Petrov, Dünkü Yarışın Ardından Vicdanen Rahat

yazar:

kategori:

Alonso, yarışın bitiminin ardından park alanına dönüş turunda Petrov’un yanına gelmiş ve bazı hareketler yapmıştı.

Şampiyonaya ne kadar büyük bir etki ettiğinin farkında olan Petrov, Ferrari’yi arkasında tutmaktan başka bir şey düşünmediğini belirtti.

Petrov: “Kendi yarışımı çıkardım. Bu yarış için mümkün olan en iyi performansı çıkardım. Bir aracın beni geçmesine izin veremezdim, çünkü yarışıyoruz”

“2008’de Sebastian Vettel bile… (Brezilya’da) Hamilton’un arkasındaydı ve ardından Lewis’i geçti, neredeyse şampiyonluğu kaybediyordu. Ama şanslıydı, çünkü Glock çok yavaştı. O da kiminle mücadele ettiğini düşünmüyordu”

“Bu yüzden ben bir şey yapmadım. Sadece zorlamaya devam ettim. Kendi yarışımı çıkardım. Yere basma kuvvetinde Ferrari’nin bizden daha hızlı olduğunu biliyorum ama bu pistte çekiş çok zor”

Rus pilot, yarışın hemen ardından Alonso ile konuşmanın anlamı olmadığını ekledi.

Petrov: “Çok sinirli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bana göre şu anda onunla konuşmak için bir neden yok”

“Ama aynısı bana olsaydı ben de aynı durumda olurdum. Onun yerinde olsaydım ben de sinirlendirdim ama o, kendine ve takımına sinirlenmeli. Çünkü belki de yanlış strateji veya başka bir şey yaptılar”

Alonso’nun kendisine yapmış olduğu el hareketi görüp görmediği sorusuna Petrov: “Evet. Ama şüphesiz çok sinirliydi. Ama ne yapabilirim ki? Ben kendi yarışımı çıkardım. Eğer çok saldırgan bir şekilde hamle yapacak kadar yakın olsaydı belki de çok fazla mücadele etmeyecektim. Çünkü onunla temas yaşamak istemiyordum; şampiyonluk için savaşıyordu. Hamle yapmak için sadece bir defa yakınlaştı.”

“Normal bir şekilde pozisyonumu kapadım ve ardından pistin etrafında normal sürüş yaptım. Beni geçiş için fırsatı olmadı. Pist buna müsade etmiyor”

Petrov ayrıca Renault motorlu Red Bull’a yardım amaçlı bir şeyler yapmadıklarını da ifade etti.


Yorumlar

  1. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    petrov gayet olgun konuşuyor da basın,internet siteleri vs. de biraz mantıklı işlerle uğraşsa taktık bi petrova adam sanki garip bir şey yaptı. nor mal yarışını yaptı. orda kabahat ferrari pit ekibi ve alonsoda. pit ekibinin suçu petrov ve rosbergin pite girdiğini hesap etmemesi. alonsonun suçuysa bence petrovu geçmek için yeterli çabayı vermemesi.

  2. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Petrov'a bu soruyu soran Alonso'nun şampiyonluğu kacırmasından dolayı üzüntü duyan biri olduğu kesin.

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    petrova kızmanın bi mantığı yok ki o adam işini yaptı gel geç diyemez tabi dediği gibi biz sadece ferrari takımına kızıyoruz yönetime kızıyoruz fernandoyuda anlamak lazım o sinirle küfür etmediğine dua etsin başkası olsada aynısını yapardı ben bile tv başında bi ton küfür ettim petrova ama yersiz bu küfürler çünkü adam işini yaptı

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    renolar o kadar hızlıydılarki arkalarındaki hiç bir araç onları neredeyse geçemedi.

    petrovda belkide hayatının yarışını çıkardı,ferrari yavaştı o halde sittin sene geçemezdi vede öyle oldu.

  5. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    di mi yani 😀

  6. petrov, boşa kasmışsın kendini açıklama yaparken. halbuki aynı dili konuşsanız, alonso seni çok iyi anlayabilirdi.

    "haberim yoktu, bilmiyordum, ne olmuş"

  7. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Karakterini belli etmiş. Çok takdir ettim Alonso'yu hoş karşılamasını. Başka bir pilot olsa "ona yol vermek zorunda değilim kendini ne sanıyor" mealinde açıklamalar yapabilirdi..

  8. belki ALONSO yu arkanda tutabilirsen aylarca herkez seni konuşacağını tüm dünya nefesini tutup 30 tur boyunca seni izlediğini bunun 2011 için tek şansın olduğunu iyi bildiğin için hatasızdın..

  9. sezon boyunca 1 kez spin atmadığın ,kaza yapmadığın ,pist dışına çıkmadığın bir yarışın oldu "tek kelimeyle hatasızdın" bu bana hala çok ilginç geliyor.

  10. Petrov demeçlerindeki tutarlı ve sakin yaklaşımıyla beni şaşırttı.Hülkenberg kadar olmasa da sende de bi kıvılcım olduğunu düşünmüştüm ilk yarıştaki performansınla yarış dışı kalana kadar.Seneye kalman sevindirici.

  11. "Ama aynısı bana olsaydı ben de aynı durumda olurdum. Onun yerinde olsaydım ben de sinirlendirdim ama o, kendine ve takımına sinirlenmeli. Çünkü belki de yanlış strateji veya başka bir şey yaptılar"

    petrov gayet olgun ve mantıklı yaklaşmış olaya. fernando'yu yerden yere vuranlara iyi bir cevap.

  12. MagicAlonso avatarı

    Alonsonun tek atak girişiminde kapıyı okadar kapatmasaydın zaten geçecekti seni.sen toleranslı davranmadın nerdeyse çarpıyordu zaten sana.Ama sende kendi açından sonuna kadar haklısın.okadar çabaladın bakalım koltuğunu koruyabilcekmisin.Boru değil bu sezon ki en iyi yarışını çıkardın.

  13. Alonso'nun yaptığı hareketi önemsememiş, kafaya takmamış bile Petrov. O sinirle yaptığını biliyorum, ben de aynı durumda olsam sinirlenirdim demiş. Halbuki Alonso'dan gıcık kapan arkadaşlarımız çok fazla önemsemişti (ki gereksiz bir hareket olduğunda hem fikiriz o arkadaşlarla). Olsun bu söze rağmen ağızlarına yine sakız yapmaya devam ederler…

  14. Ertan Akkaş avatarı

    Bu cevabı nasıl bir soruya verdi bilmiyorum ama bu vicdan konusunda soru soran adamı bilmek isterdim. Tabiki vicdanen rahat olacak yani adamın işi bu. Yeri gelince geçmek yeri gelince geçilmemek için elinden geleni yapacak.

  15. helal olsun petrov'a çok iyi sürüş çıkarttı. dediği gibi malesef fernando fazla yaklaşamadı renault'a atak yapılabilecek yerlerde, geri kalan kısımda ise geçiş imkansız. zaten Alonso'da petrov'u sürüşünden dolayı tebrik etti yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir