"FOTA Tekrar Harekete Geçecek"

yazar:

kategori:

Harcalamaları kısıtlama anlaşmasında yaşanan sıkıntıların ardından FOTA, HRT’nin ayrılığı ve basına yansıttıklarıyla birlikte zor günler geçiriyor ve oldukça iyi çalışan birliğin son zamanlarda bozulduğu söyleniyor.

Whitmarsh “F1, dünyadaki bazı en rekabetçi isimlere sahip ve bu insanları bir arada çalıştırmak büyük mücadele gerektiriyor.”

“FOTA şimdiye kadar çok şey başardı. FOTA takımları birleştirdiği için onun olmamasını isteyen bir çok isim var.”

“Bazı sorunlarımız oldu ve bunları açık bir şekilde konuşmak faydalı değil ancak bu zorlukların üstesinden geleceğiz.”

“Takımların bazıları, FOTA olmasaydı şu anda gridde olamayacağının farkına vardı bu yüzden iyi niyet ve destek var. Sınırları zorlayıp birlikte zorlukların üstesinden geleceğiz.” dedi.

Whitmarsh, geçen sezonda politik tartışmaların olmamasının ve tamamen pist üstündeki mücadeleye odaklanılmasının spor için iyi olduğunu söyledi.

Whitmarsh “FOTA öncesinde savaş vardı. Ferrari ve Mclaren 30 sene boyunca kavga içerisindeydi ve bazen kontrol dışına çıkıyordu.”

“Hepimiz F1’i seviyoruz ve F1’in daha iyi olabileceğinin farkındayız. Ancak sadece daha iyi olmasını istemekle olmuyor, bazı sorumluluklar almak gerekiyor.”

“Küçük takımların devam etmesi konusunda yardımcı olmalıyız. Büyük takımların, küçük takımları önemsemediğini söylemesinin bir faydası yok. FOTA olmasaydı bir çok takım olmazdı. En az 10, tercihen 12 takıma ihtiyacımız var.”

“Son şampiyonadaki en harika şey, harika sezonun son ana kadar devam etmesiydi. İnsanlar polemik ve skandallar hakkında konuşmadılar. Zor bir şampiyonaydı ve ona odaklanmak gerekiyordu. Bunu başardığımız için gururluyuz. Bu sene daha da iyi olmasını umuyoruz.” dedi.

 

 

 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir