Lauda, Kubica'yı Eleştirdi

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta bugün İtalya’da ralli aracıyla geçirdiği kaza nedeniyle Kubica uzun süre pistlerden uzak kalacak.

Lauda “Mantıklı mıydı? Tabiki hayır.”

“İşini yapmayı garanti altına almalı ve onun işi Formula 1. Başına gelenler nedeniyle sadece kendisi suçlanabilir. Bunu yapmak zorunda mıydı? Hayır.”

“Bu saçmalık. Rallinin Formula 1’le alakası yok. Çok farklı sporlar.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    LAuda ve onun gibi düşünenler F1'i sadece ekonomik bir değer olarak görenler ve pilotları da tamamen metalaştıranlardır…

  2. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    Tabiki %100 haklı bu pilotlar belli bir sözleşmeyle takımda duruyorlar bir futbolcudan canı istediğinde basket oynamasını istemek nasıl saçmaysa f1 pilotundan ralliye katılmasına izin vermek okadar saçma sonuç ortada iki kategori arasında güvenlik farkı üst düzeyde allah korusun ölümle sonuçlanabilirdi

  3. Lauda haklı bence renaultun emekleride belki boşuna gidecek araba bile roberta göre hazırlanmış.

  4. Bana göre Lauda yarışçı sıfatını kaybetmek üzere çünkü yorumcu sıfatı her şeyin önüne geçmiş durumda; maalesef çoğu sefer sırf konuşmuş olsun diye birşeyler geveliyor ve mahvoluyor. Özellikle pilotlar hakkında çok acımasız davranıyor ki bana göre haksızlık ediyor; yarış yarıştır, şunu bunu ayıramazsın ve bu işin çok tehlikeli olduğunu ve riskten kaçılmayacağını aksi takdirde başarının hayal olduğunu herkesten çok o biliyor ancak sanki bihabermiş gibi davranıyor ki bu durum beni sinir ediyor. Tehlike herzaman var, risk bu hayatın ta kendisidir ve bence hasar istatistikleri de epey düşük!

  5. Adam bu sefer haklı. Formula 1 pilotu tekerleği ve motoru olan herşeyi sürmek zorunda değil. Bence takımlar bu konuda pilotları sınırlamalı. Sonuçta bu işler için dünya kadar sponsor ve yatırım var.

  6. Yüzde 70 yanlış 30 doğru bana kalırsa.

    Sürekli aynı işi yaparsan ki bu adam her istediğini yapabilecek insanlardan, sıkılırsın. Odaklanamassın. Kafa olarak yorgunluk da denebilir. Arada bir deşarj olmak lazım. Hobi edinmek lazım.

    Bu doğru kısmına giriyor.

    Yanlış olan ise, ralli yaptığı zaman. Kendi işine önem vermesi gereken bir zamanda ralli de nerdeyse kalıcı bir hasar alıyordu. Aynısını Seb. Loeb de yapmıştı. Hangi sezon tam hatırlamıyorum, son 3 yarışı kaçırmıştı ama yine şampiyon olmuştu. Bisiklet binerken kırmıştı galiba bir tarafını. Marcus a karşı kazanmıştı.

    Yani spor tamamda daha az tehlikeli ve daha çok katkı sağlayacak sporlarda var yani.

    Hiç bir zaman Kimi Raikkonen in böyle bir yaralanmasını göremeyiz bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir