Mateschitz, Alonso'ya Karşı Webber'i Kullandıklarını Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Mark Webber’in erken pit stopunun ardından hemen pite giren Fernando Alonso pitten Petrov’un arkasında çıkarak pozisyon ve zaman kaybetmişti.  

Yarışın ardından Red Bull’un bu stratejide Webber’i kullanarak Vettel’e şampiyonluk şansı yaratmayı hedefleyip hedeflemediği konuşuldu. 

Ancak Red Bull’un sahibi  Mateschitz, “Şimdi herkes bunların bilerek yapıldığını düşünüyor, ama bu planlayabileceğiniz bir şey değil.” diyor.

Yarışın ardından Red Bull’un çifte şampiyonluk kutlamalarında Webber’in yer almaması dikkatleri çekmişti.  

Ancak Avustralyalı pilot 2011’de mücadeleye kaldığı yerden devam ettiğini söylüyor. Mateschitz de, “Mark’ın takımda daha temiz bir pozisyon istediğini biliyorum ve hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum. Ama yola bizimle devam edecek.” diye konuştu.

Avusturyalı milyarder Red Bull’un aynı şekilde çalışmaya devam edeceğini de ekledi: “Rüya takımımızı oluşturduk, doğru pozisyonlara doğru kişileri getirdik. Elbette bizimle çalışanlar başka yerlerden teklifler alabilirler ama tüm takım aynen yola devam edecek.”


Yorumlar

  1. bu açıklama canımı sıktı şimdi…

  2. Boyle seytani bir fikir ancak Briatore ve elemani Alonso gibi birilerinden cikar, baska birinin dusunebilecegini sanmiyorum 🙂

  3. iyi diyosunda Alonso kendini nasıl göstersin,renonun hava koridoruna girecek kadar hızlı değildi ki,Alonsonun elinde hızlı gidecek araç olacak oda suya sabuna dokunmadan gidecek öylemi,çok uzağa değil Brezilya yarışına bak,Alonso hulkenbergin arkasında iki tur gitti hemen solladı,Hamilton kaç tur gitti?

    yine söylüyorum ferraride Fırtına öncesi sesizlik var,bir kaç güne kadar ne kelleler gidecek görün, Şampiyonluk Pilot hatasından gitmedi
    Pilota rağmen gitti.

  4. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    siz gururdan mı bahsediyorsunuz :S peki alonsoda biraz gurur olsa bi parça takım arkadaşını düşünse, yeniden yarışlara adapte olmaya çalışan kazadan sonra albileceği bi yarışı takım desteğiyle almazdı masanın elinden. massa 2007 yol verdi kimi'ye kimi de 2008 de, sizce gururlu alonso yaparmı

  5. hahahahah 😀

  6. Webber yarış içinde bir hata yapıp bariyerlere temas etti ve neredeyse sağ arka lastiğini bariyerde bırakıyordu. Ardından takıma ''Arka lastikleri kaybediyorum!'' diyen de kendisiydi. Kabul edelim ki Webber şansını neredeyse Japonya'da kendi elleriyle tepmişti, ardından Kore sonrasında Brezilya yarışları ve son olarak Abu Dhabi'deki sıralama turları. Webber'in şampiyonluk şansı biteli bence çok olmuştu ve kendisinin de şampiyonluğa inandığını kesinlikle düşünmüyorum. Bunları düşününce eğer Red Bull Webber'i Alonso'nun stratejisini etkilemek için kullandıysa bile eleştirmek değil tebrik etmek gerekir. Çünkü inanılmaz bir iş çıkarmışlar demektir.

    Webber takıma ve Vettel'e karşı bu kadar bilenmişken takımla yola devam etmesi ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama ben 2009 sezonundaki Webber-Vettel ve takım ilişkisini özlüyorum açıkçası.

  7. mateschitz ilginç bir adam;pire için yorgan yakan cinsten! birçok devlerin büyük umutlarla gelip eli boş döndükleri bir seride iki şampiyonluğa birden kısa sürede ulaştı bu büyük bir başarıdır tebrik etmek lazım.

    WEBBER'in durumu mateschitz'in kararına bağlı o nederse o olur gerisi boş.

  8. Güzel kardeşim sen Hamiltonun altındaki Mclarenle Alonsonun altındaki Ferrariyi bir tutuyorsun şimdi Mclaren Ferrariye göre bu hafta oldukça hızlıydı antremanlardan itibaren eğer tersi olsaydı dediğin doğruydu hatta geçerdi belki ama araç buna izin vermedi ki ne zaman zorlasa pist dışına çıktı Mc laren bu hafta hızlı olmasına rağmen Kubiyi geçemediyse o zaman durup düşünmek lazım yarışı hepimiz izledik değil mi.

  9. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Aslında yarışta Webber Redbull'un aleyhine yarıştı Alonsoya en ufak bir baskı yapmadı yaklaşmadı bile

  10. watercolour avatarı

    geçip geçememek kısmında değilim.bir hamiltonu izleyin kubicanın arkasında birde alonsoyu izleyin petrov un arkasında.Hamilton sağlı sollu gösteriyor kendisini alonso hiçbirşey yapamadı.o iceriye dalısı 2 3 kere daha deneseydi petrov dayanabilir miydi alonsoya?Ben hiç sanmıyorum?Ya da alonso bir sag aynada bir sol aynada kendisini gösterseydi petrov bu kadar rahat gidebilir miydi?

  11. Her zaman gerçek bir şampiyon gibi yarıştı,mc laren bir saniye hızlı olduğu halde renoyu geçemedi,ferrari ise inanılmaz derecede yavaştı rakiplerine göre, massanın altıncılığı ile bariçellonun yedinciliği arasındaki farka bakın 0001 saniye.

  12. hay sen çok yaşa =)

    massa'nın brezilya pazarı düşünülerek takımda kaldığına inanıyorsun da, kimi'nin gönderilip alonso'nun getirilmesinin Santander nedeniyle olduğuna neden inanmıyorsun?

    massa kalınca "brezilya pazarı",

    kimi gönderilip alonso getirilince "pilotaj"..

    tebrik ederim =)

  13. watercolour avatarı

    pazar günü gerçek bir şampiyon gibi yarışamadı ama…

  14. Onu bunu bırakalım da Red Bull'un pit duvarına, mühendislerine, Adrian Newey'e hayran kaldım son 2 senede. Mateschitz dediği gibi doğru pozisyonlara doğru kişileri getirmiş en azından teknik ekibe bakarsak.

  15. Mc laren de herkes biliyor ki kim gelirse gelsin,hamilton'a sağlanan ayrıcalık başka kimseye sağlanmaz,bir hakinen vardı bir de hamilton,
    jenson ne yaptı!!!!!!!!! sizin gözünüzde ikinci pilot olabilirim ama ,benimde kendime has meharetlerim var………mesela herkes yağmur lastiklerine yönelirken ben kuru zemin lastiğiyle kendime avantaj sağlayıp yarış kazanabilirm ve bunu herkese gösterdi,sezon sonunda hamiltonla arasında kaç puan fark vardı,

    Aynı şekilde Redbull pilotlarına bakın iki pilot arasında kaç puan fark var,,

    sözün kısası Brezilya pazarı ferrari ve fiat için önemli(siz zanediyormusunuz ki Massa pilotajlığıyla ferrari koltuğuna oturabilsin peh) buna rağmen kelleyi kurtarabilir mi göreceğiz.

  16. adamın hem galibiyetini gasp et, hem geçemesin diuye lastiğini patlat, hemi pite girerken üstüne kır, hem kore'de arkada kalmayasın diye arkasındakileri yavaşlatsın, hem son zaman turunu senin için feda etsin; sonra da kalkmış massa'ya çamur atın..

    geçiş yapamayıp 40 tur renault'nun arka kanadıyla kanka olmasının nedeni massa mıdır?

    adamın bir canını almadığınız kaldı, hala gözünüz doymadı. bu kadar destekle hileyle hurdayla buraya kadar geldi de ne oldu? bir pilotu geçemedi, hem de çaylak, koltuğu bile garanti değil.. aslanlar gibi takım emri olmadan yarışan pilotlardır esas tebriği hak eden.

  17. Bu Weberdeki tavırları anlamak mümkün değil.Böyle bir otomobille üste para vererek yarışacak pek çok pilot varken.Başka takımda olsa çoktan şutlanırdı.Acaba Takımı bu adamdan niye çekiniyor…………..

  18. alonso'nun geçiş özürlüsü olmasının acısını massa'dan çıkarıyorsun aklınca, ne diyeyim =)

    sanki massa alonso'yu arkadan çekti, petrov'u geçemesin diye. "mükemmel" pilotunuz önce geçiş yapmayı öğrensin. takım emri, lastik patlatan, motor yakanlarla buraya kadar geldi ama kedi her zaman ciğer yemez. biri çıkar alır adamın façasını.

  19. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Webber'in lastiğinde problem olduğunu hepimiz duyduk. Ferrari düşünsün artık. 40 tur gidilebilecek lastiklerle 14. turda aldılar içeriye. Hem de şansı bitmiş Webber'in önünde dönebilmek için..

  20. serdar yakut avatarı

    webber şiman kadının şarkısını dinlemeye gitmiştir

  21. Öyle bişey yapsanız bile(sadece veberi kurban ettiğiniz için suçlanırdınız)kimsenin bu hamleyi eleştirecek hakkı olmazdı,

    Evet şampiyonluk kupası vetele gitti hak etti kazandı tarih bunu yazacak

    Bir şampiyon daha var ki,tarih belki yazmaz,bu döneme tanık olan herkes bilir ki Alonso şampiyonluk kupasını kaldırmasada gerçek bir şampiyon,

    jean todt dan sonra,ferranin bir strateji hanlesini göremedim,dikkat edin başarı demeyorum,hamle diyorum, mc laren ne yaptıysa onu yapmaya çalıştılar,onuda yüzüne gözüne bulaştırdılar

    Bir takımda şampiyonluk şansı olan pilota yönelebilir, bu yönelme diğer pilota dört lastik bir direksiyondan ibaret bir araba verdiği anlamına gelmez, massa denen bir adam var, altında takım arkadaşıyla aynı araca sahip olduğu halde, bir toro rosso, yada vilimas,veya çaylak petrovun gösterdiği performansı gösteremiyor, aha buraya yazıyorum

    ferrari şampiyon olamadı,şimdi neyin muhasebesi yapılacak biliyormusunuz! şöyle geriye dönüp bakacaklar kim nerde ne yapmış,bakmalarınada gerek yok ya aaa şu pilot diye yarıştırdığımız massa herifi meğer kazmaymış,biz şampiyonluk hengamesinde bunu fark edemedik,şunu bel altına baldır üstünün tam ortasına tekmenin ucuyla dik bir vuruşla atın kapıdan dışarıya,

    işte Alonso şampiyon olsaydı belki ikinci pilot olarak kalabilrdi ama şimdi o şansta yok, şimdi bak bakalım yarışacak bir koltuk bulabilirmisin dahada önemlisi sana değil 14 milyon dolar bakalım 140 bin dolar verip test pilotu olarak alacak takım çıkar mı.

    GErçek şampiyon Alonso, bu sezon Redbul mc laren ve pilotları ve Alonsoya bize yaşatıkları bu heyecandan dolayı sonsuz teşekürler,
    kim kazansaydı hak ederek kazanırdı.

  22. ayrıca telsizden lastiklerinin bittiğini söyleyen de Webber lastiklerim bitti diyor ondan sonra Webber'i pite alıyor RBR

  23. webber'in lastiğini bariyere sürttüğünü gördük. onun için erkenden pite geldi.

    amma, var sayalım ki bu red bull'un bir taktiğiydi..

    eleştirilecek bir durum var mı ortada? adamları bir kez daha takdir ederim eğer böyleyse.

    sazan gibi balıklama atlayanlar düşünsün..

  24. sevgili Mateschitz eğer böyle bir stratejiniz gerçekten vardıysa saklamayın inanılmaz zekiceydi 😀 bu numara ancak ferrari pit duvarına sökerdi öyle de oldu 😀 varsa saklamayın bu kapasitenizin ne kadar yüksek olduğunu gösterir yok planlamadık diyorsanız bayağı ballısınız olacağı varmış 😀

  25. webber muhtemelen 2011 sonunda bırakacak ve son senesini mantıklı şekilde yıllardır çalıştığı red bullda geçirmesi mantıksız değil. ayrıca geçen sene başında şampiyonluğu kovalayacağını kimse tahmin etmemişti, rb7 hızlı olursa büyük olasılıkla yine yarış içinde olur diye tahmin ediyorum. bu sezon son yarışlarda hayal kırıklığıydı orası doğru.

  26. Burada Webber'in açıklamalarına bakmak lazım, hakkaten lastiği bitmiş mi diye, gerçi öyle bir açıklama gelmedi ama, red bull un lastikte sorun olduğu için webber'i aldığını düşünüyorum. Ferrari de sırf onun önünde kalabilmek için yaptı hareketi ama Petrov işleri bozdu. Yusuf arkadaş haklı.

  27. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ama bu takım webberi halen takımda tutarsa ayıp eder daha doğrusu webberde biraz gurur varsa bu takımda durmaz yada bizim amssa gibi 2.pilotluğu kabul eder bekleyip görelim

  28. efendimayin  avatarı

    Webberin bu tavırları çok oldu memnun değilsen terkedeceksin takımı bu kdar basit. Seneyde görün aynı olacak.

  29. Bu takımı buralara getiren herkes teşekkür hakediyor büyük devlerin bırakıp gidenlerin başaramadıklarını başardılar

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Deme ki bizim burada yarışın hemen sonrasında webber ve redbull hakkında söylediklerimizi tüm dünya da konuşuyormuş.Sizce webber çifte şampiyonluk kutlamasına neden katılmadı.Cevap:İşi vardı kurbanlık almaya gidecekti.

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    objektif olarak bakarsak haklı webber lastiği temas etti ve güç kaybediyodu o yüzden erken pite girdi salaklık bizim yönetimde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir