Hamilton Raikkonen'den Özür Diledi

yazar:

kategori:

 

Lewis Hamilton, İnterlagos’taki sıralamaların son hızlı turunda Kimi Raikkonen’in rahatsız ettiği için özür diledi ama Fin pilotun yolundan çekilmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Son lastik değişiminden sonra Hamilton pit yolundan çıkıyordu ve o anda Raikkonen de son hızlı turuna başlamıştı.

McLaren pilotu, yarış çizgisi dışında yavaşlarken Kimi de onu geride bıraktı. Ama Raikkonen biraz pistin dışına taştı ve çok değerli zamanlar kaybetti.

Bu olayla iligili Raikkonen: "Şüphesiz yardımı olmadı. Onun yanına geldiğimde geniş aldım ve biraz zaman kaybettim.”

"Ne kadar kaybettiğimizi tam olarak bilmiyorum. Verileri görmedim. Ama şüphesiz benim geçmeme izin verecek biraz daha kolay bir yol vardı”

“Ama durum şimdi bu. Önde olmayı tercih ederdim ama üçüncülük de yarışa başlamak için iyi bir yer. İyi bir araca sahip olmalı ve yarın ne yapabileceğimize bakmamız lazım.”

Hamilton, takım tarafından Raikkonen’in gelişi ile ilgili uyarıldığını ve Fin pilotun yolundan çıkmak için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Hamilton: "Pit yolundan çıktım ve takm bana ‘Kimi’ye yaklaşıyorsun’ dedi. O hızda aynalarınız titreşiyor ve göremiyorsunuz”

"Eğer yoluna çıktıysam özür dilerim ama bana o kadar yakın olduğunu düşünmedim. Olduğum yerde kaldım ve fren yaptım. Onun turunu engelediğimi hissetmedim ve onun yolundan çıktım”

"Elimden gelenin en iyisini yaptım ve ondan özür dilerim”

Bu olayla ilgili Hamilton hakkında bir inceleme başlatılmayacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir