Pirelli Vettel'in Lastik Sorununda Yabancı Maddeden Şüpheleniyor

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu pilot sağ arka lastiğinde bir sorun yaşamış ancak otomobili güvenli bir şekilde garaja getirmeyi başarmıştı. 

Lastikte kesik izleri olduğunu belirten Pirelli, daha önce Toyota TF109 ile gerçekleştirdikleri seanslarda benzeri bir sorunla karşılaşmadıklarını açıkladı.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, “11. virajın sonuna doğru lastiğin havası indi. Çocuklar pisti inceleyip buna neyin neden olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Altı gündür kullanılmasına rağmen pist oldukça kirli pistte çok fazla parça var.  Arka lastiklerde bazı kesikler olduğunu fark ettik. Çok önemli bir şey değil. Sadece buna neyin neden olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bu soruna rağmen Pirelli’nin 12 Formula 1 takımıyla birlikte geçirdiği ilk test gününden oldukça memnun olduklarını belirtti.


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Özellikle 2006 çok güzeldi, Schumi galip de ayrılacaktı muhtemelen ama motor patladı :'(

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Evet özellikle alonso-shumi kapışmaları muhteşemdi,
    bu sezon 1 tane vettel-alo webber-alo vettel-ham vs gibi şeyler göremedik, gördüklerimizde kötü teşebbüslerdi, şampiyon vettel in webbere dalışı, button u biçmesi…..

  3. Puan sistemi değişmeseydi daha yakın bir savaş olacaktı hatta bu da çok ilginç bir durum.

  4. Yasar Senturk avatarı
    Yasar Senturk

    Ben de 1997, 1998, 1999 ve 2000'i 2005-2006'ya tercih ederim.

  5. yani haklısınız diyecek bir şey yok

  6. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bernie tekelde para gördü hemen çullandı üstüne sattı yaponlara.bırakın anasını satayım mclaren renult michelinle yarışsın ferrrii bridgastone olmadı pirelli red bull dunlop bir bakarsın bizim lassa da hrteyle anlaşmış fena mı olur ehtiyar

  7. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Efsane sezon görmediler onlar.2005-2006 yı 2010 tercih ederim

  8. +1
    formula 1 tarihinin en efsane sezonu, en büyük şampiyonluk savaşı denildi sürekli. ama mücadele kağıt üzerindeydi, puanlardaydı. pist üzerinde şampiyonluk adayları arasında doğru düzgün mücadele izleyemedik.

  9. bnce sorun lastikte ama bunu söylemek reklam için hiçte ii olmayacağı için mantıklı bi açıklama yapmışlar ama eğer gerçek anlamda ne ollduğnu anlayamazlarsa işte o zmn çok büyük sorun olur düşünsenize son tur da böle bi lastik olayı yüzünden galibiyetten olduğunu bi takımın o zmn herkes pirelli ninüstüne gelecek…

  10. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Lastikler serbest kalmayana dek bu sene umarım geçişler artar deyip durucağız.tutuğumuz pilotun toro rossoları geçmesiyle avutacağız.bu sene kaç tane şampiyonluk adayının biririni geçtiğini gördük?

  11. bu soruna rağmen bana göre başarılı bir gündü. çok büyük dayanıklılık sorunu olmadı ve performans anlamında da çok kötü değil gibiydi pirelli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir