Petrov: "Değerlendirme İçin Önce Dayanıklılık Gerek"

yazar:

kategori:

Araç, geçen hafta Jerez’de Nick Heidfeld ile bir gün zirvede yer aldı ve hızlı virajlardaki hız tuzaklarında Red Bull’un hızına sıkça yakın oldu ama bazı dayanıklılık sorunları, takımın umut ettiği kadar çalışmasını engelledi.

Renault aracı, KERS ve frenle ilgili sorunları yüzünden Jerez’de birkaç defa pist kenarına çekilmek zorunda kalmıştı; Barselona’da ise bir başka KERS sorunu ile Cuma günü tekrar zaman kaybettiler.

Petrov: “Sınırları veya ona yakın bir şeyi henüz bulamadık. Çok tur atmadım. Franlerle, KERS ile, sızıntı ile birçok sorun yaşadım. Bu yüzden çok sürüş yapamadım. Benim içim nasıl olduğunu kıyaslamak çok zor. Zorlamadım ki”

“Birçok şey üzerine hâlâ çalışmamız gerek. KERS ile ilgili birçok sorunumuz var ve bu sorunun nerede olduğunu bulmak zordu”

Rus pilot, önceki araçta olduğu gibi R31’de de aynı fren sorunlarını yaşadığını belirtti ve bunun, takımın asıl endişe konusu olduğunu ifade etti.

Petrov: “Frenler arkaları çok fazla kilitliyor. Bu eğride doğru haritayı bulmamız gerektiğini düşünüyorum. İşte bu yüzden testler yapmaya ihtiyacımız var. Frenlerin sertliği ve yavaşlatması ile geçen sene sürekli olarak sorun yaşadık. Şimdi ise aynı sorunlarla başladık. Bu yüzden bunu çözmemiz gerek”

“Frene yaklaştığınız an arkalar kilitlemeye başlıyor. Arka kilitleyince, lastiklerde performans kaybı yaşıyorsunuz ve arkada kilitleme yaşadığınızda 2-3 virajın ardından arka lastikler çok ısınmış oluyor, artık tutunma elde edemiyorsunuz. Asıl sorun bu”

Renault, programda yaşanan aksaklıklar nedeniyle henüz aracını uzun sürüşlerde deneyemedi.

Petrov: “İlk testte zaten denemiştik ve araç çalışmıyordu. Bu yüzden umarız burada uzun sürüşler yapabiliriz.”


Yorumlar

  1. Belki gerçekten sorun vardır araçta ama bana Petrov'un demeçleri,Piquetin ikinci yılındaki demeçlerini hatırlatıyor.Oda her yarış sonrası bir bahane bulurdu."İtiraf etmeliyim ki burası favori pistim değil" umarım sonu onun gibi olmaz.Bu sene hiçbir mazereti yok iyi bir araçla başladı kariyerine ve ikinci senesinde bütün pistleri de biliyor.

  2. Şimdi bu işe yıllarını vermiş mühendisler geçen sene testlerde jerez de böyle bir sorun ile karşılaşıldı ama Bahreynden sonra takım bunu halleti yeni üretilmiş yeni parçalara sahip bu arabada 2010 yılın dan kalma bir sorun ile karşılaşmak çok saçma bunun da vardır bir çaresi halledilir.Umarım yarın uzun sürüşler gerçekleştire biliriz Kubica nın kazası herşeyi alt üst etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir