Horner: "Red Bull Şimdi Dünyanın En İyi Takımı"

yazar:

kategori:

Horner: “Takım büyük bir performans ortaya koydu. Bu takım, bu sene rüştünü ispatladı. Çok genç bir takım ve onları temsil ettiğim için büyük gurur duyuyorum. Bugün onların dünyadaki en iyi takım olduğuna inanıyorum”

Horner, sezonun takım adına muazzam bir başarı ile bittiğini ve bütün üyelerin bu başarıyı hak ettiğini belirtti.

Şahsen bu iki şampiyonluğun kazanılmasının kendisi için ne anlama geldiği sorusuna Horner: “Sonuncusunu henüz idrak edemedim. Bu yüzden bu sefer biraz zaman alacak. Çok özel bir duygu ve Bay Mateschitz’in burada ilk pilotlar şampiyonluğumuzu görmesi muhteşem oldu.”

“Red Bull’dab, Dietrich’den muazzam destek aldık. Milton Keynes ve etrafında, bu şampiyona için her şeyini ortaya koymuş her bir takım üyesinin heyecanlanacağını biliyorum. Tamamıyla hak edilmiş. Çok gurur verici bir takım.”

Horner, Alonso damalı bayrağı geçmeden  Vettel’in şampiyonluğunu kutlamak istemediklerini de ifade etti.

Horner: “Bir öncesinde ‘Rocky’ ile konuştum, Vettel’in mühendisi. Sonucun ne olduğunu bilene kadar onunla konuşmayacağımı söyledim. Rosberg çizgiyi geçtiğinde artık onun olduğunu biliyorduk. Çok duygusal bir andı”

“Her iki pilotumuz için de zor bir sezondu. Olağan üstü bir şekilde sürdüler. Son ana kadar şampiyonluk mücadelesinde yer aldılar ve her ikisi de bu sene kazanabilirdi.”

“Her ikisinin de dönemleri oldu. Sebastian bir defa lider oldu, Abu Dhabi’den sonra. En önemlisi de buydu. Bu yüzden başardığı şeyle çok ama çok gurur duyuyoruz”


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Komiksiniz… Vettel şampiyon sadece bu..

  2. Bu seneki araç zaten geçen seneki aracın zayıf noktalarının geliştirilmiş hali.Red Bull mevcut kurallar sürdüğü sürece başarılı olacaktır.Bakalım yeni bir F serisi gibi bir araç serisi oluşturabilecekler mi

  3. Yusuf hemen celallenme adam şuanda demiş zaten yoksa tarihsel açıdan bakarsak en büyük takım tabiki F1 kurulduğundan bu yana varolan Enzo'un Ferrarisidir bunu inkar edecek bir F1 ci yoktur herhalde:)

  4. Bunun için öncelikle böyle güzel bir araç dizayn ettiği için Neweye sonra vega_nitro'nun telafuz ettiği Peter Prodromou ve Rob Marshall'a sene boyunca etmediği laf kalmayan Renault motoruna ayrıca son yarıştaki performansından dolayı Renault takımı ve pilotlarına, O kazaya neden olduğu için Schumacher'e en başta Vettelin şampiyon olması için elinden geleni yapan Ferrari pit ekibine… teşekkür etmeleri lazım:)

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ewt çnkü 60 yıllık bi geçmişimiz var ki f1 le o kadar bütünleşmişiz ki sözümüzü bazen fia ya bile geçiriyoruz ayrıca bi veto hakkımız var sizin neyiniz var?dön bak bakalım çok uzak değil 2008 öncesine kadar bak redbul die bi takım nerelerde sürünüyodu

  6. Çok beğendim yorumunu yaklaşımın gayet güzel.

  7. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    İmzamı atıyorum yorumuna 🙂

  8. 2009'un ilk yarışlarında da azıcık daha istikrarlı ve sezon boyunca biraz daha tecrübeli olsalardı, şimdi 2 yıl üstüste şampiyonluğu kutluyor olabilirlerdi.

    ama çok görmemek lazım. red bull daha 6 sezon tamamlamış genç bir takım. tecrübesiz olmalarından dolayı fazla eleştirmeye gerek yok. elde ettikleri başarı muazzam. tebrik ederim, kural değişikliklerine müthiş uyum sağlayıp başarıya gittiler.

    vettel'e de bazen kızıp eleştirsek de, unutmamak lazım ki o daha 23 yaşında. ve gayet hızlı bir pilot.

  9. Baş Aerodinamist McLaren çıkışlı Peter Prodromou ve Pat Symonds'ın F1 Racing'de övdüğü şef tasarımcı Rob Marshall.

  10. acaba newey'i gönderseniz geriye ne kalır çok merak ediyorum! 2kasa redbull ve para

  11. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Dünya'nın en iyi takımı Ferrari mi yoksa ?! 😀

  12. akşamdan kalma heralde

  13. Tabi canım 1 kez şampiyon oldular kesinlikle en iyiler…

  14. seneye görüşürüz horner efendii.

  15. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hadi ordan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir