Japon Üreticiler 2013'te F1'e Dönebilir

yazar:

kategori:

Fransız üretici, Enstone kökenli takımdaki hisselerini tamamıyla sattı ve sadece ismini bıraktı ama önümüzdeki üç sene motor sağlamaya devam etme kararı aldı.

Bu üç senelik sürecin içinde gelişimi durdurulmuş mevcut V8 motorlardan, 2013’te kullanılmaya başlanacak yeni V4 turbo motorlara geçiş yer alıyor.

Renault’un 2.4 litrelik motorunun Mercedes ve Ferrari’nin gerisinde kaldığına işaret eden Caubet: “2013’teki motor, durumu eşitleyecek.”

“FIA evrakları her şeyi gösteriyor. Teknolojik yenilikler var; rekabet tamamıyla açık”

“Maliyetler, malzemeler, sezon içindeki motor sayısı ve (devir) hız sınırı için de belirli kurallar var. TEknolojik olarak harika bir özgürlüğe sahibiz”

“Herkes temiz bir kağıtla başlayacak. En iyisi kazanacak.”

Yeni motor kuralları ile önceden spordan ayrılmış üreticilerin de geri dönebileceğini öne süren Caubet, BMW’nin dönüşünün hemen olmayacağını ama Volkswagen’in tereddüt içinde olduğunu tahmin ediyor.

Caubet ayrıca F1’i düşünen üçüncü bir grubun daha olduğunu belirtti ve Honda’yı ima etti..

Caubet: “Japon şirket. Yeni motorlara olan ilgileri beni şaşırttı. Ama elbette maliyet tarafı, tutumlarını değiştirebilir”

“Avrupalılar önde, teknolojiler yeni. Orada olmama şansları yok”


Yorumlar

  1. Japon üreticilerin motorları iyi ancak takım yönetimini motorsporlarının kurallarına uyduramadıkları için başarısız oluyorlar. Jordan'da, McLaren'da, Williams'ta, David Richards yönetimli BAR'da oldukça iyi iş çıkarmıştı Honda. Bunun yanında işin uzmanı olan Gascoyne yönetimli Toyota 2005 senesinde en parlak dönemini yaşamıştı. Dönerlerse, sadece motor üretmek için dönsünler daha iyi işler yaparlar.

    Yeni motor kurallarında motor sınırı gibi kurallar korunmalı ancak motor gelişimine izin verilmesi F1'in ve teknolojinin gelişimi için en doğru karar olur.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    japon üreticilerinden hiçbir halt olmaz, japonlar her alanda kaybetmeye devam edicek bu gidişle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir