Force India, Bahreyn'de 2.Seansı Hedefliyor

yazar:

kategori:

Force India, aerodinamik gelişimler ve yeni fren kanallarının, bu hafta sonu Bahreyn’de kendilerini sıralamalarda 2.seansa taşımasını umuyor.

Takım, gelişmeler kaydederek geçen sene bulunduğu son sıralardan önlere doğru ilerleme gayretinde. Bu kapsamda sıralamalarda 2.seansa geçiş için ilk iki yarışta rakiplerine daha yakınlar, böylelikle bu ara zamanda daha iyimser bakış açısına sahipler.

Takım patronu Colin Kolles: "Senenin ilk iki yarışına bu denli güçlü bir gösterişin ardından özellikle Bahreyn’i dört gözle bekliyorum"

"Sonuçların, gelişmeler sonrası bizim son potansiyelimizi göstermemesine rağmen geçen sene bu zamanalarda bu yana Avustralya ve Malezya’da ispatlamış olduğumuz gelişme, doğru yönde ilerlediğimizi gösteriyor"

"Bu yarış için amacımız, 2.seansa kalmak ve iki aracı da yarışın sonuna götürmek. Bu, inanıyorum ki, bir başka ilerleme olan yeni aero parçalarımızın olduğu bu yarış için gerçekçi bir amaç. Adrian’ın aracındaki dayanıklılık meselesinin nedenini bulduğumuza inanıyorum"

"Giancarlo, Malezya’da harika bir iş çıkardı ve Bahreyn’de sıralamalarda 2.seansa kalacak, yarışta da iyi bir sonuç alacak bir konumla ödüllendirileceğini umuyorum. Adrian ilk iki yarışta şanssızdı ama gelecek etkinlikte onun gerçek potansiyelini gösterme fırsatına sahip olacağından eminim."

Bu sene şimdiye kadar iki Force India pilotundan hızlı olanı Fisichella, takımın Toro Rosso ve Honda ile mücadele edebileceğini hissediyor.

Fisichella: "Sıralamalarda 2.seansa da kalabileceğimizi düşünüyorum ama bu daima, harika bir tur atmamıza ve belki de diğerlerinden birinin hata yapmasına bağlı. Bu sene çok yakın yarışma var, özellikle de Toro Rosso ve Honda ile. Bu mücadelenin de sezonun geri kalanında da devam edeceğini düşünüyorum"

"Malezya’da bu iki takımla sıkı bir şekilde mücadele ediyorduk ve tur derecelerinde çok yakındık, özellikle Rubens ile. Onu yenmek için iyi bir stratejiye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ama şimdi ne yapmamız gerektiğini biliyorum. Buna Bahreyn’de bakabiliriz"

"Yarış tempomuz ile, bize en uygununun ne olduğunu bilene kadar stratejilerde bazı riskler alabilriz. Bunu yapmayı dört gözle bekliyorum"

Takımın ortaklarından Vijay Mallya, takımın sezonun başlangıcında göstermiş olduğu performanstan memnun kaldığını ve Formula 1’de sadece sayıları temsil etmediklerini gösterdikleri için mutlu olduğunu söyledi.

Mallya: ‘Force India’nın bu spora bir kaç ay önce girdiğinde bazı otoriteler, aynı konumda kalıp gridde olmaktan mutluluk duyacağımızı beklediler."

"Bu son iki yarış, sadece bir parçası olmak için burada olmadığımızı tereddütsüz bir şekilde gösterdi: Rekabetçi bir şekilde yarışmak istiyoruz. Hesaplamaları yaptık, istatistiklere baktık ve geçen sene bu zaman göre 2 saniyenin üzerinde geliştik. Bu, sadece burada olmak isteyen bir takımın işareti değil"

"Malezya’da Giancarlo Fisichella’nın 12. sıra için mücadele ederken görmekten memnun kaldım, yarışın sonunda yarış dışı kalmalar sayesinde atlama şansını düşünerek değil. Diğerleri ile yarışabilmek ve bu pozisyonu sahip olduklarımızla kazandı. Formula 1 hiç çok rekabetçi olmadı ve bizim açımızdan yapabildiklerimiz kesin bir işarettir."

"Adrian, bu sene şimdiye kadar yarışları bitiremediği için şanssızdı. Bu yüzden onun ne kadar geliştiğini henüz gömedik. Bununla beraber, bu fırsata sahip olacağından eminim. Şimdi Bahreyn’i dört gözle bekliyoruz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir