Haug: "Devir İşlemi, Takımın İşleyişini Değiştirmeyecek"

yazar:

kategori:

Ross Brawn, Nick Fry, Caroline McGrory, John Marsden ve Nigel Kerr’in takımda bulunan %24.9 hisselerinin Mercedes ve Aabar tarafından satın alındığı bugün açıklandı.

Ama Haug, bunun doğal bir adım olduğunu, Ross Brawn’ın takım patronu olarak kalacağını belirtti.

Brawn geçen sene sonlarında, yakın gelecekte olmasa da uzun vadede Formula 1 ile olan ilgisini azaltmayı düşündüğünü açıklamıştı.

Haug: “Pratikte pek bir şey değişmez ama bizim bağlılığımızı gösterir. Bu, uzun vadeli bir yatırım ve stratejinin temelidir.”

“F1’in geleceğine yatırım yapıyoruz ve bu, bir öğrenme sürecidir. Ama kaynak kısıtlama anlaşması nedeniyle bazı net sınırlar var ve gelecek için iyi bir temele sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çok iyi adamlarımız olduğunu düşünüyoruz”

Haug, her zaman böyle bir düşünce olduğunu ve opsiyon olarak ellerinde tuttuklarını ifade etti.

Haug: “Başında bunun garantisi yoktu ama bir opsiyon, bir plandı. Verimli görüşmeler oldu ve anlaşmadaki herkes, bunun doğru yol olduğu kararına vardı”

“Tarihsel olarak geçmişe baktığınızda Hissedarların hepsi, bir F1 takımının sahibi olmayı planlamadı. Anlaşmada herkes, bunun mantıklı bir adım olduğunu düşünüyor. Bu yüzden bu konuda mutluyuz”

Norbert Haug ayrıca takımın bütçesini arttırma gibi bir planlarının olmadığını ekledi.

Takımın yaklaşımında değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusunda Haug: “Hiç olmayacak. İyi bir iş çıkarmak için gerekli paramız var, bu kesin”


Yorumlar

  1. Brawn elindeki hisseleri neden sattı acaba? Uzun süredir Mercedes GP'den olumlu bir haber gelmedi. Brawn da hisseleri satınca iyice kıllandım.

  2. İlk baştada bunları söyledin ama aşağıdaya doğru hız kesmeden gidiyoruz.
    Ross kalsın ama birileri değişmeli. mercedes motor kers dışında bir şey katmayacaksa işi olmamalı f1'de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir