Newey: "En Büyük Başarılarımdan Birisi"

yazar:

kategori:

Formula 1’deki dahi tasarımlarıyla bilinen Newey, 3 farklı takımla şampiyonluklar kazandı ve toplamda şampiyonluk sayısını 7’ye yükseltti.

Newey “Williams ve Mclaren gibi 2 büyük takımla çalışmak büyük ayrıcalıktı ancak onların zaten gelişmiş yapıları ve şampiyonlukları vardı. Bu yüzden işim sadece tasarlamaktı. Burada ise neredeyse sıfırdan işe başladık. İnsanları, yapıyı geliştirdik ve takım içerisindeki iletişimi geliştirmeye çalıştık. Bu açıdan farklı bir mücadele oldu ve bu mücadele bazı açılardan daha fazla keyif verdi.” dedi.

Bu sene Newey’in tasarımları içerisinde özellikle egzoz beslemeli difüzör ve esneyen ön kanat öne çıktı ve Newey, rakiplerinin şikayetlerinin gerçek anlamda övgü olduğunu düşünüyor.

Newey “Bu şikayetler övgüydü ancak yorucu övgülerdi çünkü bazıları üstünde daha fazla uğraşmam gerekti. Bize çamur atılmaya başlandığı zaman FIA devreye girdi ve biz de aracımızın tamamen yasal olduğunu göstermek zorundaydık. Biraz gerçek işimizden uzaklaşsak da genel olarak övgü niteliğindeydi.” dedi.

Newey, 2011’de Pirelli lastiklerini anlamanın ve bunun yanında KERS ile ayarlanabilir arka kanatların önemli olacağını söyledi.

Newey “Muhtemelen en büyük mücadele yeni Pirelli lastiklerini, KERS ile birlikte ayarlanabilir arka kanatların lastiklerden gereksinimini anlamada olacak. Yeni lastiklerle Abu Dhabi’de küçük bir test yaptık ve Pirelli lastiklerini kış boyunca geliştirecektir. Yeni lastikleri, yeni aracımızı piste çıkarana kadar göremeyeceğiz ve yine bir öğrenme aşaması olacak.”

“Bunların dışında diğerleri aynı olacak. Felsefemiz kış döneminde başımızı eğip mümkün olduğu kadar iyi iş çıkarmak ve yeni senede nerede olduğumuzu görmek olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. 🙂 çok teşekkürler arkadaşlar gitmeden önceki son mesajımı yazıyorum 😉 hava çok soğuk gerçekten orası çok çok daha soğuk:) donarak askerlik yapıcaz anlaşılan.
    özleyeceğim buraları, sizleri sohbet etmeyi. bir süreliğine de ayrı kalmak biraz zor durum.

    kendinize dikkat edin 😉 son istediğim kavga etmeyin sakın:) kalın sağlıcakla.

  2. Hayırlı tezkereler sinan.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Eskiden Bilg. Müh. leri uzun dönem giderdi gidilecek yerlerde az çok belliydi, son 1*2 senedir kısa dönem ve heryere gider oldular, allah yardımcın olsuni şimdiden hayırlı teskereler…

  4. Sinan Allah yardımcın olsun kardeşim. İnşallah gülegüle gidip gülegüle gelirsin. 300 kaç oldu bu arada?

  5. çok teşekkürler apocan:) hatırlıyorum geçen sene yazdığın mesajı;) van da yapmıştın yanılmıyorsam. bakalım yarın başlıyoruz saçlar sakallar gidiyor 😉 haziranda ki yarışa yetişicem ama;)

  6. şimdiden hayırlı teskereler sinan 🙂 bir sene önce ben de benzer bir mesaj yazmıştım. en güzel dönemde gidiyorsun askere. mağlum kış, günler kısa :=) hadi hayırlı olsun.

  7. adrian neweyin gelecek sene ki yapacağı otomobili çok merak ediyorum. çok daha gelişmiş bir araç yapacaktır.

    bu arada yarın askere gidiyorum arkadaşlar. kütahya hava kuvvetleri komutanlığı kısa dönem er olarak yapacağım. 6 ay sonra görüşmek üzere tüm herkese selamlar ederim 😉

    özleyeceğim bir süre ayrılık da olsa;) dikkat edin kendinize hoşçakalın..

  8. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    ya neymiş be bu adrian newey öve öve bitiremediniz .Ferrari nin Rory Bryne zamanlarını bi hatırlayın bakalım acaba F2000,F2001,F2002,F2003,F2004,248F1 gibi o 5 muhteşem aracı tasarladı o zamanlar adrian newey nerdeymiş biraz gözünüzün önünü görün körü körüne izlemeyin f1 i saygılar hepinize 😀

  9. McLaren da çok büyük başarıları yok bence. Bunun sebebi oluklu lastiklere göre bir türlü iyi araç üretememiş olması diyebiliriz(FİA nın McLaren karşıtı olduğu yıllarda diyebiliriz).

    Red Bull un 2008 sezonuda buna iyi bir örnektir. Silik lastiklere geçtimi araçlar yani gerçek yarış araçları Newey gösterdi yine marifetlerini.

    F1 in efsanevi öğelerinden biri bence bu adam. Yazık ki McLaren a denk gelmedi sevdiği kurallar.

  10. 2009 daki kural değişikliği olmasaydı 2008 in devamı olmuş olsa idi Alonso ile Renault şampiyonluğun e büyük adayıydı ama kural değişiklikleri mahvetti

  11. Adamlar yorumlamış işte kuralları sizde yorumlasaydınız siz kazansaydınız.

  12. bu adam f1'deki en iyi tasarımcı sen tabi yakın zamanda izlediğin için bilmiyorsun yanlış anlama yakın zaman derken ben 10 yıldır yarışları aralıksız tabik eden birisiyim ve bu adam benim takip etmediğim zamanlarda bile muhteşem bir tasarımcıydı bu adamı eleştireceğine google'a yaz ve nasıl bir deha olduğunu gör.

  13. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    ahh şu 2009 daki kural ve aero değişiklikler olmasayıda ben o zaman görurdum sizi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir