Horner'dan Sürücülerinin Sportmenliğine Övgüler

yazar:

kategori:

Horner “Bu sürücüler bu sene harika bir mücadeleye giriştiler. Pist üstünde sportif olarak yarıştılar ve Formula 1 için inanılmaz bir sene oldu.”

“Doğru bir şekilde yarışmak ve sportif olarak pist üstünde bunu başarmak harika. Sebastian’ın bugünkü sürüşünden sadece keyif aldım. Takım emri olmadan bunu başardık ve günün sonunda en iyi olan kazandı, böyle kazanılmalı.” dedi.

Horner ayrıca Webber’in ikinci ve Alonso’nun daha yukarıda olması halinde Vettel’in Webber’e izin vereceği konusunda şüphesinin olmadığını söyledi.

Horner “Bunda şüphem yoktu. Seb takım oyuncusu ve asla ona yol vermen gerekiyor şeklinde bir şey söyleyemezdik. Bu ona bağlıydı.”

“Takım adına en iyi sonucu almak için, gerekli olması halinde bunu yapacağına emindim.” dedi.

Horner ayrıca Webber’in gelecek sene de kendileriyle olacağını ve Avustralyalı sürücünün çok başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi.

Horner “Mark bizim takımımızın büyük bir parçası, çok büyük bir sürücü ve gelecek sene yine şansı olacak. Sebastian’ı tüm sene zorladı ve bir çok kez aralarında çok az fark vardı.”

“Sebastian bu sene sadece bir kez lider oldu, o da en önemli zamanda yani bugün oldu. Bu sene başardıklarından gurur duyabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Red Bull takımının taktiklerini sevmiyorum asıl olarak Christian ve Helmut nedeniyle Red Bull takımını sevmiyorum ancak adamlar doğru olanı yaptılar.
    Şu 'Webber'i erkenden pite aldılar yeaaa' davası ne zaman bitecek acaba bunu da çok merak ediyorum. Webber kendisi söyledi lastiklerim bitiyor diye.

    Sportmenlik mevzuuna katılmıyorum çünkü bu sene iki pilot da sportmenlik dışı hareketler yaptı ve demeçler verdi. Ama sonuçta kazanan Red Bull oldu.

    Açıkçası Christian'ın Seb hakkında söylediğine de inanıyorum. Takım için yarışırken bunu yapmaması komik olurdu zaten ama Webber hiç böyle bir şans elde edemedi. Ve Vettel Webber'in yardımına ihtiyacı olmadan kazandı. Artık komplo teorisi üretmektense bu genç adamın ve yine çok yeni bir takımın şampiyonluğunu tebrik etmek lazım.

  2. emredeicide avatarı

    vettel hak ettiğini aldı işte.. hakkını verin adamın.. çocukça yorum yapmayın

  3. burak evmez avatarı

    bugün webber hiç konuşmadı acaba neden bu olayların arkasında birşey var yarışın başında horney baya hareketliydi tüm takımların mühendisleriyle görüşüyordu

  4. Redbull tum dunyaya takim emri olmadan, yarisi manipule etmeden de sampiyon olunabilecegini gosterdi, boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyorduk, bundan sonrada istemeyecegiz.. Verdigin spor ahlakı dersi için teşekkurler Redbull, umarım birilerine de bu kırıtılardan düşer.. Takım emrinin ŞİKE yapmak olduğunu hatırlar umarım insanlar..

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    sportmenlik ve bu adamın ismi iki çelişkili ifade son yarışa kadar bile alavera dalavera..

    ferrari 1
    mclaren 1
    takım emri ya redbul akla gelebilecek herşey kanat değiştirmemi dersiniz Webberi al aşağı etmeler mi ama amaçlarına ulaştılar tebrikler.

    fakat spotmenlik bu takıma ve bu adama hiç biçilecek laflar değil kesinlikle

  6. burak evmez avatarı

    mark webberin yerinde olsam bugünkü olaylardan sonra redbullda kalmam isterse gelecek sene en iyi araç olsun adamı erkenden pite aldılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir