Schumacher: "Korkunç Bir Kazaydı"

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonu sürücü, ilk turda şikana girerken aracının arkasını kaybetmesi sonucu spin attı ve test döndü. O sırada arkadan gelen sürücülerden Vitantonio Liuzzi kaçamadı ve SChumacher’in aracının üstüne çıktı. Liuzzi’nin aracı Schumacher’in kaskını temastan kılpayı kurtuldu.

Schumacher “Kokpitin içerisinden daha da korkunçtu. Açıkçası rampa gibi yolun ortasında kalınca diğerleri sadece üstüme doğru geldiler. Şanslıydımki güvenlik yüksekti ve bir şey olmadı.” dedi.

Schumacher, kazanın kendi hatası olduğunu kabul etti.

Schumacher “Dışarıda kaldım ve pozisyonumu korumaya çalışıyordum. Bir an için temas olduğunu düşündüm ancak sanırım benim hatamdı.”

“Ben iyiyim ve kazada bir tamas olmadı.” dedi.


Yorumlar

  1. Timo Glock'un son turda Hamilton'a yol verdiğini söyleyen, Alonso'nun Singapur 2008 düzeneğinden haberi olmadığını söyleyen, pilotlarının 40 tur Petrov arkasında sürünerek şampiyonluğu kaybettiğini görmeyip, Abu Dhabi'de Schumacher'in bilerek güvenlik aracına sebebiyet verdiğini söyleyen zihniyete sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.

  2. Massayı gördük yarım sezon ara verdi ne halde.adamım Schumi 3 sene ara verdi ve 41 yasında jetman.bırak bi alışma devresi gecirsin adam.kaldıki son yarıslara dogru bariz üstünlügü var rosberg'e karsı.seneye daha iyi görürüz kimin ne oldugunu.ama sana sunu söyleyeyim.bu seneki mclaren kadar rekabetçi bir arac olsun adamımın altında domine eder tüm sezonu.

  3. az biraz gaza dokundu şumi oradan kaçmak için ama olmadı koydu liuzzi belki o aracı o kadarcık ilerletmse hakkaten olabilirdi

  4. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    🙂

  5. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    onlar şaka yapıyor abisi:) hangi aklı başında bi insan bunun bilerek olduğunu düşünür ki 🙂 yani çok pişkin şeytan gibi adam olmalı böle bi kazanın pilota bağlı olarak planlı olması, tamam singapur da oldu ama ya bak yine alonsoya çıktı laf :S

  6. benimde en cok istedigim o jetman.Mercedes 2011'de rekabetci olsada rosberg mi daha iyi schumi mi bi görsek 🙂
    o gülüşünü yedirtme bana samet.bu sene görmedinmi.eee yenilen pehlivan güreşe doymazmış.doyuracağız seni samet hiç merak etme

  7. schumi yi kamera gösterdi kazadan sonra.1-2 dakka arabadan çıkmadığını gördüğümde ki öyle oldu buz kestim.boştaydım o an sanki elektriğiğe çarpılmış bir insan gibi oldum,schumi yıllar sonra geri döndün.sakın bir yere gitme erkenden sen bize lazımsın.seni hem sevdim hemde sevmedim schumi.sezen aksu nun dediği gibi.

  8. Komplo teorisi üretmekte gerçekten üstümüze yok. Yani bazen hayal gücümüz öyle çalışıyor ki senaryo yazıp film çeksek izlenme rekorları kırar bence.

    Schumacher'e geçmiş olsun demek lazım her şeyden önce. Eğer araç kaskına temas etse şu an çok daha üzücü şylerden bahsetmek zorunda kalabilirdik. Çok ucuz atlattı bana kalırsa.

    Ve tabii sezonun son yarışını böyle noktalaması da üzücü oldu. Umarım seneye çok daha güçlü bir araçla birlikte hak ettiği yerde olacak.

  9. Acemi olmasaydı hiç 7 kere dünya sampiyonu olabilirmiydi ? dimi 😀

  10. Ben Bu şampiyonada şunu anladım.Öyle yedi kere dünya sampiyonu olmak kolay değil.her babayiğidin harcıda değil..

  11. Alonso'nun şampiyon olamamasının nedenleri.

    1-Schumacher bilerek kaza yaptı (Liuzzi az daha soldan çarpsa Michael ölebilirdi ama kasıtlı olarak kaza yaptılar tabi!!)
    2-RedBull Webber'i yem olarak kullandı (arka lastiğini duvara çarpmadı zaten!!)
    3-Petrov yol vermedi! (halbuki yarıştan önce kendisine Ferrari telsizi de takılmıştı!!)
    4-Gün battı, Tır yattı, çamura battı

    Alonso'ya 2-3 tane daha Massa lazım. Belki o zaman şampiyon olur!

  12. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Schumi'nin rekabetçi araçta Rosberg'e kaybettiğini görürsek bilelimki iş Schumacher'den geçmiş ama böyle bir şey olacağını hiç sanmıyorum. Tarihin gelmiş geçmiş en iyi pilotu gelecek sene yarışlar kazanıp, şampiyonluk potasında olacak bence. Tabii Mercedes'in artık bir şeyler yaptığını düşünerek!..

  13. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Niye sürekli başkaları yiyor? Gayet açık şekilde Alonso ve Ferrari kaybetti.. Sadece bu kadar…

  14. watercolour avatarı

    valla ya hakkaten ne acemi pilot şu schumi değil mi 😀

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şumi nin ,en acemi bir pilotun bile yapmayacağı hatayı yapmış olması şüphe uyandırmıyor mu.Yoksa bunu normal mi karşılıyorsunuz.Yoksa şumi bunu hep yapar mı diyorsunuz.55 tur boyunca en acemi pilot bile orada spin atmadı.Vettelin starttan hemen sonraki düzlüklerde agresif ve yeni arka kanatlı hamiltona geçilmesini engellemek veya startın tansiyonunu düşürmek için atılmış bir spin olamaz mı?.Vettelin alman olması ve şuminin de onu desteklemesi artı Alonsoyu sevmemesi bunun için yeterli olur mu?

    Bugüne kadar hangi yarışta SC girdiği vakit pite yönelmeyen olmuştur.(son iki üç tur kala olan kazalar hariç)Bugüne kadar hangi Sc grid dizilişini etkilemedi.Önceki sc kuralında lider giden pilotun taraftarlarının aman aceminin biri kaza yapmasın diye ettikleri duaları biliyoruz.

    F1 TARİHİNDE SİNGAPUR 2008 İLK DEĞİLDİ VE SON DA DEĞİL.

  16. eğri otorup doğru konuşalım.alonsonun şampiyon olamamasının nedeni;suçlusu:schumi değil.ona çarpan liuzzi değil.erken pit yapan rosberg ve petrov değil.yarışın başında sert lastiklerle başlayan kubica değil
    suçlu arıyorsanız ferrari pit duvarına sorun.suçlu arıyorsanız alonsonun bu yarıştaki pilotajını;ferrarinin bu yarıştaki gücünü sorgulayın.

  17. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Çok korktuysan bırak kardeşim. Cepte ki şampiyonlumuzu yedin zaten.

  18. bu kazayı vettel'e yardım ettiği için yaptı diyorsunuz yani emre yılmaz kardeşiminde dediği gibi schumi gerçekten çok büyük bir pilot olacak herşeyi görmüş alonso 35 tur petrovun arkasında süründü, buda schumin suçu değilmi.

  19. kendileri hep şike yaptıkları için başkalarınında sürekli şike yaptıklarını düşünüyorlar almanyayı ne çabuk unuttunuz bunu onaylıyormusunuz.:)))

  20. sc çıktıktan sonra alonso kaçıncı sıradaydı 4.sırada fazla söze gerek yok f1'den zerre kadar anlamadığın ortada.

  21. ben trt3'te gördüm sen nasıl trt1'de gördün gözlerinde bir problem olduğu belli. fazla söze gerek yok. luizzi ona çarpmasaydı neye sığınacaktınız. pilotunuz 35 tur bir çaylağı geçemez kaza yaptı diye adamı suçlarsızın pilotunuzla aynı karekterdesiniz.

  22. evet pilotlarına toz kondurmazlar adam ucuz atlattı ama bunu bilerek yaptı diyorlar. çok komik bunlarla aynı sporu izlediğim için utanmaya başladım.

  23. aslında benim gönlümden geçen webber in şampiyon olmasıydı.şampiyon kim olduysa oda hak etmiştir.tebrik etmek gerek.

  24. benimde en cok istedigim o jetman.Mercedes 2011'de rekabetci olsada rosberg mi daha iyi schumi mi bi görsek 🙂

  25. samet benim için çok fark etmez benim pilotum şampiyon olamadıysa.kimi gridde yok.rosberg de şampiyon olabilecek bir araca sahip olamadı.ey kurban olduğum yarabbim seneye bize rekabetçi araba ver allah ım.gücümüzü göstermeyi nasib et bize yarabbim.2011 için en çok istediğim bu

  26. Jetman Schumiyi sevmessin ama itiraf et dünden sonra kanın ısınmaya başladı dimi bu adama.Ne de olsa alonsonun sampiyon olmasını engelledi 🙂 bilmeyerek olsada 🙂

  27. watercolour avatarı

    kötü bir kazaydı ama güzel şeylere vesile oldu 🙂

  28. watercolour avatarı

    vettel o osrunları yaşamasaydı alonso rüya bile göremezdi

  29. çok kötü bir kazaydı.yüreğim ağzıma geldi.neyseki schumiye hiç bir şey olmadı.kokpit çevresinin kapalı olmasını fia güvenlik kuralı olarak düşünmeli artık.schuminin alonsonun şampiyonluğunu engellemek için kaza yaptığını düşünenlere gülüyorum sadece.sizler burada harcanmayın hollywood da sizin gibi senaristlere ihtiyaç var :))

  30. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    neticede bu saçma sapan kaza olmasa vettel şampiyonluğu hayalinde görürdü…

  31. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Katılıyorum.. Gerçekten yazık!

  32. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Schumacher kazayı yaparken Rosberg ve Petrov'un pit yapacağını, Ferrari pit ekibinin saçmalayacağını, Alonso'nun Petrov'un arkasında 40 tur atacağını düşündü diyorsunuz yani!?

    Gerçekten yazık.. Kaybedince bir yerlerde şike aramamak lazım ki zaten şampiyonluk yarışına biraz şike(msi) ile tutunan pilot belli!

  33. Umarım seneye daha iyi bir performansla karşımıza çıkar da o efsaneyi tekrar tekrar doyasıya izleriz. Bu arada umarım trt nin bu şifre olayınıda shuminin kötü performansı gibi geride bırakırız. Ne o öyle ya evimde 1997 den bu yana devamlı takip ettiğim f1'i trt nin sayesinde başkalarının evinde izlemek zorunda kalıyorum yazık yazık aynı yayınları ntv,cnntürk şifresiz veriyordu neyi kimden gizliyosunuz ya yazık

  34. Schuminin yardım etmesi gibi bir saçmalık olamaz ama ben renault takımının redbull a kebdi motorlarını kullandıkları için yardım ettiğini düşünüyorum…

  35. Schumi-sever avatarı

    buradaki yorumları okudum
    zavallı olacak insanlar yine yazmış
    TRF1'den rica ediyorum
    kazanın videosunu koyabilseler bir rica etsem
    Schumacher spin atıyor ancak tam oradan kaçacakken yani toparlamaya çslışırken aynı zamanda yarışada dönmek istedi
    işte o sırada yapacak bir şeyide kalmıyor
    çok ucuz kurtuldu adamım geçmiş olsun Schumim

    burak evmez,quva,FAster Inside,luris ve oversteer haddinizi bilin adam olun.

  36. siz f1'den bu kadar anlıyorsunuz işte yazık.Neye dayanarak yardım etti diyebiliyorsun.Tamamen ferrari pit ekibinin hatasıydı alonsonun geride kalmasının.ne yani schumi bn kaza yaparım rosbergle petrov pite girer.rb webberi pit'e alır bu yemi ferrari yiyip alonsoda pite girdiginde petrov ve rosbergin arkasına kalır.alonso petrovu gecmeyi beceremez vettel sampiyon olur diye senaryo kurup yardım mı etti.komik yorumlar yapmayın arkadasım.bu tarz seyler yazcagınıza hiçbirsey yazmayın daha iyi.

  37. lanet sezon bitti diye seviniyorlardır 🙂

    ben schuminin yerinde olsam bu kazadan sağ salim çıktığım için çiftetelli falan bile oynardım. ben bir an korktum adamın kafaya doğru geliyordu komple araç

  38. ahuahauhau bilmedende olsa çekti fişi diyosun yani 😀

  39. Yok artık, yuh! Böyle yorumlar yapıldıkça ülkemizde motorsporları kültürü neden gelişmiyor sorusuna cevap bulabiliyoruz. Yazık, çok yazık!

  40. Paranoyaklık kanınız da özünüzde var.Sizin gibiler bu hale düştü ya Allah a şükürler olsun olmayan aklınız da uçtu gitti.
    Adam bileğinin hakkı ile şampiyon oldu.Kendi sorunlarına baş kaldırarak Başkalarının sorunlarında yararlanarak olmadı.Kapito;)

  41. bu kaza yüzünden alonso şampiyonluğu kaybetti:) güvenlik aracından yararlanıp pite girenler olmasaydı alonso diğerlerinin arkasında kalmayacaktı ve muhtemelen şampiyon olacaktı, schumi yaptı yine yapacağını:) ezeli rekabet budur işte

  42. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sayende şımarık oğlan şampiyon oldu, burda bazıları webber üzerine saçma sapan paranoyakça senaryolar yazıyorlar, o zaman bizde yazalım, shumi kasıtlı kazaya sebep oldu, sırf vettel şampiyon olsun diye ve başardı
    tebrikler shumi…

  43. Daha startın etkisinden kurtulamadan öyle bir kaza olduki nefesim kesildi adeta. Sıyırdı derlerya harbiden öyleydi. Güle oynaya araçtan inince Shumi rahatladım vallah.

    Bence güvenlik önlemleri bir güncelleme istiyor artık. Ama çok iyi düşünülerek yapılması lazım. Aksi taktirde F1 için kötü sonuçlar doğurabilir.

  44. Yavuz Balcı avatarı

    bu kazanın yardımla falan alakası olmaz arkadaşlar. hadi 2-3 tur geçse yapsa neyse. starttan sonra olan bir kazaki dikkat edin spin attıktan sonra şumi aracı biraz ilerletiyor. ilerletmese liuzzi şu an şuminin kellesinide almış olabilirdi. bence Allah korudu şumiyi.

  45. Gercekten benimde yuregim agzima geldi, sonucta acik kokpitli arac bunlar, ne kadar guvenilir olursa olsun o acidan gelen her darbe ölümcül olabilir. Force india tepesine ciktiginda az farkla kaskini siyirdi on lastik, daha yeni Henry Surtees i bu sekilde kaybettik, lastik olmasa bile kirilmis bir suspansiyon kolu o acidan Schumi nin gogsune boynuna karnina saplanabilirdi, Allah korusun..

    Pistte ki 24 pilotu kimi zaman goklere cikarip ovuyoruz, kimi zaman elestirilerimizle yerin dibine sokuyoruz ama onlar bizim kahramanlarimiz, hepsini ayri seviyoruz, onlara kotu bisey olmasini hic birimiz istemeyiz..

  46. Çok basit ve ucuz bir hataydı.Kendini neden bu kadar riske attı anlamış değilim.

  47. Schumi kendine iyi bak sana ihtiyacımız var. İnşallah seneye Parmak çocuğun başarısını gölgede bırakacağız.

  48. burak evmez avatarı

    insanın kazanın olduğuna üzülür be adam yarışı erken terketmeseydim diye ama bunda hiç öyle ifadeler yoktu trt1de gördük zaten

  49. burak evmez avatarı

    şu adamın yaptıklarına bakın yardım ettiği zaten kameralara yansıdı.liuzziyle beraber konuşup hiç bir şey olmamış gibi gidiyordu.çok mutlu oldu kazanın olmasına çok yazık

  50. bunun bilinçli yapılmış olduğunu düşünen insanlar var 😀 adam ucuz kurtuldu

  51. gerçekten çok tehlikeliydi. f.india aracının, schumi'nin kafasına vurması çok muhtemeldi. şükür ki bir şey olmadı..

  52. Sonuçları korkunç olabilecek bir kazaydı. 2007 yılında Coulthard – Wurz kazasını hatırlıyorumda oda kılpayıydı, iyiki schumiye bişey olmamış.
    (Aman schumi dikkat et sen bize lazımsın daha şampiyon olucaz tekrardan)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir