Domenicali: "Tekrar Bir Bütün Olup Mücadele Edeceğiz"

yazar:

kategori:

Abu Dhabi’deki yarışta Alonso’nun şampiyon olması için 4. olması yetiyordu ama Vettel’in galibiyeti, Alonso’nun Petrov’un arkasında kalıp 7. olması ile şampiyonluk şansı uçup gitti.

Ama bu mağlubiyetin ardındna Domenicali, Ferrari’nin tekrar bütünleşip 2011’de daha güçlü olarak geri dönmesi gerektiğini belirtti.

Domenicali: “Her şeyden önce şampiyonluğu için Vettel’i kutlamak istiyorum. Çünkü bu sporda bana göre  takdir etmek önemlidir. İçimdeki hisler elbette ağrılarla çevrili. Çünkü oraya gidip bunu yapabileceğinizi gördüğünüzde çok ağrı içinde kalırsınız”

“Ve şüphesiz bizim için senenin en kötü yarışıydı. İşte bu yüzden başınızda daha sert zonkluyor. Ama bu zamanın ardından tek yapabileceğiniz şey, bağınızı koparmak, çok nefes almak ve gelecek sene daha iyi bir iş çıkarma adına insanları zorlamak için pilleri şarj etmek. Çünkü bunu yapmak için bütün malzemeye sahibiz”

“Yetişmiş ve tekrar yetişmesi gereken bir grup insan olarak görülebileceğimizi biliyorum. Bu, Fernando’ya söylemek istediğim bir şey. Çünkü muhteşem bir sezon çıkardı. İnsanları her zaman çalışmaya zorladı. Asla pes etmedi. Onun adına üzgünüm, bu gerçek”

Domenicali, son yarışta sadece tek bir pilotla Red Bull’un iki pilotuna karşı mücadelenin bir dezavantaj yarattığını düşünüyor.

Domenicali: “Hatırlarsanız şunu söylemiştim: akıllıca davranıp iki araca karşı yarışmak, bir aracı geçmeye çalışmaktan çok daha zordur.”

İtalyan patron ayrıca Almanya’daki takım emirleri tartışmalarına da değindi.

Domenicali: “İngiltere’de belki ama dünyanın geri kalanında tartışmanın ardından 2 gün geçince artık bu bir argüman olmaz.”

“Almanya diğer bir yarış gibi. Ferrari için ilk 1-2 idi, Red Bull için başka yarışta bu oldu. Dürüst olmak gerekirse bu konuda gerçekten ciddiyim. Belli bir ülkede -ki bu elbette İngiltere- neden omuzlarda belli bir ağırlık var. Çünkü dürüst olmak gerekirse sadece orada olanları algılamak değil dünyada neler olduğunu da algılamanız gerek.”

“Bu benim kişisel görüşüm, kimseye olumsuz bir söz yok. Ne demek istediğimi anlarsanız”

“Bana göre bir tartışma var ve hiç bir şey ifade etmiyor. Dürüst olmak gerekirse hiç bir şey hakkında konuşuyoruz. Çünkü ne yazık ki Vettel’in 4 puanla şampiyon olduğunu söylemek zorundayım”


Yorumlar

  1. Dandik deme lütfen .Dandik diye diye Allah ü Teala bak napıyor dandikle sana.
    Dandik araç+Dandik pilot + Dandik motor = Alonso Şampiyon Olamadı 🙂

  2. burak bocek avatarı

    adam halen massayı savunuyor ya=) massa ile alonsoyu kıyaslıyorsun gerçekten ne diyelim Allah akıl fikir versin=)

  3. ayrıca schumiyi (adamımı) devirerek, ezerek. 2006 şampiyonluk sezonunu tekrar yaşasak da hatırlasanız. Ya da öğrenseniz…

  4. Ne kadar nereye kadar schumiyi istifa ettirdiniz rainin basini yediniz iyi pilot degil kendini isine vermiyor diye sonra massayi ne hale getirdiniz ve son olarakta alonsoyu ne hale dusurdunuz hepmi bunlar suclu ya sizin hic mi hataniz yok siz hep haklisiniz zaten sayenizde artik ferrariyi sevmiyorum tutmuyorum icim yaniyor ciz ediyor ama bu sacmaliklariniza biri yada birileri dur demedikcede artik ne markalar sampiyonlugu nede suruculer sampiyonlugu hayaldende ote olucak ferrari hep geriye gidicek hadi yenidir dedik alisir dedik sabredelim dedik ama yok reziller ne sen nede montinin bir saniye bile orda kalma hakkiniz yok yuhhh size be yuhhhhh

  5. Bu arada Montezemolo'yu istifaya çağıran kişi olan Roberto Calderoli, Northern League'den (Lega Nord diye geçiyormuş oralarda). Bu parti Kuzey İtalya'nın yani İtalya'nın daha gelişmiş bir bölgesinin bağımsız bir devlet olmasını savunuyordu.

  6. Şimdi alt alta yazınca kötü görünecek. Başkaları için sorun ederdim ama şimdi etmiyorum. Merak ediyorsan iyi görünsün diye word'e kopyala öyle oku yazdığımı.

    McLaren'da hep desteklenen büyük bir pilot olmuştur. Hakkinen, Senna, Hamilton. Bunları onların karşısındaki takım arkadaşları Coulthard, Prost, Kovalainen de söyledi. Bunları senle geçen sene de çok tartıştık, madem yorumlarımı koplayalıp arşivleyecek kadar düşüncelerime değer verdin; git bak o tartışmalara arkadaşım.

    İtalya'dan neden bahsetmeyelim? Monza'daki fanatik İtalyan tifosiler çakma Ferrari taraftarı mı? Forumda da en son Brezilya civarında takım emrini kınayıp, bunun yanında Alonso sezonun 2. yarısı şampiyonluğu hak etti diyen Ferrari taraftarları da oldu. Tahminimce 5 sene Ferrari'de kalan Alonso en azından 1 kere şampiyonluk alacak. O şampiyonluk da Ferrari adına alınmış olacak, sevineceklerine adım gibi eminim.

  7. Sen öyle san,tüm takım arkasındaydı hatta olaylar olduğu sırada bile alonsoyu takımla beraber bir haftasonu programına bile çağırdılar ama gitmedi beyefendi!! kimse bizim takımımızdan büyük pilot değildir (istisnalar kaideyi bozmaz ki alonso istisnada değil) ..keşke almasaydık aldık pişman olduk..bakın bakalım ferrari taraftarlarının ne kadarı kendi pilotu olarak görüyor alonsoyu.bana kimse monzadan falan bahsetmisin ben bu sitede yorum yazan ferrari taraftarlarından bahsediyorum.

  8. Alonsonun yanına enaz onun kadar güçlü pilot yakışır.Yalnız Hamiltonu ve vettelrin takım arkadaşları takımlarında sinsice dışlandığı için sadece yardımcı pilot görevi üstleniyorlar.Weber vettelin sırtının sıvazlandığı takımda şampiyon olamazdı Alonso hamiltona sinsice destek verilen mclaren takımında şampiyon olamazdı.Sinsiliğin olmadığı tek takım Ferraridir,saklama dışlama veya aşırma olayı yoktur herşey şeffaftır büyüzden Formula1 'in enbüyüğüdür Ferrari diğerleride sadece ona karşı hırsyapan düşman kardeşlerdir.

  9. Siz taraftarlar bile Alonso'yu o takımın neferi, pilotu saymadınız. E kardeşim Ron Dennis'ten Norbert Haug'a kadar tüm üst düzey McLaren ve Mercedes yetkilileri Alonso'yu takımın elemanı saymadı. Şimdide kaçtı diyorsunuz. Alonso kaçmadı. İstenmediği yerde durmadı o kadar. Keşke gelmeseydi size be.

  10. Pardon,Hamiltonda takım arkadaşı oldu onu neden saymıyorsun? zoru görünce arkasına baka baka kaçtığındanmı ? :)))

  11. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Ne olursun Ferrari'nin başında kalmaya devam et

  12. serdar yakut avatarı

    aracı önce 0.5 sonra 1 sonrada 1.5 sn yavaş yapmışsınız.bu gidişle hrtden bile yavaş olacak araç:))))

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sana tek katıldığım nokta bu stefanonun yerine bence briatore gelirse harika bişi olur canavar gibi bi takım olur kimse başa çıkamaz:D

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşım sen şimdi tutup bi anket yapsan şuda vettelmi alonso mu daha ii pilot die %98 oyu alonso alır aha buraya yazdım git istediğine sor yediğin eksilerden de bu gayet net belli oluyo o yüzden daha çok konuşma derim fernando en yarış kaznaan 6.pilot şu an ve 2 dünya şampıyonluğu var vettel daha kaç yarış kazandı ?efsane olması için daha 50 fırın ekmek yemesi lazım bence çok konuşma derim:)

  15. ne tek başınası? yahu adam kaç senedir Ferrari koltuğunu işgL EDİYOR. BU KADAR SABIR YETER. MASSA; KÖTÜ BİR İKİNCİ PİLOTTUR

  16. bayram süresince kapalıyım murat, bayram bitsin dükkanı açarım. iyi bayramlar =)

  17. bayram süresince kapalıyım murat, bayram bitsin dükkanı açarım. iyi bayramlar =)

  18. murat levent avatarı

    massathebest, saçmaladıkça saçmalıyosun. Massa kim yahu. Sen palavrayı ve kendini kandırmayı bırakta adam gibi bir plot tutmaya başla. Massanın iyi sezonu olsa ne olacak kötü sezonu olsa ne olacak. Sen bir tek sezon söyle Alonsonun massayı geçmediği, 2008-2009 da bile geçti adam o dandik reno ile. Tavuk su içer Allaha bakarmış. Bırakın bu Alonso şöyle böyle ayaklarını, kendi ******** pilotunuzun hatalarını başkasına yamamayın.

    O massa adam olsa 19 yarıştır karı gibi ağlamaz lastik ısıtamıyorum diye. 24 tane pilottan ki bunların yarısı çaylak, hepsi ısıtıyor o dandik araçlarına ramen, nasılsa bizim massa üst düzey pilot olduğu için ısıtamıyor. Yazık..

    Bırak kardeşim ya, saçmalamının da bir sınırı var.

  19. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    massathebest

    vermiş veriştirmişsin Alonsoya hay yaşada..

    sezonun ilk dönemindeki hataları olabilir ve şanssızlıklar.

    fakat redbulun bir fırtına misali estiği bir sezonda en az 1.5 saniye yavaş bir arabayla yinede adam şampiyonluk mücadelesi verdi..

    peki massa ne yaptı Almanyada yol verdi başka bir durumda yok birde afra tafra..

    herkes şapkasını önüne koyup bir bakacak.Alonso tek başına ferrari yi sırtladı umarım bu sene düzelir tek dileğimiz.

    massa için savunulacak bir durum yok yani kayıp bir yıl.

  20. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Bu arada ben de eksi yiyorum ama yazıda bi yanlışlık mı vardı anlayamadım Vettel bunların hepsini yapmadı mı? 😀

  21. Ha ekliyeyim kendi yazıma bir şeyler daha.

    Aralık 2009'da daha Alonso'nun şimdiki adı GP2 olan F3000'de yarışmadığını, daha o sene şimdiki eş değeri World Series by Renault olan Nissan (Nissanlı bir şeydi işte) şampiyon olduğunu hatırlatıyım. GP2 pilotluğu yapmayan ama Mark Gene'nin sürelerine daha F1 aracına ilk oturuşunda 1 saniye yaklaşan pilot. 11 sene öncesi hem de.

  22. kımı cımısın kardeş bılmıyorum ama nıckınden onu anlıyorum bravo alonso dusmanı olmadığın için tmm tutma ama dusmanda olma ama dımı yaa

  23. En genç GP organizasyonuna çıkan pilot da Vettel'di. Türkiye'de teste çıkmıştı Sauber test pilotuyken. Ekle bir daha söylerken. Ama tabi ki genç pilotları piste çıkarmanın artık daha kolay olduğunu, zaten etrafına baksan grid'in 3'te 1'nin 20li yaşlarda olduğunu göreceksin ki moda bu artık.

    Moda'yı başlatanlardan biri de Alonso'ydu ama. Daha Aralık 1999'da Minardi ile teste çıkıp, Marc Gene'den (1 senedir Minardi kullanan kişi) sadece 1 saniye yavaş tur atmıştı Jerez'de.

  24. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vetteli her yerde anlatıyorum ama en genç puan alan pilot Vettel.. En genç yarış zaferi Vettel ve bunu Toro Rosso ile yaptı. Test pilotluğunda bile adı duyulmaya başlanmıştı. 22 yaşında dünya ikincisi oldu ve 23 yaşında dayanıklık problemlerine rağmen ve sizin ağır eleştirilerinze rağmen en genç şampiyon oldu. kimi büyüttüğümüz ilerleyen yıllarda gözükecek.. Sebastian Vettel F1'in yeni yıldızı ve gelecek efsanesidir.. He Alonso mu? Şampiyon ve iyi bir pilot.. Tabii biraz da karakter problemi var..

  25. ee, tek başına bu kadar işte.

    briatoremiz, fisichellamız, pikemiz olmadı ki kendini yollara vursun, duvarlara vursun, allem kallem etsin, durup yavaşlatsın, ayak oyunları yapsın; rakibe geçilmemek için çabalasın ama 20 saniye geride gelen takım arkadaşına yol vermek için kenara çekecek kadar yavaşlasın, galibiyet için rezil tezgahlar kursun.. öyle bir takımız olmadı ki top yeküz hakaretlere maruz kalsa bile işi gücü bırakıp pilota arka çıksın..

    o kadar fark olsun di mi ama?

  26. sende vettel'i 🙂 altındaki araçla kıl payı şampiyon oldu, o saydığın diğer isimlere o aracı versen iş son yarışa bile kalmazdı.

  27. Biri şampiyonluk için yarışa çıkar, ama hala başaramamıştır.

    Diğerinin ise zaten 2 şampiyonluğu vardır. Bunun yanında 2 kere de şansını son yarışa taşımıştır. 3. şampiyonluğunu alıp, en genç 3 kere şampiyon olan pilot ünvanına sahip olmasına ise hala 2 sezon vardır.

    Biri Massa, diğeri Alonso. Haklısın.

  28. doğru. biri massa diğeri alonso.

    birisi şampiyon olmak için çıktığı yarışta pole+fastest lap+galibiyet alır, üzerine düşeni tastamam yerine getirir, ama kısmet olmaz. kusursuz bir sürüş çıkarır. hem de ıslak-kuru-ıslak diye koşulan bir yarışta. 4 pit stop yaptığı halde.

    diğeri 3. sırada başladığı yarışta 4. bitirmeyi bile beceremez. "ha gitti ha gidecek, kovulacak, para için renault'ta" denen çaylağı 39 tur geçemez. geçemediği bir çaylak, adı üstünde "çaylak", boru değil yani =)

    ben de aynı kefeye koyamam massa ile alonso'yu..

  29. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Alonso'yu biraz fazla büyütüyosun yani 🙂

  30. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Biraz yanlış ifade ettim. Demek istediğim Massa-Alonso farkı bu sezonki kadar değil normalde ;=) Ama yine de Alonso şu an aktif olarak yarışan ilk 3 pilot arasına girmez bende.. Schumi, Hamilton, Vettel…

  31. Ama ben kesin kötüdür diyebilirim. Yahu biri massa biri alonso yapmayın uyanın artık

  32. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Massa'da yapabileceklerini 2008 ve 2009 yıllarında göstermişti. Ben Alonso'dan kesin daha iyidir diyemem ama kaza+full depo olayları bir araya gelince böyle bi durum oldu. Gerçek Massa bu değil..

  33. kardeş 2 kez şampiyondan pistteki en iyi pilotlardan birinden bahsediyorsun massayla aynı kategoriye koyman yanlış olur. Alonso bu, boru deil.

  34. seneye bakalım. alonso'nun tek şansı, massa'nın en kötü sezonuna denk gelmesidir. massa bu kadar kötü göründüğü için, alonso bu kadar iyi gözüktü.

    sezonun ilk yarısında yarışlarındaki bir ton hatayı da ben mi yaptım? şampiyonluk gittiyse, son geçememe fiyaskosuna ilave olarak, alonso'nun saçma sapan hatalarına da bakmak gerekir.

  35. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Sezonun yarısında yapıldı bu takım.. Konuyla biraz alakasız ama Button'a geçen sezon haksız şampiyon diyenlerden biriydim ancak kendisi bu sezon benim saygımı kazandı. 1.sınıf pilot katogerisinde en azından.. Vettel, Hamilton gibi değil ama..

  36. peki kardeş, ferraride takım emri olduğunu biliyorsun. irvine, barichelo, massa schumiye; massa kimiye, kimi massaya yardım etti (goradaki gibi oldu: sonra hepsi schumiye:) Bu sene massanın alnsoya yardım etmemesi için bir sebep söyleyebilir miyiz. Massa şampiyonluğa yarışabilecek kapasitede mi bu sezon en azından? webber araç yardımıyla, button ve massa kapasiteleri diğer 3'ünkünün çok altında. Bu sezon ortaya çıktı bu.

  37. vaay sağlam nick…

  38. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Ya cidden o koltukta oturman gülmeme sebep oluyor… 😀 😀

  39. Bence çıkıp Alonso'dan özür dilemeli en başta.Fernando Alonso'nun ellerinde olan şampiyonluğu adeta bir hiç uğruna feda ettiler.çok yazık oldu.

  40. ingilizler unutmuyor diye suçluyor musun domenicali? belki içlerinde vicdan olduğu için unutmuyorlardır??

    ingilizi fransızı bilmem. ben unutmadım, unutmayacağım ve unutturmayacağım.

    yedim gitti üstüne yatayım. yok ya?

    "hak yedik ama boğazımızda kaldı" desen daha onurlu bir açıklama olurdu.

  41. burak bocek avatarı

    Evet tekrar bütün olalaım seneye inşallah maşallah aynı laflar umutlar yine hüsran.İş taktiğe zor anlarda kazanmaya gelince batırıyoruz.Adam hiç kasmadan aracı finishe taşısa 4. olucak.3 başlıyor 7 oluyor.Seneye umrumda bile değil ne halt yerseniz yiyin 17 yıllık sevgimi körelticeksiniz

  42. Bir tek İngilizler olayı konuşmuş hee… Bizim siteye baksaydın da görseydin, neredeyse kan gövdeyi götürecekti 🙂 Diğer coğrafyaları bilmiyorum ama Ruslar'ın da tıpkı İngilizler ve biz Türkler gibi bu konuyun konuştuklarını biliyorum.

  43. Bob Bell… Biri bu adamı Ferrari'ye katmalı. İkna etmeli. Pat Fry'ı McLaren'dan koparan bu abimizi de getirir. Kariyerinde 2007 casusluk skandalının büyük kara lekesi olmasa Mike Coughlan'ı da getirin diyeceğim. En son Stefan GP projesinin teknik müdürüydü.

  44. geçmişten ders alıp geleceğe bakmalı.seneye şampiyonluğu son yarışa bırakmassınız inşallah.

  45. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    olan oldu stefano sana kızgınız ama yapacak bişey yok bu yaptığından ders al ben bu sezon şunu gördüm reno 2006 dan sonra ben takımla bu kadar uyumlu ilk defa gördüm fernandoyu gerçekten kimyaları çok uyuşuyo bence uzun yıllar fernando burda kalacak ve şampıyonluk kazanacak

  46. voltranı oluşturun belki bir işinize yarar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir