Red Bull: "Pilotlar Arasındaki Rekabet Sürecek"

yazar:

kategori:

Bu ikili, geçen sene bazı sıkıntılı dönemler geçirdi ve hatta İstanbul’daki yarışta ilk iki sırada giderlerken çarpışıp muhtemel bir 1-2 sonucu rakiplerine hediye etmişlerdi.

Yeni sezonun başlamasına sadece birkaç hafta kalmışken Mateschitz, pilotlar arasındaki rekabetin yine olacağını ve ikisinin de pistte mücadele konusunda özgür olduğunu belirtti.

Mateschitz: “Sebastian tam motive durumda ve Mark’ın da aşağı kalır yanı yok. Birbirlerine hediye vermeyecekler. Dolayısıyla geçen senekine benzer bir durum bekliyorum. Her ikisi de yarışmakta özgür. Stratejimizi değiştirmiyoruz”

Mateschitz, Vettel’e tehdit olmak için Webber’in bütün özelliklere sahip olduğuna inanıyor ve bu sene sonunda emekli olması için hiç bir neden görmüyor.

Mateschitz: “Neden emekli olsun ki? Çelikten bir vücuda sahip ve zihinsel olarak mükemmel durumda. Eğer bizimle devam etmezse, başka bir yer ona teklif götürür. Üst düzey bir pilot, Sebastian ile aynı seviyede. İkisi de olağanüstü pilotlar, buna karakterleri de dâhil”

Webber’in geçen sene sonlarında omzuyla ilgili sakatlığını takımdan saklaması konusunda Mateschitz: “Beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. %100 profesyonel bir sporcu ve her zaman elinden gelenin en iyisini yapıyor.”

Red Bull patronu ayrıca bu seneki şampiyonluğun herkese açık olduğunu ve unvanlarını korumanın zorlaştığını düşünüyor.

Mateschitz: “İlk defa kovalayan değil, kovalanan olacağız. F1’de bile bir şey başarmak, bunu korumaktan daha kolay. 2011 için bir tahminde bulunmak istemiyorum; henüz çok erken. Her takım Bahreyn’e kadar güncellemeleriyle farklı araçlara sahip olacak.”


Yorumlar

  1. En azından bunu söyleyip rekabet ortamını gösteriyorsunuz.Pilotların gururu ile oynamıyorsunuz.Massa'nın Alonso'ya yol vermesini istemesi gibi.Hızlıysa geçsin dimi.Çok kötü bir durum pilot için.Bırakın yarışsınlar ve hep beraber eğlenelim.

  2. FAster Inside avatarı

    yedek parçalarda öncelik vettel hazretlerinin olmak kaydıyla (haksız)rekabet açık ….

  3. Mateschitz, pilotlar arasındaki rekabetin yine olacağını ve ikisinin de pistte mücadele konusunda özgür olduğunu belirtti.

    pistte mücadele serbestte pitte işler değişiyor galiba insanın aklına 2010 Silverstone gelmiyor değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir