"Vettel, Eninde Sonunda Kırmızı Araca Binecek"

yazar:

kategori:

2010 sezonu başlarında sporun en genç şampiyonu olma yolunda Sebastian Vettel, Ferrari adına yarışmanın özel olduğunu söylemiş ve “Neden olmasın?” demişti.

Alman pilot, 2011 için Red Bull ile anlaşması var ve 2012 için de opsiyonlu.

Köln kökenli Express gazetesine göre Ferrari Başkanı Montezemolo, Vettel’in gelecekte sıkıntılar yaşayan Massa’nın yerine doğal bir veliaht olduğunu söyledi.

Montezemolo: “Sebastian hızlı, zeki ve genç. Er ya da geç bir kırmızı otomobil sürecek.”

Vettel’in şu anki takımı Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz bir ay önce “Seb, günün birinde Ferrari kullanmak istiyor. Bunu onun için mümkün olduğunca zor bir karar haline getireceğiz”

Express’e göre ayrıca Montezemolo, yakın zamanda Adrian Newey’e Ferrari’ye gelmesi için teklif götürmüş. Yine habere göre Newey, teklifi geri çevirmiş.


Yorumlar

  1. Arkdaşın demek istediğini anlıyorsunda anlamamazlıktan geliyorsun bence

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sana ev ödevi;

    1. Ferrari Schumi'den ibarettir demişsin, F1 tarihini aç okumaya başla, hangi takım neymiş öğren, sadece Ferrari'yi kastetmiyorum, hepsini öğren,sonra yorum yap.

    2. Liste güzel ama bu pilotların içinde Mercedes'e dönen bir tek Schumi var, eğer McLaren takımını kastediyorsan, Kimi şampiyon bir pilot değildi McLaren'e gelirken. Ha dersen ki McLaren'de yarışmış şampiyon pilotları sayıyorum diye, Ayrton Senna'yı bile unuttuysan, F1 tarihi hakkındaki bilginin hiç olmadığını anlarım

  3. 05Alonso| SF avatarı

    Sabırsızlıkla bekliyoruz harcamalarını Fernando Alonso Diaz ı.:)

  4. Çok güzel tespit gerçekler acıdır diye bir laf var onun için sana kimse katılmamış zaten burada gerçekleri söylersen yorum yapmana izin vermezler zaten sitede sadece takip ettiğim kadar ferrariye laf edenlerden bir sizin yorum izinleriniz kapatılmamış oda hiti arttırmak için sanırım.

  5. Yorumlarını ilgiyle takip ediyorum çok doğru konuşuyorsun kardeşim.

  6. Aslında eninde sonunda son şampiyonlar Mercedes'e biniyor.

    -Mika "The Flying Finn" Hakkinen
    -Michael Schumacher
    -Carl Lewis
    -Jenson Button
    -Kimi Raikkonen
    -diaz

  7. sonra da gümüş oklara geçicek

  8. Açıkcası Scuderia Ferrari'nin her katmanı The Schumacher tarafından mühürlenmiş. ve bir pilot olarak tarihte kazanan pilotlardan daha farklı bir yerde yer almak isterse (Vettel), şu an Hamilton'ın yapmaya çalıştığı gibi, bir pilot tarafından lstatistikleri "ebediyete" kadar kapatılmamış bir takımda yarışmalı. (Hamilton için McLaren'de, Senna Ve Hakkinen'den daha parlak bir iz bırakma şansı çok olası) (ve f1 tam anlamı ile bir istatistik sporudur)

    diazın da bildiği gibi şu an sadece 1. pilotları olduğundan belli yoğunlukta övgü alıyor. ayrıldığında Ferrari'de ilk senesinde şampiyon olabilmeyi başarmış Kimi'nin maruz kaldığı davranıştan sanırsam çok az daha farklısını yaşayacak.

    tifosiler ise Ferrari tarihinden bahsetmeye başladıklarında kendilerine nirvana semalarını tanıtan adamdan bahsedecekler ve kalan herşey yanında en basit tabiriyle gri kalacak.

    anlatmaya çalıştığım üzere Ferrari de yarışacakların tek ve ulaşılması makul hedefi Ferrari tarihinin en iyi 2. pilotu olabilmektir. bu da egoları yüksek f1 pilotları için baştan sakat bir yaklaşım olacaktır.

    Sözün olabildiğince kısası Ferrari = The Schumacher. bu denklemi bozabilmeyi hayal edebilmek için uyanıkken rüya görme kabiliyetine sahip olmak lazım.

  9. özellikle sergio perez in altını çiziyorum.henüz f1 de yarışmamış olsada.yaşı müsait 20 yaşında.meksikalılar ve meksikalı sponsorlar arkasında hızlı bir pilot.formula 1 e adapte olursa çok şeyler yapabilir.ben yıldız pilot vasıfları seziyorum perez de debeklentilerin çok ötesinde bir pilot olabilir.hep birlikte göreceğiz.

  10. vega nitro yorumuna ilave edeyim
    alguersuari-kobayashi gride yeni gelen perez gibi.bu pilotların da ne kadar iyi olduğunu tam olarak bilemesekde.bir yada ikisinin yada hepsinin potansiyel yıldız olabildiklerinide hatırlatmak isterim.alonso ferrariden gidene kadar ki bu çabuk olmayacak muhtemele.bu pilotlardan biri kendini ispatlayıp ferrari koltuğuna oturabilir yada gride yeni gelecek bir pilotda kendini ispatlayabilir.böyle bir ihtimalde var.göz ardı etmemekte fayda var her ne kadar şu an için vettel aday olarak gözüksede.

  11. rocco junior avatarı

    Ferrari'nin şöhreti Kimi'nin gelmesine ya da gitmesine bağlı değildir.

  12. Mercedes Vettel'i kaptırmayacak. Hulkenberg kendini kanıtlayacak fırsatı tam olarak bulamadı, Sutil de öyle (ama kendisinin 90'lı yılların Frentzen'i olduğunu düşünüyorum). Rosberg ellerinde. Vettel kalıyor geriye Schumacher'in yerini doldurmak için.

  13. Yani günün birinde Alonsoyuda harcarız diyor.İki cambaz bir ipte oynayamaz

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vlla kimi gibi iyi bir pilotu takımdan kacırdınız bu kadar berbat kötü bir arac yapıp verdiniz yinede podyumdan inmedi ferrarinin eski Şöhreti kaldıgını düşünmüyorum ben

  15. rocco junior avatarı

    Alonso'nun 1-2 şampiyonluk kazanmasıyla belki ona daha sıcak bakması sağlanabilir.2 pilotta aynı takımda yarışmaya pek sıcak bakmayabilir.O yüzden en azından 2012 ya da 2013 sezonlarını beklemek gerekir bu birlikteliğin gerçekleşmesi için.Fernando bence uzun yıllar Ferrari'de kalır ama Massa için aynısını demek zor.Zaten Luca di aynısını söylemiş.Hem geleceğe yatırım hemde çok güçlü bir pilot kadrosu oluşturulmak isteniyor.Ama 2007-2008-2009 sezonlarında Kimi-Massa kombinasyonundan çok daha güçlü bir kombinasyon ve yönetmeside bir o kadar zor.Kısaca 2-3sene beklemek ve Alonso'nun en azından istediği şampiyonluğu yakalaması lazım

  16. Yorumların bazılarına gülüyorum.Hedefleri olan bi pilot asla pes etmedi ve sonunda istediğini aldı.Ben bunda bencillik göremiyorum.Diğer taraftan bakalım.Redbull Webber'e yönelseydi pilotlar şampiyonluğu gitmişti.İlahi adelet buna denir (Almanya gp).Ferrari'ye geçmesi bence Alonso ordayken olası değil.Alonso 1. pilot olmadan yarışamaz ve Wettel'in 2 pilot olmayı kabul etmeyeceğini yazmaya gerek yok.Belki Alonso giderse olabilir.

  17. ooo murat kulbilge helal olsun sende anlamışsın vettelin nasıl bir pilot olduğunu tebrik ederim.bu gidişle vettelin fanatik sayısı tavan yapacak;tabiki anti fanatik sayısı :))

  18. Allah versin defol git gelme bu takıma.Şımarık bencillere yer yok bu takımda.Seneye ezleceksin haberin yok

  19. griddeki pilotların ferraride yarısmak istemesinin en büyük nedeni micheal schumacher in kazandıgı başarılardır ama bugunku ferrariyi schumacherin yarattıgını gözardı ediyorlar,ferrari asla o zamanki kadar hızlı olamıycak

  20. Vettel'in Ferrari'ye geçişi biraz Newey'e bağlı.Eğer iyi bi araç verilirse Seb RBR'de kalır,ortamı çok rahat.

  21. Monte dogru soyluyor, her pilot birgun kirmizi araca binmek ister. Vettel ne zaman gelir bilinmez ama Newey`in teklifi reddetmesi sovalye ruhlu bir adam oldugu izlenimini yaratti bende, helal olsun..

  22. kırmızı araç günün birinde lacivert aracı yakalarsa o zaman olur.muhahaaa zuhaaaa hahahaaa

  23. Ahahuahu Red bull bu sene aracı kırmızıya boyuyormuş, sırf montezemeloya kapak olsun diye 😀

  24. Yaşayıp göreceğiz, belkide göremeyeceğiz kim bilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir