İtalya'dan Montezemolo'ya İstifa Çağrıları Yükseliyor

yazar:

kategori:

Bu görüş Berlusconi hükümetindeki bakanlardan Roberto Calderoni’ye ait.

Calderoni “Alonso’nun muhteşem kabiliyetine rağmen Ferrari zaten kazanılan şampiyonluğu kaybetmeyi başardı.”

“Bu anlamsız strateji karşısında utanıyoruz ve Montezemolo suçlu.”

“Hemen Maranello’dan ayrılmalı ve Ferrari’ye daha fazla zarar vermemeli. Geceye kadar istifa etmesini bekliyoruz.” dedi.

Il Messaggero gazetesine cevap veren Montezemolo ise “Bazen galipler de kaybederler ancak biz pes etmeyeceğiz.”

“Ülkeye ve sembollerine sistematik olarak karşı olan bazı küçük insan toplulukları var. Şanslıyızki onlar azınlıktalar.”

“Yarıştan sonra en iyi stratejiyi görmek çok kolay. Bu bir spor ve bazen kaybedip bazen kazanırsınız. Red Bull ve Sebastian Vettel’e tebrikler. Gelecek sene tekrar deneyeceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    spa ingiltere….

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Daha güzel ifade edilemez herhalde. Yarışı izlerken Alonso pite girdiği anda durum belliydi..

  3. İnşallah. Teorik olarak Alonso'nun her sezon şampiyonluk şansı var. Ama böyle bir sezonu bir daha bulabilir mi, ondan şüpheliyim. Dayanıksız red bull, onun birbirine çarpabilecek kabiliyette pilotları, heyecandan saçma sapan hatalar yapan eski şampiyon, sezon ortasından Alonso'ya destek olan takım ve takım arkadaşı. Böyle sezon zor gelir valla.

  4. Hatalar yaptı doğru çinde monacoda ama şu nu da unutmamak gerekir ki takıma araca henüz tam olarak alışamamıştı malesef acemilik çekti başta ama sonra ikinci yarıda araca alışınca gerçek şampiyon gibi sürdü düne kadar dünde yapacak birşey yoktu aracın yol tutuşu çok kötüydü zaten pit stratejisi ile de kaybettik yapacak bir şey yok benim aklımda tek kalan oldukça geriden gelerek son yarışa şampiyona lideri olarak müthiş çıkışı olacak.

  5. hangi adam redbulldaki rahatlıhı bırakıp da disiplinin egemen olduğu ferrari veya mclarene gelir ki? çok büyük hayalleri olması lazım bu iki takımlar ilgili 😀 kısacası adamlar hem eğleniyor hem şampiyon oluyor adlarını efsaneler arasına yazdıracakalr belki de neden bu takımlara gelip başkanın ayakları altında paspas olsunlar ki? red bull patronu onlara sınırsız eğlence vaad ediyor 😀

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    F10 un o pistte neler yapabileceğini bilmiyorlardı. Sorun da burada zaten. Alonso da değil. O, ne zaman nasıl bir atak denediyse pist dışına çıktı ve hemen arkasındaki Webbere geçilmemeyi de aynı anda başardı. Bunu başka kimse yapamazdı. O noktadan sonra kim olsa önündeki pilotun ve lider gidenin sorun yaşamasını beklerken aracını da sağlamca finişe getirmeye kalkışırdı. Başka sonuç alınabilecek hiçbir şey yoktu. Bu kadar basit.

  7. serdar yakut avatarı

    birazda alonsonun sezonun başında yaptığı acemice hatalardan bahsetseniz alonsoyu övdüğünüz kadar.hani şampiyonluğun kaçmasına neden olan asıl sebeplerden diyorum.

  8. Bir gerçek Ferrari taraftarı takımlarını bu düzeye gatiren kişinin Alonso olduğunu bilir. Neredeyse 1 sn fark yiyen araçlarını sezonun son yarışında şampiyona lideri olarak taşımış bir pilottan bahsediyorsun burda. Bugün Ferrari kötüydü her zorlamada önden kaydı pist dışına çıktı, ne Massa Algersuariyi nede Alonso Petrovu geçebildi. Pistte atak yapılabilecek yerler düzlüklerdi orda da Reno aşırı hızlıydı ne Hamilton yaklaşabildi ne de Alonso. Sadece tek bir yarışla tüm sezonu değerlendirmek doğru değil Alonso bu sene alışma dönemi yaşadı ve 2. yarıda Redbulla korkulu rüyalar yaşattı Alonso artık kendini buldu 2011 de iyi bir araçla inş gülen taraf biz olacağız.

  9. şu resimdeki hareketi yarıştan sonra montezemellyoya yapmak isterdim ya alıcaksın yanaklarını 2 elin arasına aslanım benim iftihar ediyorum takımınla diyip alnından öpeceksin

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evet redbull düzlükte reno kadar hızlı değil, max hızlarından bu açıkça görülüyor, netice şampiyonluk kaçtı, kötü başladı kötü bitti, start ta button geçilmek bile kritikti….

  11. petkov dilendi omu dilenemicek ?

  12. Webber Alonso'ya direnemezdi bence arkadaşım.

  13. burak evmez avatarı

    Montezemolo suçlu değil suçlu olan varsa oda dominic ali.Saçmalıktan başka birşey yapmıyor bir insan bu kadar mı akılsız olur biz bile düşündük o grubun arkasında düşerse değerli zamanlar kaybedebilir diye hadi birini geçti diğerleri nolacak 40 tur gittiler yumuşak lastiklerle

  14. yani biz şampiyonluğu böylemi kaybettik. insanın inanası gelmiyorda. neyse italya en azından alonso nun çabasının farkında. sağlık olsun.

  15. Gerçek, özbeöz ferrari çocuklarına, kırmızı aşkıyla yanıp tutuşanlara sesleniyorum. Bakın bu takım Alonso ile bir yere gelemez. Sezon boyu fanları araçtan şikayet edip durdular. sanki takım alonsoyu desteklemiyormuş, onlarca puanı takım arkadaşından çalmamış gibi, bir de takımı suçluyorlar. Bugünkü taktik olmasa Alonso petrov yerine Webber'in egzoz gazlarını yutacaktı. Siz siz olun takımınıza sahip çıkın. Bırakın bu Alonso sevdasını. Bunun fanları da gezgindir, adam nereye gitse en iyi takım o olur, sonra pilotları birşey yapamayınca yüzsüzce takımı suçlarlar. Ne yapsaydı daha takım, massa dan çalınan iki birincilik var, karşıda dürüst alnı ak göğsü dik cengaver gibi red bull takımı… Bu oyunlara gelmeyin ferrari aşıkları, bir pilot için takımı satmayın. Plan yapanlara prim vermeyin.. Lütfen, takımınızın, scuderia ferrarinin bekası için.

  16. helal olsun italyanlara adamlar devlet meselesi yapmış FERRARİ nin şampiyonluğunu.

  17. Bana Göre Ferrari Bu Yarışta Ve Şampiyonlukta Kepaze Oldu.Alonso İse Yine Herzamanki gibi Çirkinleşti Pedrova Hareket Çekti Çok Yazık Pist Üstünde Geçemedi Diye Hazmedemedi Pedrovuda Tebrik Ettim Doğrusu İyiydi Sezonun En Beceriksiz Pilotununda Şampiyonluğunu Kutluyorum

  18. starateji de bir hata yoktu.

    diazın yarış mühendisi: Senin kabiliyetini ve neler yapabileceğini biliyoruz, zorla ve petrovu geç.

    olmadı.

  19. RIDVAN ERDEM avatarı

    Alnindan öpüyorum kardesim !

  20. serdar yakut avatarı

    montezemolo istifa et.verdiğin sözlerin hepsini yedin.kimi kalacak dedin para için gönderdin.alonso ile altın çağ dedin şampiyon olacağız dedin olamadın.todt elinde tutamadın.yerine getirdiğin domenicali aciz biri.önce kimiyi sonra massayı sonrada alonsonun kariyerini bitirmek üzeresiniz.tebrikler

  21. Bizim futbol ligi gibi oldu Muhahaha. Her yenilgiden sonra istifa sesleri…

  22. Yönetimi bilemem ama Pat Fry'ı McLaren'den kopardığı gibi, Red Bull'dan da sağlam mühendisler koparmalı Ferrari. Benetton'dan mühendisler koparma fikri mükemmeldi yıllar önce. İşlemişti. Aynı taktik uygulanırsa en azından doğru stratejiler kolaylıkla belirlenir.

    Singapur'da, Monza'da, Abu Dhabi sıralamlarda bu sene Red Bull cesurca stratejiler belirlediler, mühendislerinin kaliteli olduğu ortaya çıkıyor. Adrian Newey dışında baş aerodinamistleri (ki McLaren'da aynı görevi yapmış Newey zamanında) ve şef tasarımcıları da çok kaliteli.

  23. hem ferrari hemde alonso elinden gelenin en iyisini yaptılar.monte nin gitmesi hiç bir şeyi değiştirmez.yaptıkları hatalardan ders alıp yeni sezon için çalışmalara başlasınlar.redbull ve mclaren i seneye geçemezlerse asıl kıyamet o zaman kopar.

  24. hem o istifa etsin hemde ferrarinin itibarını uğruna yerlere serdiği pilotuda yollansın…

    alçaklara kar yağıyor üşümedinmi…
    sen bu işin sonunu düşünmedinmi…

  25. Aslında bunların hiçbirine gerek yoktu.RB6 yı bu hallere düşüren beceriksiz pilotlarıdır.Hız,pist uyumu ve aerodinami anlamında bu sezon redbullun hakkıydı zaten.Ne kadar şikayet edilip de incelenmiş olsa da sezonun en hızlı aracıdır.Sezonun ortasında bitmesi gereken bu iş malesef son yarışa kalmıştır.
    Pit stratejisini öndeki gruba göre ayarlamak doğru olurdu.Buttonun arkasında aynı onun gibi etliye sütlüye dokunmadan yarışı tamamlamak en güzeliydi.Bizler tv karşısında webberin hatası sonucu lastik değiştirmek için girdiğini anladık.Zaten Redbull'un esas oğlanının vettel olduğunu cümle alem biliyordu.
    Bir hafta önce takım emri yapmadılar neden? Dürüstlükten mi ? Hayır.
    Vettel in etrafında takım kuruldu neden?.
    Vettel ben tıbbi araç mıyım dedi neden?
    Daha yarış başlamadan sadece bir kaç ssat önce vettel, webberin kendisine yardım etmesi gerekebileceğini söyledi. neden?
    Bu takım ısrarla Vettelin üzerine oynarken neden webbere göre strateji seçildi?
    İşte bu nedenlerin cevabını bulup tedbir almazsan bir SC girer herşeyi tepetaklak yapar.Aslan kedinin oyuncağı olur.Devenin üstünde kuduz daladı.
    Briatore Alonso'yu ancak bir felaket durdurur demişti.Bugün ise felaketler zinciri vardı.

  26. katılıyorum katılıyorum katılıyorum f1de kumar vardır ancak böyle aptallıklar olmamalı ferrariye iyi bir stratejist lazım o da symonds ama o bize gelsin 😀

  27. Yavuz Balcı avatarı

    Kusura bakma da luca, senin aracın bu pistte önündeki araçlardan düzlüklerde daha iyi değilse farkı açacaksın sonra pite gireceksin. Abu dabi gibi bir pistte aracın düzlükte hızlı olacak. motor tedarik ettiğiniz Toro-Rosso bile düzlükte sizden hızlı. zaten pistin kıvrımlı kısımları kısa. ben şahinle çıksam o piste beni kıvrımlı kısımlarda geçemez . geriye kaldı düzlükler. maşallah pist 5 km yaklaşık 2-2,5 km si düzlük. ben Türkiye'de yarışı izleyen bir adam olarak ve sadece izleyici olarak bunları görüyorum, senin pit duvarın görmüyorsa, senin pit ekibin bence kördür.

  28. watercolour avatarı

    briatore 🙂

  29. Monte yi gonderip kimi getireceksiniz? Berlusconi yi mi? 🙂

  30. "Yarıştan sonra en iyi stratejiyi görmek çok kolay."

    valla hiç de yarıştan sonra falan değil; daha ferrari pit ekibi hazırlık yaparken "alonso'yu içeri almazlar herhalde, o kadar salak olamazlar" dedim. neyse ki gelen felipe'ymiş, webber'e yakın olması için içeri alacaklar diye düşündüm.

    ama ilginç şekilde arkasından alonso'yu aldılar.. ve pit yapmış pilotların ardına düşürdüler.

    bu stratejinin salakça olduğunu, yarıştan sonra değil, daha alonso pite gelmeden de biliyorduk monte efendi.. ama bir bilemeyen sizin mühendis yönetici sıfatıyla orada piknik yapan beceriksiz ekibiniz sanırım..

    monte'yi o koltuktan indirecek babayiğitin ellerinden öperim. ama olmaz arkadaş, koltuk yapışmış, kalkmaz..

  31. Yusuf  Hitay avatarı

    evet webber'e oynamaları hataydı, ama dominic ne bilsin 40 tur rus çaylağın vites kutusunu izleyeceklerini

  32. yani berbat bir stratejiydi ama montezemelo istifa etse ne olacak ki? sporda kaybetmekte var, red bull ve vettel'e tebrikler.

  33. bugün motor patlatsaydı bu kadar üzülmezdim. kaybetmek bu şekilde olmamalıydı. kaybetmek üzse bile kabul edilebilir bir şey. ama bu şekilde kaybetmek mahvediyor insanı.

  34. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Ferraride şumi ile olan dönemdeki pit stratejileri ile kazanılan yarışları hatırladıkça özellikle bu sezon ve bu gün gerçekten

    tam bir fiyaskoydu zokayı hemen yuttular

  35. Bir insanın ağlayıpta göz yaşlarını akıtamaması ne kadar acı bu gün öğrendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir