Symonds "Renault Hâlâ 2007'nin Sıkıntısını Çekiyor"

yazar:

kategori:

Pat Symonds’a göre Renault hâlâ geçen sene yaşadıkları sıkıntıların bedelini ödüyor.

Geçen seneki düşük performansın ardından Renault hâlâ 2005 ve 2006’da Alonso ile şampiyon oldukları performansa oldukça uzak.

Symonds şu anda hâlâ 5. ya da 6. sıradaki takım olmalarını geçen sene rüzgar tünelinde yaşadıkları soruna bağladı.

Symonds "Temel olarak performans üzerinde bir bölüm çok etkili ve bu da aracın aerodinamik paketi."

"Ancak durum geçen senekine göre çok farklı ve bunu vurgulamamız gerekiyor çünkü geçen sene aracın aero performansı olmasını istediğimiz şekilde değildi ve bu rüzgar tüneli ve araç arasındaki özel korelasyon problemlerinden kaynaklanıyordu."

"Bu sene ise korelasyon neredeyse mükemmel ancak aero performansı istediğimiz konumda değil ve bunun nedeninin korelasyonu düzeltmeye çalışırken geçen gelişim sürecinin olduğunu düşünüyorum."

"2008 aracı için çalışmalara erken başlayarak diğerlerini yakalamakta istekliydik ancak gerekli olan yakalama işlemini tam olarak gerçekleştiremedik. Artık yapmamız gereken burada iki katı fazla çalışmak ve aracın aero performansını geliştirmeye odaklanmak." dedi.

Symonds rakipleri ile mücadelenin ne kadar yakın olduğunu bilmesine rağmen bu hafta sonu Bahreyn’de yine puan kazanabileceklerini söyledi.

Symonds "Herşeyin işleyeceği çok sıkı takımların olduğu grubun içerisinde olacağız ve bu grubun önünde ya da arkasında olma yeteneği çok küçük farklarla belli olacak."

"Malezya’da bu grubun içerisinde yer almayı başardık ve Bahreyn’de de bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu da puanların buradaki amacımız olacağı anlamına geliyor ve her iki pilotun da sıralamalarda Q3’e kalmasını istiyorum. Ancak bunun kolay olmayacağını biliyorum çünkü bu şu anda olan rekabet ortamından kaynaklanıyor." dedi.

Symonds’un düşüncelerini Alonso da destekledi.

Alonso "Şu anda performansımız lider takımların performansı seviyesinde değil ancak gelişim göstermek ve ilerlemek için çok sıkı çalışıyoruz."

"Puanlarla yarışı bitirmek amacımız ve sezona adım adım şeklinde yaklaşmalı ve gelişimi sürdürmeliyiz."

"Henüz tam olarak nerede olduğumuzu bilmiyoruz ancak Ferrari, Mclaren ve BMW’nin arkasında olduğumuzu biliyoruz. Q3’e kalmak kolay değil bu yüzden yarışta puan kazanmakta zor."

"Ancak ilk 2 yarışta puan kazanmayı başardık ve bu hafta sonu Bahreyn’de de bunu hedeflemeliyiz. Eğer mümkün olursa oluşacak fırsatları değerlendirmeyi denemeli ve her yarışı gelişimin yolu olarak görmeliyiz." dedi.


Yorumlar

  1. McLaren'in anca 2007'de toplanması da bu nedenden oluyor. Bir takımı düzeltmeye başlarsın çalışırsın, çalışırsın 2 yıl. Sonra tekrardan güçlü bir takımın olur. Hemen sihirli değnekle olan bir şey değildir bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir