Massa: "Mağlubiyeti Unutup Gelecek Seneye Yoğunlaşmalıyız"

yazar:

kategori:

Abu Dhabi’ye gidilirken Fernando Alonso lider konumdaydı ama sezon sonunda unvanı Sebastian Vettel’e kaptırdı.

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Massa, bu seneyi akıllarına takarak zaman kaybedemeyeceklerini ve gelecek sene için çalışmalara bir an önce yoğunlaşmaları gerektiğini ifade etti.

Massa: “Şimdi gelecek seneyi düşünmeli, yoğunlaşmalıyız. Elbette birçok şey okuyor ve duyuyoruz ama bunun en önemli şey olduğunu düşünmüyorum”

“En önemlisi, 2011’de güçlü olmak için yoğunlaşmak. Pirelli lastikleri ile burada bir test yapacağız. Bu yüzden umarım hemen bir şeyler öğreniriz. Doğru yön bu: gelecek seneye yoğunlaşmak ve bu senekinden daha güçlü bir şampiyona çıkarmaya çalışmak”

Massa, her iki aracını da erken pite alan Ferrari taktiğinin yarışı mahvettiğini kabul etti.

Massa. “Güvenlik aracı girdi ama pite girmek için biraz fazla erken olduğunu düşündük. Webber’in çok erken pite girdiğini gördük, ardından biz de pite girip onu geçmeye çalıştık. Ama yeterli olmadı ve onun arkasında çıktım”

“Daha önce pite girmiş olanların arkasında çıktık. Bu zor bir durumdu. Çünkü geçiş neredeyse imkânsızdı. Ardından bu durum, yarışın sonuna kadar her şeyi mahvetti. Çünkü geçiş yapamıyorduk”

Massa ayrıca 2010’un kendisi için zayıf bir şekilde geçtiğini de ekledi.

Massa: “Elbette harika bir sezon değildi. Birçok mesele ile karşılaştım, özellikle de sıralamalarda lastikleri hazırlama konusunda. Bütün sezon karşıma çıkan asıl mesele buydu. Bu sene gerçekten sorun olan bir konuydu”

“İlk tur için lastikleri hazırlama sorununu hiç yaşamamıştım. Çünkü lastikler, şimdi olduğundan çok daha yumuşaktı. Yarışlarda birçok defa tempom iyiydi ama sıralamada her zaman daha zordu”


Yorumlar

  1. artık önümüze bakalım. yıllarca b.stone lastikleri ile harika sıralama turları attı felipe. ama bu yıl, 160 kg. ağırlaşan araçlara yarış içinde dayanabilmesi amacıyla sert hamurdan imal edilmiş lastikler takılınca, olan oldu.

    b.stone gereğinden fazla muhafazakar ve garantici davranmış, bunu hemen hemen her yarışta gördük. 10 tur dayanır dedikleri lastiklerle 30-40 tur gitti pilotlar.

    yarışlara asıl keyif katan "çift pit stop" stratejisini mezara gömdüler.

    pirelli, sorun yaşamamak için fazla muhafazakar davranmayacağını, agresif bir yol izleyeceğini söylemişti.

    bu da felipe için güzel haber. öyle uzun uzun lastik testlerine falan ihtiyaç yok, 8-10 turda eski felipe geri dönecektir lastikler stiline uyarsa. bu kadar basit şekilde, bu yılın baş belası sorundan kurtulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir