Hamilton Kaza İçin Sorumluluğu Üstlendi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton bugün 2. antrenmanlardaki kazasında sorumluluğu üstlendi ancak bu kazanın gelişimi engellemeyeceğini söyledi.

Hamilton, 7. virajın çıkışında aracının kontrolunu kaybetti ve aracını bariyerlere vurdu. Kaza sonrasında araçta büyük hasar meydana geldi.

Kazasına rağmen Hamilton aracından kendisi çıktı ve 4. hızlı isim olarak seansı geride bıraktı.

Hamilton "Verimli bir günü 7. virajda pist dışına çıkarak ve bariyerlere vurarak bitirmek üzücü. Zorluyordum ve bazen bunlar yaşanıyor. Ben iyiyim ve umuyorum ki araçtaki hasar çok kötü değil."

"Motor ve vites kutusunu da değiştirmek zorunda kalabilirdik ancak yine de garajdakilerle kötü olacağımı düşünmüyorum. İlk seans boyunca aynı set lastikleri kullanmıştık."

"Bir set lastiği erkenden kullandım ancak bu sadece deneme amaçlıydı. Bir set lastiği geride saklamıştık ancak bunun yanında vibrasyonun araca zarar vermemesi için yakından inceledik. Pist açık şekilde oldukça kirliydi her iki seans boyunca gelişmeye devam etti." dedi.

Hamilton günü 3. sıradaki takım arkadaşının arkasında tamamladı ve Kovalainen araç içerisinde oldukça rahat olduğunu söyledi.

Kovalainen "Pist frenler üzerinde etkili olduğu için ilk seansda buna dikkat ettik. Mümkün olduğu kadar fazla veri elde etmeye çalıştık ve herşey yolunda gidiyordu."

"Pist çok kirliydi ve neredeyse hiç yol tutuşu yoktu bu yüzden bir setten fazla lastik kullanmanın bir işe yaramayacağını düşündük."

"2. seansta genel odak noktamız setup ve lastik gelişimi üzerineydi. Hem sert hem yumuşak lastikleri denedik ve pek fark yoktu. Araç içerisinde rahatım ve hafta sonunun geri kalanı için sabırsızlanıyorum." dedi.

Bu arada Mclaren Takım Patronu Ron Dennis de Hamilton’un kazasında sürücü hatası olduğunu söyledi. Dennis, Hamilton’un kerb üzerinde çok genişe açıldığını ve bunun spine neden olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. beyler araç ne hale gelmiş yhaaa ama güvenlik süper b sporda baksanıza lewsin burnu bile kanamamas:D

  2. ee F1 araçları böle karton gibi.:)

  3. tijs_wervest avatarı

    uzun zamandır mclareni böyle görmedim 🙂

  4. araç gerçekten paramparça olmuş 🙂

  5. tolga soydan avatarı

    bitanesi fark etmiyo bile sonradan kaçıyo.

  6. evet, patates baskısı gibi çıkmış duvara. pist görevlilerinin kaçışı da komik bu arada. neye uğradıklarını şaşırıolar 😀

  7. Fena çarpmış gerçekten. aracın resmi çıkmış duvarda 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir