FIA: "Takım Emirleri Artık Yasak Değil"

yazar:

kategori:

2011’den itibaren geçerli olacak bir dizi değişikliğin açıklandığı günün sonunda yönetim kurulu, takım emirlerini yasaklayan 39.1 maddesinin silindiğini belirtti.

Bununla birlikte FIA, yaptıkları hareketlerle sporun itibarını düşürecek bir şey yaptığı düşünülen takımları cezalandıran maddenin ise yönetmelikteki yerini koruduğunu ifade etti.

FIA: “Sporun itibarını düşürecek herhangi bir hareketin, Uluslararası Sportif Kurallar’ın 151c maddesine ve diğer bütün ilgili hükümlerine göre değerlendirileceği, takımlara hatırlatılacaktır.”

Takım emri tartışmaları, Almanya’da Felipe Massa’nın, takım arkadaşı Fernando Alonso’ya yerini vererek İspanyol pilotun yarışı kazanmasını sağlamasının ardından alevlenmiş ve sonrasında Ferrari, 100.000 Dolarlık para cezası dışında herhangi ilave yaptırımla karşılaşmamıştı.

FIA ayrıca Cuma günkü açıklamasında bütün takımların telsiz görüşmelerinin, 2012’den itibaren yayın yapan kuruluşların ulaşıma açılacağını ilave etti.


Yorumlar

  1. sadece FİARRARİ diyorum başka bişey demiyorum…

  2. yanlız fotoğrafta massa nın suratına dikkat edin. yazık ya. işte bu yüzden ferrari ve alonso dan nefret ediyorum.

  3. umit isbilen avatarı

    iyi de çok açık kalmamış mı ucu? hem takım emri yasak hem de sporu kötü göstermicek falan, şimdi birileri yapıcak takım emri öbürleri de söylenecek, uzuyacak tartışmalar..
    ayrıca Red Bull yine takım emri olmadan şampiyon olursa bu sefer nasıl sindirecek diğerleri…

  4. onu emirden sayıyorsan bilmem ama başka bir pilot dahi arkasındakinin hızlı olduğu gerekiyorsa söylenir bunda herhangi bir sıradışılık yok ki hamilton hızlıydı bariz şekilde o da bunu gördü doğru olanı yaptı eğer smedleynin yaptığı gibi vurgulanarak söylenseydi anlardım dediğini onun lastiği bitikti şunun buyu yoktu geçiniz bunları bahane değil pistteki herkesten hızlı mıydı değil miydi? sizin beğenmediğiniz güvenlik aracı kuralı yüzünden galibiyeti riske girdi mi girmedi mi bun abakacan alonsonun riskte olan hiçbir şeyi yoktu haa ayrıca o bir puanı hesap ediyorsunuz ama o puanı sadece takım arkadaşından almadı izleyen gözleriniz o yarışı söke söke aldığını gömüş olmalı ayrıca alonso bir hayli puan gerideydi hamilton ise mücadelenin içindeydi
    o olay oldu ama bir allahın kulu çıkıp yahu hamilton böyle şampiyon oldu demedi

  5. Ne değişti diye sorarlar adama… O da mön mön bakar anca…

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Artık Alonso'nun telsizde çıldırmış şekilde bağırmasına, diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi Massa'nın da Smedley'den gelecek mesajları çözmesine gerek kalmadı.Duyacağı iki kelime var: "Alonso arkadanda"
    Yeterli olacaktır.Tabi bunu sadece Ferrari yapar diye bişey yok.Bakalım bu kurala itiraz eden kaç takım daha kullanacak bu durumu.Bu kuralın Bay E'ye pek yaramayacağını düşünüyorum.Kurgu yarışlar sonucu şampiyon erken belli olunca şampiyonanın heyecanı azalacak ve izleyici sayısı düşecektir.

  7. çok merak ediyorum ''takım emirleri serbest olursa f1 i bırakırım'' diyen button u…. boyundan buyuk kelimeler kulanmak nasıl birşeymiş anlar umarım:D

  8. Ne zamandan beri Ferrari marka değerini geri plana atar oldu?

    Felipe sürücüler klasmanında Alonso'nun önünde olacak,yarış içerisinde her tur arayı açarken F-telsizinden "Aman Felipe gözünü sevim frene bas da Alonso ne hali varsa görsün.Bak yanımızda Santanderciler var desteklerini çekerlerse dükkan felan kalmaz,kapatır gideriz" diyecekler.Gerçekten bu argümanlar sıkıcı olmaya başladı.

  9. Burak Soylu avatarı

    Artık Massa Rob Smedley den gelen mesajları çözmeye uğraşmaktan kurtuldu diebiliriz.. heralde telsizden diretk olarak şunu söylerler : Felipe yanımızda Santander den yetkililer var anladın sen onu 😀

  10. bence evet ferrari o yarışta bunu yapamayacak kadar acizdi madem amacın olayı fianın gözüne sokmak o podyumdaki şirinliklere gerek yoktu o olay işleri yüzlerine gözlerine bulaştırdıklarının resmidir haa maden valensiyaya tepkiydi adam gibi uyguladık deselerdi yok vites kaçtı yok çekişi yakalayamadı yok takımız yok buyuz şuyuz demezlerdi aslanlar gibi yaptık kardeşim siz de gördünüz derlerdi
    yani bizim takım bu yüzden soruşturma geçirdi monaco 2007de ve 100000 dolar falan ceza da almadık bügüne kadar hakkımızda çok şey söylendi fakat ortada ferrarinin yaptığı kadar açık bişey yoktu yüzünüze gözünüze bulaştırdınız bari yok herkes yapıyor zaten kılıfını kullanmayın herkes yapsaydı fia bir şekilde en azından o parayı ödetirdi biz de 2007de herkes birbirinden bilgi sızdırıyor dedik yine de susun haksızsınız konnuşmayın dendi bi zahmet başkalrı da yapıyor zaten lafını kullanmayın fotoalra motolara takmayın ki ben o fotoya dikkat bile etmedim olaya diğer taraftarlardan daha ilgilisiniz
    hem yasak kalktıysa bir daha bu seneki gibi uğraşmamaktır sebep o sebebinde büyük bir kısımını resimdeki olay oluşturuyor
    hem resme gerek yok haber başlığına ilk okuduğumuzda ferraricisi mclarencisi lewisçisi massacısı şumicisi bu olayı hatırlatıyor o resim kalkarsa bu haberin almanya yarışıyla ilgisi kalmayacak mı veya insanların aklına gelmeyecek mi?
    gereksiz ayrıntılara takıyorsunuz cidden

  11. yazmayayım yazmayayım dedim ama artık dayanamadım arkadaşım sen anlaşılan o yarışı amuda kalkarak izlemişsin kovalainen o yarışta kaçıncı oldu zorla elinden 1.liğimi alındı 2.mi oldu 3.mü oldu podyumada çıkamadı ilk 4'ede giremedi orda takım emriyle değil kovalainen'in yardımıyla geçti hamilton yoksa 1.liği tehlikeye girecekti 2010 almanya ise çok açık bir şekilde takım emriydi. dikkat ettimde ortamı sen gibi provake eden başka kimse yok burda bukadar körü körü savunmalar pilotunu bir ilah gibi görmeler senin gibiler cahil derler bunu ben değil yazdığın yorumlarla kendin belli ediyorsun ve 2008 yılı hiç birzaman tartışma konusu bile edilmedi forumlarda uzun uzadı tartışılmadı ama belkide dünyada tek sen bunu papağan gibi tekrar ediyorsundur. bundan dolayı hamilton fia konseyine ifade vermedi ama alonso ve massa verdi bilmeden araştırmadan anlamadan o klavyenin başına oturuyorsun…

  12. sitede bence bi alonsoya teşekkür etmeli:)))

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    gönlümü aldı değilde kazandı (düzeltme)

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamiltonun o yıl 1 puan farkla şampiyon olduğunu unutmayalım.O yarışta massanın fren problemi vardı.Pikenin ise lastikleri bitikti.
    Takımın kovalainene bişey söylemediğini iddia ediyorsan şunu oku:

    Dennis, "Lewis yaklaşık olarak bir saniye daha hızlıydık. Kendisine sadece Lewis'in daha hızlı olduğunu söyledik. O da, Lewis'in geçişine izin verdi. Bu sportif açıdan çok büyük bir jest" ifadelerini kullandı.

    Kovalainen'e işaret eden Dennis ayrıca,"Bunun en iyi yol olduğunu biliyordu. Bu, yarış takımının yapacağı birşeydir. Tüm gerçek takım arkadaşları da aynı şeyi yapar" dedi.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mesele fotoğraf değil ki.O fotoğrafın bazı kişilerin beyninin tersine çalışmasını sağlamasıdır.Tabi ki oraya Cüneyt Arkın filminden resimler konacak değil.Bazı provakatörler sadece resimlerle ilgilendikleri için sitenin huzuru bozulabilir.Karşılıklı ağız dalaşı ve neticesinde "Yorumunuz kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır" ibaresi.Bunlar hoş değil.

    Buraya yazan arkadaşların fanı oldukları takımları veya pilotları hiç bir zaman hiçbir yerde takım emri yaşamamış gibi bir hava var.Sanki tek takım emri 2010 almanya ve Alonso.

    Daha önce de belirttim.Ferrari neden bu olayı dünyanın gözü kulağı önünde alenen yaptı anlamadım.Neden 2007 de tereyağından kıl çeker gibi yapılmadı. Ya da 2008 çin gibi olmadı.Bu olay FİA ya karşı bir tepki olamaz mı.Bu olay FİA ya karşı Valensiyanın intikamı olamaz mı?

    Bakınız mercedes gp suzukada şumiye telsizden ne diyor."Takım emri yok ama bir atak yaparsan niko sana direnmeyecek."
    Şimdi koskoca ferrari takımı bunu bile yapamayacak acizlikte mi? yoksa bunu bilerek mi dünyanın gözü önünde yaptı?

  16. hamilton o yarışı hak ettiğini sıralamalardaki başarıyla değil pist üstündeki mücadelesiyle gösterdi kaç kişiyi geçti saydın mı? orada kovalainen direnç gösterse ya kaza olacak ya da bir iki tur farkla hamilton ona şampiyonluğu getiren puanlardan olacaktı bakınız orada hamiltonun aldığı puanlarla alonsonun aldığı puanlar arasında fark var hamilton çok rahat alacağı yarışı sc sonrası kaybetme derecesine ulaştı ve takım arkadaşı da onun bu performansının farkında ve yardım etti telsizlerde takımın kovalainene geçişe kolaylık göster emri gelmiş olsaydı haklıydınız ama öyle bişey yok ikisini karıştırmayın
    bundan da önemlisi massaya yapılan resmen hakarettir o dramatik kazanın üstünden tam bir yıl geçmiş ve ayağına böyle bir fırsat gelmişken moral olacakken yapılan ayıptır kovalainene yarıştığı süre zarfında böyle büyük bir ayıp yapılmamıştır
    onunla bunu karıştırmayın ayıp edersiniz

  17. yanlış anlamandan çekinerek bunu diyorum en son ne zaman 2008 Almanya ile ilgili bir güncel haber gördün bak bugün 2008 Singapur la ilgili piquet in açıklamasının olduğu yeni bir haber okudum ben :))))

  18. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ASUMAN sen beni onu bunu bırakda
    şunu sen diyemiyorsun
    bir insanda bir duruş olur
    alonso ya bakıyorum hiç bir şey olmamış gibi seviniyor
    keşke alonso oraya sevinçle değilde hani durgunmu derler ona asık yüzmü derler ona bilemiyorum öyle çıksa
    misal Schumi-Barrichello örneğindeki gibi
    Schumi podtuma çıkarken hoplayıp zıplayıp sevinmiyordu
    olması gereken şeyi yaptı benimde gönlümü aldı o hareketle
    ASUMAN bilip bilmeden konuşma
    hamilton olayına gelince bende dedim zaten bir haber başlığı altında
    neden yayınlanmadığını sitem edere belirttim
    anladınmı ASUMAN

  19. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    saygılar…

  20. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    biz 2008 almanyayı konusunca hala o olayımı konusuyosunuz olur

    ama onlar 2008 singapur diyince akan sular durur

  21. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    alonso ile gelip alonso ile gittiğim yok diğer yorumlarımdada yazdım ALONSO FERRARİDE KALDIĞI SÜRECE destekleyeceğim pilottur baska takıma gtse yine alonsoyu desteklıycek değilim tabiiki tuttuğum takımda yarısan pilotu savunucam ortalığı karsıtıran bizmiyiz yorumlara dikkatlıce bidaha bak onlar tahrik dolu mesajlar yazarsa her fırsatta alonsoya karaktersiz gurursuz derlerse ve kendi pilotlarının etttiği kufuru görmesse ben o fitili ateşlerim hemde her zaman pravakotlukse kralı can bundyde maykil schumacherde herkülde bu yazdıklarım tamamen etki tepki meselesidir benim sayfama girip yorumlarıma bir bak ben neden yorum yazmısın hiç bir zaman bi habere ilk yorum yazmadım yanı fitili atşliycek yorum olarak ama birileri ileri geri konusup sallarsa bende ateşlerim o fitili benimki hakkını ve tuttuğun takımdakı pilotu savunmaktır…

  22. son günlerde özellikle site yönetimine takan belli bir kişi var. sadece haberleri okuyalım diyoruz ama o kişi sürekli olarak ortalığı karıştırıyor. o kişinin mesajına kadar kimse ortalığı karıştırmamış, gayet normal mesajlar yazmış ancak o kişi yazdığı yorumla fitili ateşlemiş bir de suçu siteye atmış. ben de ferrariyi destekliyorum ama kör değiliz ne olduğunu görüyoruz. ortalığı karıştıran ateşi yakıp sonra bunu başkalarının üstüne yıkmak ne kadar etiktir orası size kalmış. adı scuderiaferrarimalboro ama kendisinin ferrari ile alakası hiç yok. alonso ile gelmiş alonso ile gidecek bir provokatör gibi görünüyor.

  23. millet takmış fotoya
    arkdaşlar 2010 senesi özellikle red bull takım içi hadiseleri ve almanya gpsinde olanlarla hatırlanacak bu fotodan niye gocunuyorsunuz anlamıyorum sonuçta takım emri ile ilgili haberlerde kullanılacak en anlamlı foto bu! yaptınız zavundunuz takım emirlerini takımınıza hak verdiniz bari arkasında durun! foto gayet açık elinden galibiyet alınan ve galibiyet hediye edilen pilotların yüz ifadeleri buna alışın çünkü sık sık bu görüntüyle karşılaşacağız
    ayrıca 97 98 deki olaylardan bahsetmiş bir arkadaş 97 ile ilgili bişey söyleyemeyeceğim ama 98 yılı ve sonrasına mika ile david arasında bir centilmenlik anlaşması vardı olası galibiyetleri çöpe atmamak adına ilk virajı lider dönen bir aksilik olmazsa yarı kazansın diye bir karar aldılar ki o zaman takım emirleri yasak değildi onu da sizin takımınız becerdi yine inanılmaz bir şova imza atarak ve ayrıca asıl lafımız takım emirleri yasak iken böyle bişeyin yapılmasına… yetmezmiş gibi ardından yapılan göstermelik şovlara… biz takımız biz şöyleyiz böyleyiz gibi
    o an belki sizin takımınınız diye itici gelmemiştir ancak dışarıdan diğer taraftarlara inanılmaz itici gözüktü
    neyse uzatmanın anlamı yok ama haksızken bir de üste çıkmaya çalışmayın nasıl 2007 bizim ayıp yılımız olduysa bu da sizin ayıp yılınız bize nasıl hırsızsınızı vurguluyorsanız bu da sizim damganız alınmayın gocunmayın
    ki bu habere de gidebilecek bir kaç fotodan biridir belki de haberin anlamını en iyi ifade edecek fotodur

  24. murat levent avatarı

    Alonso olmasa her kes aç kalır be, yazın yazın… Grur duyuyorum pilotumla, uyuz ediyor her türlü. A dese olay B dese olay oluyor. Varmı ötesi. Siz onun karakterine kurban olun. Burda yazıklarınızla kendi karakterlerinizi zaten koyuyorsunuz ortaya.

  25. bu olay genel olarak malum yarıştan sonra olan el hareketiyle kıyaslanıyor Alonso özür dilemedi bu haberse direkt Hamilton küfür etti diye değil küfür ettiği için özür diledi diye yankı buldu şunu belirtmeliyim ki kimseyi yargılamıyorum sadece bir düşününce dedim ve devam ettim bir f1 fanı olarakta ne ordaki pilotların karakterini sorgulayabilirim ne de herhangi bir insanı pistte görmekten keyif aldığım görüntülerin sportmenlik boyutunda devamının olması beni ilgilendirir

  26. Hala daha sen 2008 almanyayı mı konuşuyorsun.
    Bu sitede buna bir çok kere evap yazıldı.
    Onun için yeniden bu konuyu açmayacağım.
    Ama biraz insaf.
    Alonso'ya laf atılmaması için uyduruk örnekler vermek çok da doğru değil.

  27. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1
    şimdi olay bu uç bir nokta felan değil haber küfür olayı biliniyor diye sanki ana-avrat sövülmüş izlenimi yaratılıyor kaldı ki şahıs yaptığından dolayı özür dilemiş

    ana avrat sövmediyse sorun yok diyosun yani

    birde alonso neden özur diliycek onuda yazarsan bizde aydınlamıs oluruz

  28. Site yönetimi bu resmi ikide bir yayınlamakla maykil ve benzeri şahısların ekmeğine yağ sürmektedir.Keşke aynı cesareti hamiltonun küfür haberinde de gösterseydi de biz de "tarafsız" kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenseydik.Çok yazık.
    Kural değişikliği hayırlı olsun.Bu yıl kural değişiklikleri epey fazla oldu.Keşke SC kuralı da valensiyadan önce olsaydı da o güzelim puanlarımız çalınmasaydı.
    Bu yıl ki şampiyonluğun kaybedilmesinin tek müsebbibi bana göre Almanya 2010 da yaşananlar ve sonrasında insanların söylemleridir.Bu talihsiz olayın faturası çok ağır olmuştur.

  29. kendi açımdan durumu tarafsızca ele almaya çalışıyorum şöyle bir o arkadaşın dediğini düşününce Mclaren fanı olan o arkadaşa kesinlikle katılmıyorum ne demek Hamilton twitter da yeni olur öyle şeyler bu adam ne yaptığını bilmeyecek yaşta mı 85 doğumlu bir birey eleştirilebilir yargılanabilir bunun yanında malum haberin içeriğinin bilinmediği taraftarıyım İngiliz pilot yazısında, kendisini destek veren taraftarlara teşekkür ederek, "Ben sizin için buradayım" yazdı. Yazının devamında ise "yazı stili ve imlasını eleştirenleri" hedef alan Hamilton, "Siz, benden nefret edenler, hiçbirinizi s..lemiyorum haha" ifadesini kullandı
    şimdi olay bu uç bir nokta felan değil haber küfür olayı biliniyor diye sanki ana-avrat sövülmüş izlenimi yaratılıyor kaldı ki şahıs yaptığından dolayı özür dilemiş şimdi biz bunu niye tartışıyoruz Alonso ile kıyas yapılıyor o zaman şunu da sormak lazım Alonso özür dilemiş mi tamam iki pilotun yaptığı hataları eşdeğer bulabilirsiniz(ki kişisel boyutta ) bir de sonuçlara bakalım

  30. Zaten bu yasağı takan yoktu.Hemen her yarış küçük takımlarda ne emirler oluyordu da bizim haberimiz yoktu.Yani anlayacağınız takım emri uygulamayan hiçbir takım yoktur.Belki bu terim biraz esnetilebilir.Örneğin ,takım arkadaşına yardımcı olmak denebilir.Bunu çok gördük.Özellikle button kurbanlık kuzu olacak kadar çok yaptı bunu.

    Site yönetiminden bir istekte bulunmam gerekirse bunun o fotoğraf için olmasını isterdim.Fia kararı olduğu için FİA bayrağı falan konabilirdi.Bu tür resimler üzerinden provake edilen haberlere çokca şahit olduk.Resme bakarak yorum yapanlar ortalığı karıştırmak isteyebilirler.

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2008 almanya nın hamiltonun hakkı olduğunu savunanlar 2010 almanyaya ateş püskürmekteler.2010 almanya tamamen Alonsonun hakkıydı.Sıralama turlarını izlediniz mi?Sıralama sonrası vettelin suratı nasıldı?Adeta pazar günü Alonsoya geçileceğini biliyordu.Fark sadece binde 2 .Vettel polden kalkmasına rağmen kirli taraftaki Alonsoya geçilmekten korkmuş ve üstüne direksiyon kırmıştır.Vettel Alonso ile uğraşırken massa birden kendini önde bulmuştur.Sonra da sezon boyunca kimseye yapmadığı savunmayı Alonsoya yapmıştır.Albertparktaki massaya bakın birde almanyadaki massaya bakın.

  32. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    bosuna yazma renktasım cevap vermezler bak ilk yorumlara mclarenciler sumıcıler dolmus biz yadıktan sonra birşeyler sorduktan sonra etrafta kimse meydanı bos bulunca yazıyorlar kin kusuyorlar sonrası fıssss

  33. sayın site yönetimi haber baslığına bu fotoyu neden koydunuz???
    anlamadığım olay baska resim mi yok. haber ilk cıktığında resim farklıydı ama sonra değişmiş(alonso fotosu) sanki ilk defa almanyada uygulandı. daha doğrusu şöle diyiyim alonso haberi demek sitede en çok yorum yazılan haber demek. sizde haklısınız sayın trf1 ailesi! alonsodan faydalanmak lazım.

  34. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tüm takımların telsiz konuşmaları yayıncı kuruluşa açılacak ama 2012 de.Önceki konuşmaları da dinlemek istiyoruz.Özellikle mercedes gp nin suzuka konuşmalarını çok merak ediyorum.Şumi nikoyu geçemeyince takım neden şumiyle konuştu.Şumi ne dedi?Takım nikonun bir atak karşısında iyimser davranacağını nereden biliyordu.Şumi bişey mi istedi de takım ona takım emri yok dedi??Niko neden bu konuşmalar sonrası out oldu??????

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bence o resmin yanına birkaç daha resim konmalı.Mesela 2002 avustralya podyumu çok iyi yakışır.Mıchael kupayı rubense uzatırken.
    Ya da 2008 almanya podyumu hamilton sevinirken.İllaki 2010 olacaksa istanbul iyi gider.

  36. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    Bu sadece bi spor nedir bi haykırışınız. senin koruduğun yada kimsenin laf söletmediği o pilotlar ertesi hafta paraları yiyip hatunlarla takılıyo. Yapmayın sanki canınızı parçalıyorlar.Ferrari taraftarı olmak pilotu eleştirmemek olmamalı. Kırmızı arabada oturmasına rağmen yanlış yapıldığında hataları varsa yazmaktan çekinmem evet bunu yazarken gülüyoruz ne yani sevdiğim takıma kötü söz sölenmişse bas bas bağırmam mı gerekiyor burdan yazan kişiye. Alonsoyu eleştirdim diye Yusuf Hitay içtenlikle yazdığınız için tebrik edrim diyor adam sıkı Mclaren taraftarı ama beni tebrik edebiliyor.Kasmayın kendinizi belki yaşınız genç ama değmez 🙂 kimse burdan insanların karakterini tam bilemez ama bize yansıyan profilde alonso diğerlerinden daha çok yaptıklarıyla batıyor.alonsonun karatrini görünüyor ki çoğu kişi sevmiyor hatta anti alonso fanı var e demek var ortada bişey ateş olmayan yerden duman çıkar mı.onlar eğleniyorken yaptıkları hatalardan dolayı ben burda kasacaksam kendimi ne kaldı f1 den zevk almamız bu kadar fanatiklik olmaz alonsoyu eleştiren yanınız da olsa zannediyorum dalacaksınız tekme tokat 🙂

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Nasıl jerez 97 ve avustralya 98 de iki yıl üst üste david coulthard ,mika hakkinen 'e mclarenin takım emriyle yol verdiği unutulup gittiyse bu da unutulur gider.

  38. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    turbo senin hiç yorum yada tartısma yeteneğin yok cok ciddiyim ne zaman bir haberde yorumunu görsem (genelde alonso haberleri) hep bir yerlerden kopyala yapıstır yapıosun onun sözunu kopyala yapıstır bi takım istatistikleri kopyalayıp duruyosun

    bak dısarıda soğuk ama gayetin temiz bir hava var istanbulda öyle ve yurt genelindede biraz kafanı pencereden dısarı cıkart temiz hava al beynıne temiz oksijen girsin pc basında pusu kurupta alonso haberi bekleme

  39. iyi de en yakın zamanda gerçekleşmiş konuyla alakalı en büyük hadise bu hangi resim konsun ferrari böyle bir olayın yaşanmasına izin vermeseydi red bulla ait olaylardan birine ait bir foto konacaktı istanbuldaki kaza veya kanat hadisesi ile ilgili şu anda eski defterleri açmaya hevesli bir seni gördüm 😀

  40. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    kardeşim schumachercimisin mclarencimisin ben seni anlayamadım sana alonso sevinmedi diyenmi oldu evet sevindi bak düşün artık o pilot öyle bir pilotkı aynı aracı kullanan takım arkadaşını istediği zaman 4 saniye geriden takıp edip 3 tur içinde o farkı 0,2 saniyeye düsürüyor onuda lastıklerı korumak için yaptı massayı cok uzun bi süre cok yakından takıp etmişti.

  41. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    senin pilotunun kufur haberide yayınlansaydıda o zaman görecektik biz sizi hele bi arkadaş yorumuma şöyle cevap vermiş mclarenci bir arkadaş

    hamılton twitterda daha yeni olur böyle şeyler uzatmaya gerek yok

    bende ona dedim bana içtenlikle cevap ver alonsonun böyle bir haberi cıksa sen yinede alonso twitterda yeni olur böyle seyler uzatmaya gerek yok diycekmıydın elini vicdanına kalbine yada nerene koyarsan koy yeterki doğru cevap ver dedim arkadaştan cevap yok

  42. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    doğru herkes sütten cıkmıs akkaşık bi alonso karaktersiz yaw ben valla sizin bu karaktersiz gurursuz vs vs laflarınızdan ama siz yazmaktan bıkmadınız içinize huzurmu doluyor yazınca nedir anlamadım gitti

  43. …Kaza sonrası güvenlik aracı hemen piste girdi ve 2 tur önce pite giren diaz, sonunda yarışı kazandı…

    …Felipe Massa'nın, takım arkadaşı diaza yerini vererek İspanyol pilotun yarışı kazanmasını sağladı…

    aynı gün yayınlanan 2 haber.

  44. alonso ferrari avatarı
    alonso ferrari

    ne kadar kızsanda fıa değiştirmez

  45. Lauda: diazın bir karakteri olduğunu düşünmüyorum.

  46. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hiçde bile değil.
    alonso'nun sevincine bak
    yaa yok böyle bir olay (baktıkça insan üzülüyor cidden)
    nasıl bir karakter olduğunu apaçık ortaya koyuyor yani
    yazıklar olsun böyle karaktere.

  47. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yazık deilmi massaya 🙂

  48. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vay be f1 in b.ku cıktı

  49. takım emirleri serbest kalırsa button formula 1 bırakacağını söylemişti bakalım sizlerin değimi ile karakterli mi karaktersiz mi?

  50. ScuderiaFerrariMarlboroF1  avatarı
    ScuderiaFerrariMarlboroF1

    haberin resmide öyle bir konulmuskı iyice eski defterleri actırmak için sanki sankı bi tek 2010 almanyada takım meri uygulandı ya ellerinde baska resim yok!!!

  51. kerim sisman avatarı

    iyi haber. takım olmanın gereğide bunu gerektiriyor zaten

  52. zaten caydırıcı olan bir kural değildi. yapan bir şekilde yapıyordu yine. olmasının ya da olmamasının büyük farklılık yaratacağını sanmıyorum.

  53. demekki takım emri serbest ama kural yasaklıyor.para cezası kesilecek olay kapanacak.
    telsiz konuşmalarının tamamımı yayınlanacak yoksa yine takımların istedikleri konuşmalarmı yoksa fianın istediği konuşmalarmı ne ayak anlamadım.

  54. Yusuf  Hitay avatarı

    bu fia ne kadar beyinsiz bir kurum.

    bunu sadece bu kural değişikliği için söylemiyorum, yıllardır araçları olsun kuralları olsun bozdular da bozdular, ee ne geçti ellerine ? çok mu zevkli geçiyor yarışlar ? izleyici sayısı mı arttı ?

  55. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Abdullah Çelik 15 dakika önce
    SÜPER bir haber. ne kadar mutlu olduğumu anlatamam…

    vallahi Abdullah öyle diyorsun ama yinede sakat bir durum anlayacağın… 🙂

  56. Bravo FIA sporun ruhuna yakışır bir karar aldınız!

  57. SÜPER bir haber. ne kadar mutlu olduğumu anlatamam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir