Pirelli Lastikleri Pilotların Beklentilerinden Fazlasını Verdi

yazar:

kategori:

Bugün 12 takım da testlere katıldı ve Pirelli, Toyota TF109’dan sonra ilk defa farklı araçlarla yeni lastiklerini test etme şansı buldu. Performanstan çok lastiklerin davranışları ve aracın ayarlarıyla aerodinamisine etkisini bulma konusunda çalışmaların yapıldığı ilk günün ardından sürücüler olumlu yorumlar yaptılar.

Sebastian Vettel “Pirelli, sahip olduğu kısa zamana göre iyi iş çıkarmış. İyi bir başlangıç oldu ve tekrar araçta olmak güzeldi.”

“Lastiklere alışmak için biraz zaman gerekiyor. Ayarlar üstünde çalışmalıyız ancak genel olarak görüş lastiklerin iyi davrandığı yönünde ve muhtemelen bir çoğunun beklentisinin üstünde.” dedi.

Gridde Bridgestone, Good Year, Michelin lastikleriyle sürüş yapan tek isim olan Rubens Barrichello “İyi bir şekilde etkilendim. Pist biraz farklıydı çünkü Bridgestone hamurları nedeniyle asfalt cilalanmış gibiydi.”

“Şu anda karşılaştırma yapmanın zamanı değil ancak ben lastiklerin olumlu olduğunu düşünüyorum. Sabah 42 tur attım ve sorun yoktu. Bridgestone lastiklerine göre farklı ve öğrenmeye devam etmemiz lazım. Tamamen farklı lastiklerin aynı şekilde çalışmasını bekleyemeyiz. Mücadeleyi oldukça seviyorum.” dedi.

Barrichello Bridgestone lastikleriyle Pirelli lastikleri arasındaki zaman farkının bir kaç salise olacağını düşünüyor ancak Rosberg farkın 1.5 – 2 sn olabileceğini söylüyor.

Rosberg “Lastik aşınması oldukça fazla. Eğer istedikleri buysa bu durum herkes için aynı olacaktır ve sorun olmaz. Bu tür lastikler her zaman daha heyecanlı yarışlar sunar bu yüzden pek de kötü sayılmaz.” dedi.

Felipe Massa da bozulmadan şikayet etti ve lastiklerin son şeklini almadan önce değişeceğini düşündüğünü söyledi.

Massa “Sert lastiklerde çok fazla bozulma vardı ve beklediğimiz kadar hızlı değildi.”

“Yumuşak lastiklerde ise çok mutluydum. Hızlıydı ve bozulma seviyesi de çok iyiydi. Her iki lastikle uzun sürüşler gerçekleştirdim ve yumuşak lastiklerle olan çok iyiydi ve muhtemelen pazar günkü yarıştaki lastiklerden daha iyiydi.”

“Getirdikleri sert lastiklerin geliştirilmesi için çalışmak zorundalar ancak bu testin amacı da bu. Pirelli ne olduğunu gördü, bizi dinledi ve durumu anladı.” dedi.

Robert Kubica “Karşılaştırma yapmak zor çünkü 5 gün önce yarış oldu ve pist daha sonra testlerle birlikte çok fazla değişti. Yol tutuş seviyesinin yarıştakinden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.”

“Bu da karşılaştırma yapmayı zorlaştırıyor, karşılaştırmanın bir anlamı yok. Çok büyük fark var. Lastikleri değiştirdiğinizde farkı da hissetmeniz ilginçtir. Bu durumlarda ayar değişikliği gibi bazı değişiklikler olur.”

“Sadece gelecek seneki araç için lastikleri öğrenmeye çalıştık. Yarış hafta sonlarında asla bu kadar lastik parçası pist yüzeyinde olmayacak bu yüzden bu testlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir çok genç sürücü burada test yaptı. Pist dün yıkansa da bunu fark etmedim. Sanki farklı bir pist gibiydi.” dedi.

Pirelli ile testler yarın da devam edecek ve daha sonrasında yeni sene öncesinde herhangi bir test seansı olmayacak. Yarınki testlerde Mercedes adına Schumacher, Ferrari adına Alonso ve Red Bull adına Webber piste çıkacak. Daha önceki haberlerde Vettel’in testlerin her iki gününde de pistte olacağı söyleniyordu ancak son açıklamalar Webber’in çalışmaları yürüteceği yönünde.

 


Yorumlar

  1. Tifosi_ihsan avatarı

    Pirelli biraz logo calismasi da yapsa iyi olur bence. Lastikler ucuz gorunuyo. Sanki cin mali bisey takilmis havasi veriyo bana.

  2. MagicAlonso avatarı

    umarım performansı yüksek ve bridgestoneye göre dayanıksız lastik yaparlar.bu testlerden sonra lastikleri daha uzun ömürlü yapmalarından korkuyorum.

  3. Pirelli de biz özellikle dayanıksız sert lastik yapmayı planlıyoruz yarışlar zevkli geçsin diye tarzı bir açıklamada bulunmuştu zaten. Öyle hatırlıyorum.

  4. "Gridde Bridgestone, Good Year, Michelin lastikleriyle sürüş yapan tek isim olan Rubens Barrichello" Vay diyorum. Adam çaktırmadan bin tane rekor kırıyor.

    Sert lastiklerin fazla iyi olmaması belki FİA nın isteği olabilir. Çünkü bu yarışlarda pitstop olayını değiştirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir