Williams'ta Barrichello Kalıyor, Hulkenberg Gidiyor

yazar:

kategori:

Takım patronu Frank Williams, Nico Hulkenberg’in ayrılışı için bir neden ortaya koymadı ama genç çaylak pilota övgülerde bulundu.

Williams: “Öncelikle bu seneki sıkı çalışmaları ve bunun öncesinde kendisini Formula 1’e hazırladığı için Nico’ya teşekkür etmek istiyorum. Formula 3 ve GP2’deki şampiyonlukları ve F1’deki ilk senesinde onu desteklediğimiz için büyük gurur duyuyoruz”

“Williams’ta senelerdir spora yeni yetenekler getirmek için çalışıyoruz ve Nico’nun harika işler yapmayaca devam edeceğine inanıyoruz. Ona iyi dileklerimizi sunuyoruz ve umarız gelecekte yollarımız yine kesişir.”

Williams, gelecek sene de Barrichello ile olmaktan memnuniyet duyduklarını ekledi.

Williams: “Rubens’i, getireceği teknik uzmanlık, tecrübe ve tutkuyu bilerek takıma aldık. Bu sezon için umabileceğimiz her şeyi başardı ve 2011’de de bizim için süreceğini doğrulamaktan memnuniyet duyuyoruz”

Barrichello, bu seneki şampiyonayı 47 puanla 10. sırada tamamladı.

Bununla birlikte Nico Hulkenberg, istemeyerek de olsa takımdan ayrılacağını belirtti.

Hulkenberg: “Bundan şiddetle pişmanlık duyuyorum. Williams ile kalmaktan mutlu olurdum”

“Geçen harika zamanlar için takıma teşekkür etmek istiyorum ve Williams’a gelecek için en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Hulkenberg’in menajeri Willi Weber, başka F1 takımlarıyla görüştüklerini ve Alman pilotun gelecek sene koltuk bulacağından emin olduğunu söyledi.

Weber: “Diğer takımlarla görüşüyorum. Nico, 2011’de F1’de bir koltuk sahibi olacak.”

Ama Hulkenberg’in seçenekleri sınırlı görünüyor. Çünkü Petrov’un Renault’ta kalması beklenirken Force India ve Lotus’ta potansiyel birer boş koltuk var. Bir diğer seçenek ise yedek pilot olmak ve 2012 için koltuk aramak.

Ayrıca içeriden gelen bilgilere göre Williams, Hulkenberg’e uzun süreli bir anlaşma önerdi ve bu anlaşma kapsamında Alman pilotun 2011’de HRT ile yarışması öngörüldü ama bu kabul görmedi.


Yorumlar

  1. tecrübeli bir pilotun yerini hiçbir şey tutamaz

  2. Virgin almalı bu çocuğu bence.

    Yani Renault,Force India gibi seçenekler olmazsa.

  3. Çok üzücü olsa da anlayabiliyorum bu seçimi.
    Barrichello inanılmaz bir tecrübeye sahip ve yenilenecek lastiklerle birlikte yeni aracın gelişiminde de etkiye sahip olacaktır. Yine de Williams gerçek bir şampiyonluk adayını kaybetmiş gibi görünüyor.
    Umarım Hulkenberg seneye koltuksuz kalmaz..

  4. Williams: "Rubens'i, GETİRECEĞİ TEKNİK UZMANLIK, TECRÜBE ve tutkuyu bilerek takıma aldık. Bu sezon için umabileceğimiz her şeyi başardı ve 2011'de de bizim için süreceğini doğrulamaktan memnuniyet duyuyoruz…
    Sanırım bu cmleyi okumadan direk yorum yapıyorsunuz arkadaslar burada williams takımını değil f1 bu hale getirenleri suçlamalısınız… hulkenbergin en ii çaylak bir piloy oldugunu hızlı bir pilot olabilecegini belkide ileride şampiyonluklar kazanabilecegini williams gibi bizlerde inkar etmiyoruz ama şu yorumlar yapılırken biraz daha seviyeli olunursa seviniriz ve bir pilotu göklere çıkartırkende diğer pilotu aşalamayalım… kısacası herşeyin nuke ve rubens ve williams takımı için hayırlısı diyerekden önmüzdeki sezonu bekleyelim. saygılar

  5. williams barrichello nun birikimleri kullanarak yeni sezonda pirelli lastiklerini daha iyi anlamak ve çok ucuz maliyetle bir sezon daha yarıştırma kararı almış.
    ana sponsorlarını kaybettiler kaynak sorunu yaşıyorlar sponsor destekli pilot arayışındalar; olaya böyle bakınca haklılar.

  6. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Barichello.. ??? Şu Schumacher'le uğraşmaktan başka bir şey yapmayan adamı takımda tutup bir hafta önce pol alan yetenekli çocuğu yolladınız mı? mp4-25 yorumun 10 numara.. Williams eski Williams değil.. (Maalesef)

  7. efendimayin  avatarı

    Bence force india harika bir seçenek.

  8. millet genç yetenekleri keşfeder.williamsta yetenekleri tekmeler.

  9. Williams: "Rubens'i, GETİRECEGİ TEKNİK UZMANLIK, TECRÜBE ve tutkuyu bilerek takıma aldık. Bu sezon için umabileceğimiz her şeyi başardı ve 2011'de de bizim için süreceğini doğrulamaktan memnuniyet duyuyoruz"
    MP4-25 arkadasım BU CÜMLEYİ OKUMADIN SANIRIM olayları ii analiz ettikden sonra yorum yapmalısınn bence ** hulkenbergin ii bir çaylak hızlı bir pilot oldugunu ne williams inkar ediyor nede biz yorumcular** demek ki bu şekilde olması gerekiyormuş ki böyle bir karar alınmış. Burada williams takımını değil f1 dünyasını bu hale getirenleri suçlamalısın … SAYGILAR

  10. allah cezanı vermesin williams sen git barrichelloyla yarış millet posasını sıktı attı oraya hemen kaptın şampiyon potansiyeline sahip herkesi bi şekilde uzaklaştırdın takımdan sen artık eski sen değilsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir