Basın: Bahreyn Garajları, McLaren'e Ceza

yazar:

kategori:

Büyük bir Alman gazetesi, McLaren’in Bahreyn garajlarında geriye atılmasının yönetim kurulu tarafından resmi olmayan bir yaptırım olduğunu ifade etti.

2008 sezonunun ilk iki yarışında McLaren’e 5. garajın verilmesine rağmen Mercedes motorlu takım, bu hafta sonu Bahreyn’de en son garajda yer alacak.

Takımın 2007 akımlar sıralamalasından ihraç edilmesine rağmen McLaren’in Avustralya ve Malezya’daki daha yüksek yerleşim yeri, Bernie Ecclestone ile bir anlaşmanın sonucuydu.

Ama garaj paylaşımlarının nihayetinde FIA yönetmelikleri tarafından yönetilmesi ve ticari hak sahibi olmaması nedeniyle Max Mosley liderliğindeki yönetim kurulu, takımların yarışlarda nasıl dizileceğini konusunda son söze sahip.

Ecclestone, bu sene bütün pistlerde F1’in önde takımlarından biri olan McLaren’in en yüksek imkânlara sahip olmasının hâlâ mümkün olması yönünde hemfikir.

Malezya ve Bahreyn gibi modern yerlerde daha düşük garaj yeri hâlâ, pit yolunun ön ucundaki takımlara kıyasla en üst düzeyde imkânlara sahip.

Ama bazı sonraki yarışlarda -Barselona, Silverstone ve Brezilya dahil olmak üzere- McLaren, FIA’nın kendilerini padoğun işlevsel ucuna geri dönmesine izin vermemesi durumunda gerçekten dezavantaja sahip olacak.

Bazı otoriteler şöyle bir tahminde bulunuyor; McLaren, kendi İletişim Merkezi’ni Avrupa’daki yarışlarda daha küçük padok alanına yerleştirmede zorluk çekecek.

Bild gazetesinin haberine göre; McLaren-Ecclestone imtiyazı, casusluk skandalının sonunda Ron Dennis’in 2008’de takım patronluğundan ayrılması düşünülerek verilmiş ve bu gerçekleşmeyince imtiyaz iptal edilmiş.

Dennis, söylenene göre sezonun başından önce görevi bırakmaya yakındı ama son anda Avustralya’da sahne aldı ve Albert Park’ta podyuma çıkarak ödül bile aldı.

Bild, Dennis’in konumunun FIA’yı hüsrana uğrattığını ve Melbourne’deki podyuma çıkışının da provakasyon olduğunu söyledi.

Bild gazetes, pit yolunda rütbe düşürmeye atıfta bulunarak "Sonuç bu" dedi.


Yorumlar

  1. Görkem belki dediğin gibi max'ın Ron Amcaya kişisel husumeti yüzünden McLaren senelerdir ızdırap çekiyor yani ferrari'nin bununla bir ilgisi yok. Ama diğer açıdan bakarsan da McLaren'a karşı yapılan her hareket, verilen her karar da ferrarinin işine yarıyo bir de bu açıdan bakmak lazım. Sonuçta bu iki takım F1'in en köklü takımları ve birisine sürekli haksızlık yapılıyorsa diğerinin tutulduğunu söylemek dünyanın en garip şeyi olmaz değil mi…

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    salih al..arkadaşım geçicen bunları ferrari bekledikleri kadar önde değilmişmiş ondan böyle yapmışlar :))) fia bu zamana kadar mclaren'e çok ayıplar etti..yaptıkları mclaren'e mal oluyor ondan sonrada fia yüzünden taraftarları ferrari'ye çamur atıyor.

  3. kaan kaanhan avatarı

    ne Ron Dennis miş , Mosley hayatında bu kadar nefret etmemiştir bir insandan herhalde.

  4. Geçen sene sonunda oluşan sıralamada McLaren'in garajlarda arkada olması gerekirken öne alınması Ecclestone sayesinde oldu. McLaren'in teçhizatları için de ayrıca son sıra yeterli değil, önlere alınması nasıl bir kararsa geri alınması da o denli doğru veya yanlış bir karar. tek taraflı bakılmamsı gerekiyor. Bana kalısa sezon başından beris on sırada kalmalılardı.

  5. dikkat edin bişeyler hep karşılıklı olmaya başladı.max in yaptıkları yanına kalmıyor,malum zamanında ona arka çıkanlarda şimdi ortalıkta yok.olamazda.savunulacak bi tarafı kalmadı,belliki ipini çekmişler.evet bu bir intikam senaryosuydu.tıpkı daha önceki stepni olayı gibi.zaten iyide oldu,tarafsızlığını kendinden başka savunan yoktu.

  6. dennisin konumu fıa yı hüsrana uğratmış.zuhahaha asıl max mosleyin durumu fıa yı hüsrana uğratmalıydı.utanmazlar baktılarki ferrari bekledikleri kadar önde değil ne yapalım mclarenin önünü keselim….bu kadar basit

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir