Mclaren: "2011'de Bazı Yeniliklerimiz Olacak"

yazar:

kategori:

Takımı bu sene Formula 1’e kazandırdığı F-kanal sistemi sezon başında takıma avantaj sağlasa da daha fazla büyük yenilik gelmemesi rakiplerinin gerisinde kalmasına neden oldu.

Whitmarsh “Bir kaç yeni fikrimiz var. Göreceğiz. Umarım biraz farklı bir yaklaşımımız olacak ve oldukça yenilikçi düşüncelerimiz olacak.”

“Bir kaç şeyin birleşimi olacak. Temel olarak iyi bir aracınız olmalı ve ardından F-kanal ve egzoz beslemeli difüzör gibi yaratıcı çözümler bulmalısınız ve umarım bu tür bir kaç fikrimiz olacak ve bunlarla güçlü olabiliriz.” dedi.

Whitmarsh ayrıca zaten iyi bir temeli olan Red Bull’un geçen sene de güçlü olacağını söyledi.

Whitmarsh “Çok büyük kaynaklara sahipler. Küçük takım oynu oynuyorlar ancak şirketlerinin bütçeleri öyle göstermiyor. İyi tesislere ve büyük bütçelere, 2 güçlü sürücüye sahipler ve şu anda onlar oyunun zirvesindeler.”

“F1’in doğası böyle. 10 sene içerisinde Ferrari ve Mclaren’in yine zirvede olacağına eminim ancak Red Bull orada olacak mı? Eğer olurlarsa iyi olur. Onlar spor için iyi bir takım ve mücadeleciler. Harika bir sezon oldu.” dedi.

Whitmarsh ayrıca bu seneki 3’lü mücadeleye gelecek sene Mercedes’in de katılacağını düşünüyor.

Whitmarsh “Ferrari’nin gelecek sene güçlü olacağına eminim ve biz de bunu planlıyoruz. Aynı şekilde Mercedes de. Mercedes’i göz ardı edemezsiniz.”

“Sezonlarından dolayı tabi ki biraz hayal kırıklığı yaşadılar ancak yine de zirvede olmak için zorlayacaklar ve gelecek sene iyi iş çıkaracaklardır.” dedi.

 


Yorumlar

  1. yine f-kanal gibi yeni tasarımlar söz konusu olacak , şimdiden diğer takımları alıştırmaya çalışıyor :)))

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Umarım olurlar. Gelecek sene Michael, Sebastian ve Lewis arasında geçecek bence şampiyonluk.. Benim de hayalim bu şu an griddeki en iyi üç pilot, gerçek yarışçılar.. Fernando'da hesaplar sezon başından 10 podyum alırız, 3 yarış kazandık mı şampiyonuz diye..

  3. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    seneye mclaren rekabetçi olurmu bu sene mclaren ferrari red bull son yarışa kadar zorladı seneye mercedes ve renault ta rekabetçi olabilir…

  4. Yasaklanmasındaki en büyük sebep güvenlik. Önümüzdeki senelerde kontro lden çıkabilcek şekilde geliştirilmesinden korkulmuş.

  5. With the exception of the parts necessary for the driver adjustable bodywork, any car system, device or procedure which uses driver movement as a means of altering the aerodynamic characteristics of the car is prohibited from 2011.

    vallahi yorumundan sonra bende ikileme düşüp kuralı bir daha okudum. açıkcası açık kapı var gibi. yani pilotun yaptığı (devreye sokup/çıkarmak) işi araç belli hızlarda kendi otomatik devreye sokarsa yani arada 1 sn. fark olmadan da yaparsa kural ihlali olurmu diyeceğim ama sanki kuralda anahtar kelime aracın aero'sunun değiştirilmesinin pilot tarafından olması, eğer sadece buysa bu çözümü kolay bir problem olur. yani nasıl nitroyu devreye sokmak için gaz pedalının sonuna extra bir buton konuluyorsa ve daha kuvvetli basmada devreye giriyorsa bunun gibi birçok yöntem bulunabilir ya da elektronik olarak bu işlem otomatiğe bağlanır herhangi bir butonun kullanılmasına bile gerek kalmaz.

  6. "arka kanadın etkisini F-kanal aracılığıyla kaldırmak" bence bu yasaklandı.

    Çünkü zaten takımlar kullanıyordu kanadı etkisiz hale getirme olayını daha önceki senelerde. Ama delinmesi kolay bir yasak. Öz. patenti McLaren da olduğu için başka şeylerle yine bu etkiyi sağlanmasını bekliyorum McLaren nın.

  7. F-kanal yasağını tam olarak bilen var mı? Yani arka kanadın etkisini F-kanal aracılığıyla kaldırmak mı yasak yoksa pilotun kendini hareketli parça olarak kullanması mı?

    Eğer arka kanadı iptal için yasaksa aynı sistemi bu sefer difüzörü beslemek için kullanan olur mu acaba?

  8. Newey de böyle bir açıklama yapmıştı. Gelecek sene için yine güzel tasarımlarım olucak ve yine itiraz edicekler gibisinden konuşmuştu.

    Birde bir sponsor etkinliğinde yada başka bir şeyde gelen soruya karışılık verilen bir demeçtir.. Başka ne diyebilirki zaten.

  9. Yani eğer benim göremediğim bir yönlendirme içeriğine sahip değilse neden böylesine bir açıklama ile rakiplere extra motivasyon kaynağı sağlıyor anlamıyorum.

    susmalı ve testlerin başladığı ilk günlerde yapabiliyorsa rakipleri dumura uğratmalı. o ana kadar susmak en iyisi. her ne kadar beni mutlu eden haberlerden olsa da bu haber, rakiplerin bu haberi bir ihbar olarak kabul edeceklerini düşününce.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir