Mclaren Jerez'den Mutsuz Ayrıldı

yazar:

kategori:

Takım, aşırı rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediğini ve Jenson Button’un araç içerisinde rahat olmadığını ve dayanıklılık sorunu nedeniyle son saati garajda geçirdiklerini açıkladı.

Mclaren’den yapılan açıklamada “Kötü bir gündü. Rüzgar veri toplama programımızı ve doğal olarak MP4 26’ya uygun memnun edici ayar bulma çalışmalarımızı etkiledi.”

“Jenson araçta kendisine uygun dengeyi bulamadı ve takımın gelişimi, öğlende yaşanan bir iç parçadaki hata nedeniyle erken bitti.” dedi.

Button 70 tur atabildi ve günü ancak 9. sırada tamamlayabildi.

 

 


Yorumlar

  1. güzel kardeşim benim esas derdim sezonu domine etmez değil 3 yıl içinde geri dönemezsek tükürdüğümü yalarımda ne demek ben kesin dönecez demiyorumki içimden geçenleri diyorum he domine edemezse saygı duyarım ama Mclaren in ve taraftarlarının her yıl olduğu gibi bu yılda elinizde bi saksafon devamlı çalıyosunuz yok radikal tasarım yok hamilton şunu yapacak button böle yapacak yok böle sezonu domine etcez bunları dien sizsiniz hatta geçen yıl bi arkadaşmın yorumu aynen şuydu :Ferrari çok büyük hata yaptı Fernando yu almakla Kimiyle hamilton sezonun tozunu attırırlar Ferraride bu tozu bol bol yutar demişti o zaman daha Benjamin button MaClarenle sözleşme imzalamamıştı hani nerde tozunuz RBR tozu attırdı gitti bunları ben demedim Mclarenci arkadaşlar dedi bi kerede kendinizi eleştrin özeleştiri yapın artık gerçi ingilizlerden böle bişey bekleyemem ama bari buradaki fanları yapsın yanlış anlamayın amacım kargaşa yaratmak değil ama doğrularıda kabullenin arkadaşlar allaha emanet olun

  2. mc laren aracından bu sene ümit veren gelişmeler bekliyorum..

    en azından redbula dur diyebilecek kadar.

  3. kendimizi gizliyoruz demek saçmaysa yok arkadaşım kendinizi gizlemiyorsunuz belli ki var bir sorun demek de saçma 😀 mclarencilerde kabullenmiyor bazı gerçekleri ferraricilerde
    hadi kabullenmemek neyse kendi takımımız biz iyi olduklarını umuyoruz gizlediklerini düşünerek şu dönemi atlatmaya çalışıyoruz bu doğal
    garip olan birilerinin çıkıp da hemen buna muhalefet olmak istemesi
    onlar derken sizden bahsettiğimi anlamışsınızdır
    testlere güvenmem deyip de sonra bişeyler çıkardığına inananlar garip cidden
    test kardeşim test yavaş da olsan hızlı da olsan kim nereden bilecek?
    az tur atsan ne çok tur atsan ne?
    mclarende sorun varsa ve taraftarları bunu kabullenmek istemiyorsa tokat gibi hatırlatma görevini size kim verdi? uzun tur attın listenin başındasın diye şampiyon oldun mu sandın?
    2009u da hatıratayım
    son olarak son yorumu yapan arkadaşa:
    insanlar bence bazı hataları gördüğünde ders çıkarmalı bak bizim yaptığımız hataymış bunu eleştirim üstüne bir de aynı şeyi yapmışsın ya domine edemezsen önümüzdeki üç yıl içinde? tükürdüğünü kana kana yalamış olmaz mısın? ayrıca sen de bana bilmem kaç yıllık tarihinde kaç sezonu domine etmişsin aç bi bak! 2004 dışında bişey bulabilecek misin? belki 2002 başka var mı bilmiyorum ferrari tarihi ilgilendirmediği için bi bak beni de aydınlat haa bi de 88 ile 2004 karşılaştır hangisi daha sağlammış gör
    iyi geceler

  4. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    ne hız saklamasından bahsediyonuz arkadaşlar ben Mclareni ve onun fanları bildim bileli hep böyleler önce köy meydanında davul çalarlar işte gelecek yıl tozunu attıracaz yok kimi toz yutturacak schumachere dedikleri zamanlarıda gördük kim kime toz yutturuyo şimdide öle yok radikalmiş güzel tasarımmış yok hız saklıyomuş bunlar hepsi hikaye Mclaren 1988 den bu yana hangi sezonu domine etmiş yada adından söz ettirmiş ben şuraya yazıyorum en geç 3 yıl içinde 1 F2004 daha görmeye çok yakınız buna emin olun

  5. beter olsunlar.ağlasınlar.batsınlar.bitsinler

  6. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hız saklamak ne demek yahu? O zaman testlere çıkmasın takım, kimse hız mız göremez. Hayret bişey

  7. rocco junior avatarı

    Neye göre iyidi?Attıkları tüm hızlı stinleri karşılaştır hadi daha iyi çıktı Mclaren den en hızlı turları atan ile Ferrari den en hızlı uzun koşuları eğer yakıt yükü ve lastik tipini biliyorsak kıyas yapın.Arkadaşlar açıkça bir şey var bunu kabullenememek işte 1-2 veriye göre sorun yok daha hızlıyız hız saklıyoruz falan bunlar gerçekçi değil inkardır.Neyse sorum çözülür daha zaman var 2 test ahftası 1000lerce km var korkmakta yanlış sorunu hafife almakta

  8. 05Alonso| SF' F150th 	 avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Depo'da ne kadar yakıt var bilmiyoruz ki?

    Belki Button'da 20turluk yakıt vardı bu turlar geldi. Belki Alonso'da 50turluk yakıt vardı mesela. Yada tam tersi.. Yada lastiklere geçelim. Button'da Yumuşak lastikler vardı Alonso'da orta sertlikte ki lastikler. Kıyaslama yapmak için daha çok erken. Ne Ferrari önde nede McLaren.

  9. Yavuz Balcı avatarı

    Katılıyorum. hızını sakla tamam ama kurallar yeni,lastikler yeni iken bunları daha da iyi anlamak,uygulamak ve çözüm yolları geliştirmek gerekir.

    şu an bunların altında ne arasak bir bakıma da havada kalır. kim ne halt ediyor burda herhalde kimse bilmiyor. keza takımların bile birbirlerinden haberi yokken… ( en azından açıklamaları öyle,belki biliyorlardır. )

    umarım kötü bir durum yoktur. diyebileceğim tek şey bu. en hızlı turu kim atmış umurumda bile değil ama az tur atılıyorsa endişendirir beni.

  10. Button'ın son 20 turda attığı turlar Alonso'nun üzerindeydi yani hız konusunda fazla bir sorun yok .

  11. Ezio Auditore da Firenze  avatarı
    Ezio Auditore da Firenze

    Aynen katılıyorum.

  12. az tur atarak hız saklanmaz, hız ile fazla tur atmanın bir alakası yok, mclaren bu hafta ilk kez yeni aracını test etti, fazla yol katetmedilerse bu bir şey sakladıklarından değil, bunu yapamadıklarından dolayı. Test yasağının olduğu şu günlerde bu kadar az tur atmak akıl karı değil, bir sıkıntı olduğu ortada. Çözeceklerdir elbet bu sorunları, ama cuma antrenmanlarında bile 40 45 tur atılıyor totalde, koskoca test seansında az tur atmak mclaren'e dezavantaj, özellikle pirelli lastiklerini anlama aşamasında. kış testlerinin yarısı bitti, elinizde yeterli veri olmadan aracı geliştiremezsiniz.

  13. ilk yarışta ön sırada görürüz.

  14. Ezio Auditore da Firenze  avatarı
    Ezio Auditore da Firenze

    Peki saklıyoruz diyorsunuzda,ben bu araçta bir potansiyel olmasından çekiniyorum.Hani sanki bir adımlık bir nokta var orayıda bulurlarsa sorun çözülecek gibi.Öte yandan düşünüyorum Valencia'da lastiklerden şikayet ettiler,burdan istediklerini alamadılar.Barcelona kimsenin saklamayacağı bir yer olacak bence.En azından bu test takvimindeki en gerçekçi yerde herkez biraz daha fazla zorlayacaktır.Mclaren her ne kadar kötü deselerde gün sonundada Redbull ile tempoyu sabitlemeyi başarıyor.Ama bu dereceler hangi koşullarda elde edliliyor orası muamma.Keşke testleride izleyebilseydik.

  15. F1 en büyük iki takımı sessiz iş yapamaz asla, bu çok net. 2008 de nasıl BMW kendini sakladıysa RB de çok güzel yapıyor 2 sezondur.

    Bu konuda Ferrari hiç uğraşmıyor. McLaren uğraşıyor ama fayda etmiyor. Bizdeki adamlar basınla oynamayı daha çok seviyor anlaşılan.

  16. Herkes hızını saklıyor. Williams dışında kim tam gaz bir tur atmıştırki?

    Birde McLaren jerez in ilk gününden itibaren hep kısa sürüşler gerçekleştirdi. Demekki bir programları var ki ona göre davranıyorlar.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlyas bu sorunları çok hafife alma istersen..Mclaren,küçük ve basit denilen sorunlar yüzünden sadece bugün Ferrari'den tam 45 tur daha az yol katetmiş.Atılan turların önemi üzerine Rosberg'e kulak verelim ki konuyu daha iyi anlayalım.Rosberg:Her bir tur çok şey öğrenmemizi sağlıyor.Büyük takımlar arasında en az tur atan araç mp 4 26….Tabi hemen klişe lafları sıralayalım.Bunlar test-hız saklanıyor-araç radikal vs.vs.

  18. Başlığa bakınca bir an, ne oluyor dedim vallah. Meğersem son gün müş ve sorun dedikleri şeye bak ya.

    Gözden uzak kalmaya çalışıyoruz biraz galiba. RB bu işi çok iyi yapıyor.

  19. mp4-26 nın ilk testiydi bu çalışmaların umulduğu gibi gitmemesi kötü ama bir sorun olucaksada testler bunun tam yeri tam zamanıdır

  20. Sinan Uzunoğlu avatarı
    Sinan Uzunoğlu

    Bu aşırı yenilikçi tasarımın umarım bir kötü etkisi yoktur eğer öyleyse bütün sezon çok zor geçer mclaren ekibi için net bir açıklamada yok ortada

  21. Bir sıkıntı olduğu açık

  22. 4 gündür mü oluyor bu aksilik ? bir terslik var belliki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir