Marko: "Şampiyonluk, Vettel'i Daha İyi Yapacak"

yazar:

kategori:

Helmut Marko, Vettel’in şampiyonluğu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Şimdi daha olgun ve rahat olacaktır. Gelecek sezon için şimdiden sabırsızlanıyoruz.  

“Zor yarışlar geçirdiğini düşünüyorum. Türkiye’deki gibi. Sonra, Monte Carlo ve Barselona. Şasisinde bir problem bulmuştuk. Aynı sorunu Budapeşte’de de gördük, orada takıma yardım etmeye çalışıyordu ama pitten geçme cezası aldı. Ama en zor olanı Kore’ydi. Çok zor şartlardan sonra yarışı domine etti ve lider götürdü. Ardından motor arızası yaşadı.”

Christian Horner da Marko’yu destekledi: “Odak noktasını asla kaybetmedi. Daima sakin kaldı, inanmaktan vazgeçmedi ve hiç pes etmedi. O çok kararlı bir genç adam. Kore’de yaşananların ardından, ‘Hayır, geri döneceğiz, zorlamaya devam edeceğiz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz’ diyordu. Kendine ve takıma olan inancını asla kaybetmedi. Onunla gurur duyuyoruz.”

“Gerçekten büyüdü. Her sezon daha da güçlendi. Henüz sadece 23 yaşında. Harika bir gelişim ve olgunluk gösterdi. Bu genç yaşında harika istatistiklere imza attı.”

“Ama bu sezon Mark Webber’in sergilediği harika performansın da onu fazlasıyla zorladığını unutmamak gerek. Mark’ın başardıkları ile de gurur duyuyorum. Şampiyonluk mücadelesini son yarışa kadar sürdürdü. O da şampiyon olabilirdi, ikisinin de şansı vardı. Onun performansını da yabana atamayız. Sebastian’ın performansını ortaya koymasını sağladı ve onu inanılmaz şekilde zorladı.”


Yorumlar

  1. Vettel bir çocuk, Redbull takımıda ona istediği herşeyi veren ebeveynler gibi haliyle bu onu şımartıyor umarım böyle davranmaya devam etmezler yoksa olgunlaşması çok zor Vettelin.

  2. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan
    Orada takıma yardım etmeye çalışıyordu ama pitten geçme cezası aldı

    Geç gelmiş bir açıklama

  3. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Tüm metin çok doğru..
    "Onunla gurur duyuyoruz."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir