Alonso'nun Çin Gibi Yarışa İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, sıralamalarda iki Ferrari ve Lewis Hamilton’un arkasında 4. olmasıyla 3. dünya şampiyonluğu şansını kaybetmiş gibi göründüğünü söyledi.

McLaren’deki takım arkadaşı ve şampiyona lideri Lewis Hamilton’un 4 puan gerisinde bulunan Alonso, ard arda 3. şampiyonluğunu kazanma fırsatının azalmasını bazı talihsizliklere bağladı.

Alonso’ya şampiyonluk şansı soruldu.

Alonso: "Şüphesiz dünden az."

"Ne yazık ki, şampiyonluğu kazanmak için ihtimallerden biri, yarışı kazanmak ve FErrarileri aramıza almak. Şimdi olacak gibi görünmüyor."

"İmkânsız gibi görünüyor ama Formula 1’de asla bilemezsiniz."

Hamilton’un Çin’de yarış dışı kalmasıyla Alonso’nun şampiyonluk ümitleri canlandmıştı.

Alonso: "Şampiyon olmak için Çin gibi özel bir yarışa iktiyacım var. Eğer herşey normal giderse benim için neredeyse iş bitmiştir."

"Bui benim karamsar olmam değil. Gerçekçiyim ve Çin gib veya buna benzer bir yarışa ihtiyacım olduğunu biliyorum, mekanik bir sorun veya rakiplerim için çok büyük bir şanssızlık."

"Sıralamaların ardından sadece iki saat geçti, 4. bitirdim ve ilk cepten başlamak olan yarışı kazanma şansımın bir parçasını kaybettim."

"(Aracın) dengesi çok kötü değildi. Araç oldukça iyiydi ve biz yeterince hızlı değildik"

Macaristan’dan beri Ron Dennis ile konuşmayan Alonso, takımla ilişkisi ile ilgili de konuştu.

Alonso: "Her şampiyona veya yarışta, bir şeyler öğrenirsiniz. Şüphesiz, bu sene bir şeyler öğrendim. Takımla mükemmel bir ilişkim olmadığı sır değil."

"Son yarışta bile, takım başkanından bir şekilde bana karşı yarışıldığını duyuyoruz. Bu hoş değil."

Dennis Şangay’daki yarışın ardından Hamilton’un neden lastik değişimi için pite daha erken çağırılmadığı sorulduğunda "Kimi ile yarışmıyordum, biz Fernando ile yarışıyorduk" demişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir