir sürü sebep sıralıyorsun.şampiyonanın bu duruma gelmesinin sebepi vettelin lider giderken sorun yaşayıp kaybettiği puanlar.2005 gibi olcak sandık ama olmadı bu sefer.Petrov yol versin,kubica yol versin,rosberg yol versin,massa yol versin,ee ben ne anladım bu işten ? 🙂

  91. allemle kallemle hileyle zorla felipe'nin galibiyetini gasp eden takım ve alonso ikilisinin boğazında kaldı felipe'den çaldıkları galibiyet..

    milyonlarca insanın bedduası vardı üstünüzde. ne kadar üzüldük, ne kadar canımızı yakmıştı yapılan muamele.

    felipe'yi şamar oğlanına çevirdiniz. pite girerken üstüne kırmalar, ingiltere'de geçemesin diye lastiğini patlatmalar, kore'de arkasındakileri tutması için yavaşlatmalar, h.heim'da kazasının 1. yılında galibiyeti elinden almalar, dün son hızlı tur başlarken yerini vermeler..

    Allah'ın adaleti. TV başında izleyen biz taraftarların bile pit stopa o kadar erken girmesinin, kendisini geriye düşüreceğini bildiğimiz halde, arada pit yapmış pilotların var olduğunu bildiğimiz halde, koskoca takım ve pilotun aklına perde iner de bunu bile hesap edemez olur.

    işte böyle boğazınızda kalır bu kadar haksızlık ve zulüm.

    biraz da sizin canınız yansın..

  92. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İşte önemli olan da bu.Kime karşı strateji geliştireceğini bileceksin.Aksi halde kendini ıspatlamaya çalışan ve koltuk kaybetmesi an meselesi olan,artistlerin arkasında kalır ve hüsrana uğrarsın.Button monzadan beri en iyi işini çıkardı.Petrov koltuk davasına ölümüne direndi.Bu kadar işbirliğine karşı kötü bir strateji uygulanırsa olacağı budur.Hakem bile kubicanın pit çıkışını görmezden geliyor.
    Böyle durumlarda o kadar çok kişiyi hesap etmek çok zor.Kim derdi ki renoların yarış öncesi kardeş takıma bu denli yardım edeceğini.Kim derdi ki buttonun hamilton için üstlerde yer alacağını.Kim derdi ki redbullun sağ gözterip sol vuracağını.Kim derdi ki şuminin ortalığı karıştıran yeni takım pilotlarının yaptığını aynen yapacağını.Kim derdi ki bridgestone nin yalan söyleyeceğini.

    Out olmak dışında başına gelebilecek herşey geldi.ŞANSLI PİLOTMUŞ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir