Süper Yumuşak Lastikler Endişe Oluşturuyor

yazar:

kategori:

Formula 1 takım ve pilotları bugün yapılacak olan Brezilya yarışında daha fazla lastik parçasının yolda bulunmasını ve böylece Bridgestone’nun super yumuşak lastikleri ile daha az sorun yaşamayı istiyor.

Yenilenen asfalt yüzeyi ile birlikte beklenenden daha yüksek olan hava sıcaklığı yüzünden takımlar bu set lastiklerde çok fazla bozulma yaşadı.

Eğer bu set lastik iyi iş çıkarmazsa takımlar her iki seti kullanmak zorunda olduğu yarışta bu lastiği kullanacağı bölümde zorluklar yaşayabilir.

Lewis Hamilton "Lastikler biraz aldatıcıydı ancak bu herkes için böyleydi. Benim benzin yakma turlarımda lastiklerim 5 tur sonra bozuldu. Yarın herkesin nasıl kullanacağı oldukça ilginç olacak."

"Bizler pilot olarak lastiklerimizi korumak için elimizden geleni yapacağız ancak herkes için kesin bir risk var." dedi.

Mark Webber "Lastiklerin nasıl çalışacağını ve takımların bu lastikleri ne zaman ve nasıl kullandığını görmek ilginç olacak. Güvenli ancak yavaş" dedi.

Takımlar geçen sene Montreal’de de aynı sıkıntı ile karşılaşmıştı ancak yarışta pistin daha fazla lastik parçalarıyla dolması takımlara yardım etmişti. Aynısının Brezilya’da da olması umut ediliyor.

Nico Rosberg "Lastik parçaları düştükçe piste durum daha da gelişecek. Herkes bunları en sonda kullanacak ve durum enazından herkes için aynı olacak." dedi.

Ancak Williams teknik direktörü Sam Michael daha fazla lastik parçasının olayı bu kadar kolaylaştıracağını düşünmüyor.

Michael "Bu oldukça marjinal. Ancak en azından bu herkes için aynu. Montreal’i hatırlayın, aynı burası gibiydi. Elinizden geldiğinde fazla pistte durmak için çalışacaksınız bu lastiklerle."

"Pistteki lastik parçalarının artmasın durumu biraz düzeltecek ancak lastiklerin daha uzun gitmesi lazım." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir