"Takım Emri Uygulamış Olsaydık Şampiyon Olamayacaktık"

yazar:

kategori:

Bir çok kişi Red Bull’u Brezilya’daki 1-2 sonucunu elde etmesinin ardından takım emri uygulamadığı için eleştirmiş ve Alonso’nun şampiyon olacağını söylemişti.

Ancak bugünkü yarışta Mark Webber pek de beklenen performansı gösteremedi ve gerilerde kaldı.

Marko “Eğer Brezilya’da pozisyonları değiştirseydik, Vettel bugün şampiyon olamazdı.” dedi.


Yorumlar

  1. 2007 mclarende böyle bir politika izledi ama eline yüzüne bulaştırdı bunlar başardı hemde 2 şampiyonayıda kazanarak tebrikler.

  2. Şimdi direk Webber'i yollamaları etik olarak yanlış olur bence ondan tutuyorlar.

  3. Aynen oyle. Weber arka sag lastigini duvara surttu ve telsizden "lastigi kaybetmek uzereyim" dedi sonrasinda da pite mecburen aldilar. O pit stop u yapmak zorundaydi yani. Vettel hakkiyla kazandi, tebrikler Vettel.

  4. degistirmez, paranoya olmus bikere 🙂 Halbuki Webber sag arka lastigini bariyerlerde birakiyordu nerdeyse, lastik her an patlayabilirdi ve ne Webber ne takim bu riske giremezdi, pite girmeleri zorunluydu onlar icin. Etik meselesi mi? bu konuda konusacak en son kisiler Alonso ve takim emrini savunan Ferrari taraftarlaridir, takim emrinin ŞİKE yapmak oldugunu anlarlar umarım biran önce..

  5. her şampiyona sonunda bir şeyler tartışılır 1999'da coulthard kazsı 2005'e kadar shumi ile malum konular 2006'da kütle amortisör 2007'de birezilya'da bmw lerin yakıt ısısı(dennis itiraz etmişti) 2008'de glock olayı 2009'da çift katmanlı difizör 2010'esnek kanat v.s uzar gider ama sonunda tarih sonucu yazar 2010 dünya şampiyonu VETTEL'dir.

  6. Mark Webber telsizden arka lastiklerinde sorun olduğunu söyluyor ondan sonra takım pite çağırıyor..bilmiyorum fikrini değiştirimi ama şimdi tekrarda izlerken dikkatimi çekti.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım emri uygulamadınız ama sezon boyunca yaptıklarınız hiç de etik değildi.Zaten şaibeli aracınızla bu işi bu kadar uzatmanıza gerek yoktu.Lakin martin whitmarsh 'Orası burası esnemeyen araçların en hızlısıyız'' demişti.Mark webber bugün resmen oltaya bir solucan gibi takılıp suya atıldı.Malesef bizimkiler, puanı vettelden daha çok olan webberin stratejisine bakıp aynısını yaptılar.Halbuki genelde redbull ,Ferrariyi örnek alırdı.Bu sefer Ferrari Redbullu taklit etti.Ama webber sadece bir yemdi.Aslında webber yem olduğunu çokı önceden beri bağırıp duruyordu ama puanı iyi olduğu için buna da bazıları inanmamıştı.

    Şimdi sorarım sizlere Webbere bu son yarış da dahil tüm sezon yapılanlar ne kadar etikti????Bunu vettel içine sindirebilecek mi?

  8. seneye sezonun 2. yarısında takım emri neymiş göreceğiz webberi artık ne hallere düşürecekler bakalım

  9. mehmet güven avatarı
    mehmet güven

    adelet yerini buldu vettel zaten istanbulda ve korede şanssızlık yaşayarak 50 puan kaybetti vede alosodan çok daha iyi pilot hemde diğer takımlar gibi madrabazlık yapmıyolar

  10. burak evmez avatarı

    eğer sıralamaları değiştirip bugünde webberi erken pite almasaydınızda webber şampiyon olcaktı

  11. Tebrikler Redbull, tum dunyaya takim emri olmadan, yarisi manipule etmeden de sampiyon olunabilecegini gosterdi, boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyorduk, bundan sonrada istemeyecegiz.. Verdigin spor ahlakı dersi için teşekkurler Redbull, umarım birilerine de bu kırıtılardan düşer.. Takım emrinin ŞİKE yapmak olduğunu hatırlar umarım insanlar..

  12. serdar yakut avatarı

    red bullun brezilyada ne kadar doğru yaptığı ortaya çıktı tebrikler

  13. O kadar laf ettim takım emri uygulamazlarsa şampiyon olamazlar diye. Rezil ettiler beni ve benim gibi düşününenleri bence.

    Çok sağlam iş yaptılar. Dünya onları konuşuyor onları alkışlıyor. Daha bir şey demeye gerek yok bence.

  14. marko şampiyonluğu kaybetseydin yinede aynı şeyleri söyleyecekmiydin.

  15. Yavuz Balcı avatarı

    bunlarda işin cılgını çıkardı :))

  16. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Redbullun sergilediği bu dürüst tutum bazılarını buna alışık olmadıkları için rahatsız etmiş

  17. Tebrikler, Redbull tum dunyaya takim emri olmadan, yarisi manipule etmeden de sampiyon olunabilecegini gosterdi, boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyorduk, bundan sonrada istemeyecegiz.. Verdigin spor ahlakı dersi için teşekkurler Redbull, umarım birilerine de bu kırıtılardan düşer.. Takım emrinin ŞİKE yapmak olduğunu hatırlar umarım insanlar..

  18. kazandıklarına göre, doğru strateji belirlemişler, doğru adama oynamışlar. güvenleri boşa çıkmamış, doğru hamle ile şah mat olmuş.

    bize de tebrik etmekten başka bir şey düşmez.

    şaka maka, adamlar "böyle bir sezonda takım emri uygulamadan şampiyon olan pilotun takımı" diye anılacaklar.

    vettel de bu kadar geriden gelip şampiyon olan pilot..

    kutlarım.

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu kadar sinsi bi takım görmedim ben hayatımda tamam son 4 yarışa bakacak olursan vettel çok iidi ama şunuda unutma ki sezonun 2. yarısında fernandonun 4 galibiyeti 3 podyumu ve 148 puanı vardı redbulları ezip geçmişti sezonun 2.yarısında bi taraflarını yırtıp başlarına geçirip sonunda vetteli şampıyon ettiler valla tebrik fln etmiyorum normal olanı yaptılar herkesten 1 sn hızlı bi araçla 2 yarışa kadar şampıyon olmaları lazımdı ama işi bu raddeye getirdiler bu da alonsonun ne kadar kaliteli bi pilot olduğunu gösteriyor ingilterede 47 puan geriye düştüğünde şampıyon olabilirim dediğinde herkes dalga geçmişti ama herkes dilini yuttu renklerini değiştirtti son bi strateji hatasıyla 7.sırada kaldı yine alonso sayesinde şampıyon oldu vettel ilk 4 de bitirseydi alonso vettel tur bile bindirse şampıyon olamayacaktı istediği kadar hızlı olsun bi insanın şampıyonluğunun diğer rakip pilota bağlı olamsı ne kadar acı olsa gerek

  20. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    manüpile etmeden mi Allahtan kork be ingiltere de webberden kanadın sökülüp vettele takıldığını webberin '2.pilot için hiçde fena bi sonuç değil' demesi vettelin türkiyede yaptığı atakta webbere zarar vermesi ki o atakta hatalı vetteldi ferrari hiç değilse bunalrı şampıyonluk şansı düşük olan bi pilotla yaptı ama redbull her iki pilotunda şansı bu kadar büyükken arada sadece 2 puan fark varken birinin kanadının diğerine takılması spor ahlakına ne adkar uyuyor dinime küfreden müslüman olsa bari takım emrinin Allahını redbull yapmıştır hatta ben diğer pilotunu bu adkar ezen bi takım görmedim 2007 de mclarende alonso bile bu kadar yanlız kalmamıştı ve şimdi gelip burda ne yüzle biz takım emri kullanmadan şampıyon olduk diyebiliyosunuz

  21. Redbull tum dunyaya takim emri olmadan, yarisi manipule etmeden de sampiyon olunabilecegini gosterdi, boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyorduk, bundan sonrada istemeyecegiz.. Verdigin spor ahlakı dersi için teşekkurler Redbull, umarım birilerine de bu kırıtılardan düşer.. Takım emrinin ŞİKE yapmak olduğunu hatırlar umarım insanlar.

  22. Redbull tum dunyaya takim emri olmadan, yarisi manipule etmeden de sampiyon olunabilecegini gosterdi, boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyorduk, bundan sonrada istemeyecegiz.. Verdigin spor ahlakı dersi için teşekkurler Redbull, umarım birilerine de bu kırıtılardan düşer.. Takım emrinin ŞİKE yapmak olduğunu hatırlar umarım insanlar.

  23. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    siz o kadar çakalsınız ki şu andaki en sinsi planları yapan takım sınız.

    daha son yarışa kadar ne senaryolar çeviriyordunuz şimdi ne diyorsunuz.

    vallahi pes doğrusu.

  24. Redbull tum dunyaya takim emri olmadan, yarisi manipule etmeden de sampiyon olunabilecegini gosterdi, boyle guzel bir sezonda KIRLI bir sampiyon istemiyorduk, bundan sonrada istemeyecegiz.. Verdigin spor ahlakı dersi için teşekkurler Redbull, umarım birilerine de bu kırıtılardan düşer.. Takım emrinin ŞİKE yapmak olduğunu hatırlar umarım insanlar..

  25. Webber'e güvenmiyoruz. Güvenmedik demenin kibar hali. Peki güvenmediğin pilotu neden takımda tutup, üstüne yeni sözleşme imzalatıyorsun? Belki zamanla Buemi veya Alguersuari'nin Vettel'in ilk dönemi performasına ulaşmasını bekliyorlar hala…

  26. ben mclaren faniyim

    oz elestirisel olarak

    maalesef turkiye de oldugu gibi hamilton button kapismasinda hamilton gectikten sonra button a zorlamamasi soylendigi gibi takim emirleri devam ederse bu beni yaralamaya devam edecektir

    dogru olan kimsenin kimseye yol vermemesidir

    hizli olanin risk alanin yolu almasidir

    bu dogru ya kimse yanlis yapamaz

    dogru her zaman dogrudur

    ben kart yapiyorum

    adamin biri beni gectiginde nasil bozuluyorum

    biri bana suna yol ver dese bunu asla kart ta bile yapmam

    hizli ise beni gecsin derim

    birine yopl vermek kadar aci birsey olmaz yarisirken

  27. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Deyim yerindeyse; "Boğayı sağlam kazığa bağladılar" 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir