Pirelli Dayanıksız Lastiklerle Eğlenceyi Yükseltmek İstiyor

yazar:

kategori:

Bu sene Kanada’da Bridgestone lastiklerinin beklenenden az dayanıklı olması stratejik açıdan değişik bir yarış izlememize neden olmuş ve gösteriye katkı sağlamıştı.

Pirelli de gelecek sene daha az dayanıklı lastiklerle bunu yapmak istiyor ancak takımlardan kendilerine eleştiri gelmesi halinde bundan vazgeçeceğini söylüyor.

Geçen hafta gerçekleştirilen testlerde de Pirelli’nin yumuşak lastiklerinin normalden daha dayanıklı olduğu ancak sert lastiklerin daha erken aşındığı görüldü.

Paul Hembery “Bizden gösteriye katkıda bulunabileceğimiz lastikler yapmamız istendi. Ancak takımlar ve pilotlar tarafından eleştirilirsek o zaman sıradaki yarışa daha dayanıklı lastikler getiririz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. fransa 2004 magny cours. ama o zaman lastikle alakalı değildi olay, aracı gözle görülür biçimde hızlıydı, alonso'yu pistte geçemeyince 4 pitle kazandılar, inanılmazdı.

  2. 2004 Fransa GP'den bahsediyorsan 3'ten 4 dönülerek kazanılan zafer.O zamanlar taktik zaferleri bolcaydı Ferrari ve Schuminin

  3. mehmet ceviz avatarı

    harika bir öneri;ymuşak 1,5 saniye hızlı olursa ve erken biterse düşüncesi bile hoş.tam şumilik olay.yanlış değilsem 4 pit yaparak kazandığı bir yarış vardı(kanada olabilir)

  4. Bu seneki lastikler fazla dayanıklı idi, zorunlu pit olmasa millet tek lastikle yarış bitirecekti. Bence yumuşakla sert arasındaki performans ve dayanıklılık farkı arttırılsın , o zaman müthiş olur. Misal, yumuşak 1.5 saniye hızlı amma 10-12 turda bitiyor. O dengeyi ayarlayabilirlerse tadından yenmez.

  5. daha az dayanıklı lastikler istiyoruz! neredeyse bütün yarış gidebilen lastikler hiç keyif katmıyor yarışa. ama eminim ki takımlar, pilotlar buna karşı çıkacaktır.

  6. Lastikleri iyi kullanmakta bir meziyettir. Asıl önemli olan geçiş imkanları bu sayede artacaktır. Alonso Petrovu zorlarken ikisinden birinin lastikleri bitseydi daha heyecanlı olmazmıydı?

  7. Aslında mantıklı fakat bu sefer lastikleri iyi kullanan pilotlar ön plana çıkacaktır. Örneğin Button yumuşak lastikleri yarışın sonuna kadar kullanıyor nerdeyse (gerçi zorunlu pit olmasa pite de girecek hali yokya)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir