Bahreyn GP'ye Göz Atalım

yazar:

kategori:

Formula 1 takvimindeki en farklı konumlardan birisine sahip olan Bahreyn’in çöl iklimi ve hava koşulları aracın ayarları üzerinde oldukça etkili oluyor.

Bölgesel kum fırtınaları yüzünden 5412 km’lik pist kötü etkileniyor ve özellikle pilotları zorlu mücadele bekliyor burada. Kum fırtınaları sonucunda hava girişlerinin kumla dolmaması için filtrelere çok büyük görev düşüyor. Filtreler önemli gmörev üstleniyor ancak bunların aerodinamik etkinliği de azaltmaması gerekiyor. Kum yüzünden pistin yol tutuşuda oldukça düşüyor ve özellikle yarış çizgisi dışı çok aşırı kaygan olabilir.

Pist hızlı ve orta hızlı 15 virajdan oluşuyor 3 düzlük bulunuyor. Bu düzlüklerden en hızlısı ise start finiş düzlüğü. Birinci viraja gelmeden araçlar 320 km/sa hıza yükseliyor. En yavaş viraj ise 100 km/sa ile dönülen 5. viraj. Bazı önemli fren noktaları da olduğu için Sakhir’de frenlerde önem arzeden konumlardan birisi olacak.

Orta hız ve yüksek hızla dönülen virajlar ve uzun düzlükler olduğu için iyi bir turda pilotlar yaklaşık % 62 tam gaz gidecek. Frenler, hava girişleri, soğutma ve hava koşulları yarışın sonucu üzerinde etkili olacak. 50.000 izleyiciye evsahipliği yapacak olan sezonun 3. yarışı Bahreyn’de heyecanlı bir yarış bekleniyor.

Bu sene 5.si düzenlenecek olan yarışta yine sıcak hava koşulları bekleniyor. Cuma günü neredeyse hiç bulut olmayacak ve hava sıcaklığı 34 derece civarında olacak.

Cumartesi günü rüzgarın biraz daha artmasıyla pist daha kaygan bir hale gelebilir ve hava sıcaklığı 30-32 dereceler arasında olacak. Yarış günü ise rüzgar devam edecek ve hava sıcaklığı bugün en yüksek seviyede olacak. Sıcaklığın 33 derece civarında olması bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir