Alonso: "2011 Lastikleri Güçlü Takımlara Zarar Verecek"

yazar:

kategori:

Pirelli, lastik idaresinin daha etkili olması yönündeki taleplere kulak verdi ve 2011 hamurlarını, önceki Bridgestone’ninkilere göre daha kırılgan tasarladı.

Pilotların yeni lastiklerle ilgili görüşleri farklılık gösterirken bunlardan Alonso, hamurların böyle olmasının yarışlarda fazla pit ve belirsizlik anlamına geldiğini, büyük takımlara zarar vereceğini söyledi.

Madrid’de bir Santander etkinliğinde konuşan Alonso: “Şimdiye kadar gördüklerimiz kadarıyla (lastik) bozulmaları çok önemli derecede. Bu da  demek oluyor ki birçok defa pite gireceğiz”

“Bunun meraklısı değilim. Çünkü bu artan belirsizlik, en güçlü takımların yararına değil”

“Futbolda her takıma yarım saatte bir penaltı vermek gibi bir şey, ki bu, Barselona ve Real Madrid’in üzerine atlayacağı bir durum değil”

“Bununla birlikte durum herkes için aynı. En hızlı olmak önem arz edecek. Çünkü esas rakiplerimizden bir pit az yapabileceğimizi düşünmüyorum”

İspanyol pilot, Ferrari’nin güç sıralamasında nerede olduğunu tahmin etmek istemedi ama geçen seneye göre grubun daha yakın bir hale gelmesini beklediğini belirtti.

Alonso: “Diğerlerine göre nerede olduğumuzu ancak Melbourne’ye gittiğimizde göreceğiz. Şu anda mutluyum, çünkü dayanıklı bir aracımız olduğunu kanıtladık”

“Her şey plana göre hareket ederse, Red Bull-McLaren-Mercedes ve geçen sene sonunda zaten ileri yönde bir adım atmış olan Renault’un yanında şampiyon mücadelesinde olacak grubun içinde olacağız. Hatta Toro Rosso bile önemli bir gelişim gösterdi.”


Yorumlar

  1. Feefsemadlesy avatarı
    Feefsemadlesy

    kayak

  2. Londra

  3. Wrocław Londyn
    Bilety lotnicze z Warszawy do Londynu

  4. mitplaingelat avatarı
    mitplaingelat

    Polskie linie lotnicze
    Loty Aeroflot

  5. emokeadviva avatarı

    Bilete avion Paris

  6. NommertJorp avatarı

    About Minecraft 2
    Best way to find a stronghold in Minecraft
    Minecraft creeper papercraft

  7. Skygrid Minecraft

  8. Minecraft newest version free
    Minecraft tricks and trips
    Minecraft pocket edition

  9. Gayet ciddi ve karizmatik çıkmış. Rezillik.

    Aşağıdaki yaygaraya da bir çözüm bulunması gerek. Bir de ciddiye alıp okudum. Yazık.

    Trolololo dayı da ölmüş zaten, inadına paylaşmayacağım 10 saat videosunu.

  10. MymnammaSwodo avatarı
    MymnammaSwodo

    Gamesreview
    Play Angry Birds Heikki

  11. dueceiquema avatarı

    Angery birds space
    Angry Birds Space free levels

  12. Claiplegels avatarı

    Angry birds spase

  13. Trirwaywodo avatarı

    SEO Katalog stron

  14. Elummaspoosse avatarı
    Elummaspoosse

    tj maxx printable coupons

  15. inigichelia avatarı

    Review Game!

  16. TedTomanese avatarı

    Angry Birds for free

  17. Review this game!
    Angry Birds Space

    Angry Birds Space Guide

  18. yorum yaptığım yazıyı oku önce kafana göre sıkma!

  19. michael hakaret kelimesi yakışık değil niye.öncelikle sen f1 e yıllarını vermiş bir insansın.senna ve prostdan sonra biri çıkıp iddia etseydi schumi onlar kadar yada onlara yakın olacak kadar iyi.kim inanırdı.yada schumiden sonra kimi ve alonso nun çok iyi pilotlar olduğunu kim net görebilirdi hatta onlardan sonra hamiltonın daha f1 gridine gelmeden birisi yada birileri onun muhteşem bir pilot olduğunu iddia etseydiler ? .julles verne (fransız yazar) kendi zamanında denizler altında 20.000 fersah-aya yolculuk-balonda 5 hafta vs. gibi hikayeleri yazmış ve kendiside günün birinde böyle şeylerin gerçek olabileceğine inanmıştı ve julles Verne o adama deli diyorlardı ve gülüyorlardı.ancak o bir deha idi belkide Einstein kadar.yani hiç kimse hiçbir şeyden yüzde yüz emin olamaz.yada dehalar yada şu an f1 le ilgili takım patronları hangi pilotun ne kadar iyi yada yetenekli olduğunu biliyorlardır !

  20. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Fotoğraf gayet şık. Ayrıca bunda da site yönetimine suç bulmak yanlış bizim keyfimize göre fotoğraf seçemezler öyle değil mi?

  21. yani süper pilot 100 çaylak pilot 101 ortalama pilot 100.5 daha iyisi 100.2 yada 100.3 şle dönebilir çokmu mantıksız.

  22. pardon tersden sıraladım.ama anlatabildim sanırım

  23. neden çok saçma bilimsel diyorum.ve maksimum diyorum yani süper bir pilot 100 sn ile dönerken çaylak pilot 99 sn ile dönebilir.ortalama bir pilot 99.5 ile dönebilir.daha iyi bir pilot 99.3 yada 99.2 ile dönebilir zaten mükemmel pilotları diğerlerinden 0.2 yada 0.3 sn ler ayırmıyormu yada daha fazlası.

  24. alonso haberinin altınada schumiyi karıstırdıgın için tebrik ediyor sezon sonu görüsürüz jetman diyorum.

  25. Çok saçma bir açıklama. 1:20 ile dönülen bir pistte %10 tur başına 0,8 saniye yapar. 60 turda 48 saniye fark demektir. iyi bir pit ekibinde varsa senden 1 saniye hızlı ama ortalama pilotu olan bir takımı yenersin demek oluyor buda 🙂

  26. Tek bir cümle ile, işte o saydığın pilotlar nispetince o kadar iyi değildir motorsporları veri üzerine kuruludur bunu doğrulayacak bir veri yok malesef Rosberg için evet bazılarından, gençlerden daha iyi sadece şampiyonluk içinde değil alonso-hamilton-schumi kadar iyi demek onlara hakarettir bu Rosberg'i küçültmez ama olanı da büyütmeye lüzum yoktur.

  27. schumi her dönem eleştirildi kazanırkende böyleydi 90 ların başından beri f1 i ciddi anlamda takip ediyorum sana mantıksız gelen bir çok basarıya sahit oldum zaten 7 sampiyonluğu olduğu için efsane olmadı en büyük yanılgı bu onu oraya getiren faktörler doğal yetenekler onu zirveye başarıya taşıdı.herneyse dünyanın kabul ettiğine hayır dünya yanılmış demek ben bilirim f1 i ben yazarım demek en azından her akıllı insan gibi benim haddime değil.bu çerçevede herkesin kendine göre bir hesabı vardır dostum mesela seni ele alalım.
    burda en cok eleştirilen en çok eksi yağmuruna tutulan düsünceleri en çok yerden yere vurulan kişi sensin öyleki schumi rosberge göre gecen yıl geride olmasına rağmen hic bir saygısızlık saldırganlık gibi davranışlar göstermedi aksine her röportajda olumlu kelimeler ifade etti.buna rağmen schumi hakkında bir şeyler ifade ediyorsun hakkını yemeyelim yüzde 90 da olumsuz buna karsılık da karsılıklı bir atışma süregeliyor bu da ister istemez f1 i yanlış yorumlama insanlara kendini ispat (iste ben burdayım ben haklı çıkarım ben bilirim )gibi kisisel tatmin aracı olarak görme gibi misyonlar kazandırmış sana.benim yorumum bu. sana bir tavsiyem olacak yanlış anlama kardeş.bahsettiğin sürekli açığını kovaladığın insanı şöyle 90 ların basına bir in aç oku araştır kimdir nedir öyle kulakdan dolma değil gerçekten oku izle f1 e kattıklarını üstlendiği misyonu yaptıklarını söyle bir değerlendir 1 yıla göre değil genel olarak tümüne bir bak inanki sende hayranlık duyarsın böyle bir marka karşısında.bunu samimi olarak söylüyorum.

  28. geçen seneki koşullar ortada bu seneki durum farklı hic bir pilot tamamıyla başkasına göre tasarlanmış şaşisinden aerosuna kadar farklılık içeren farklı tepkiler veren bir araçda başarılı olamaz böylesine gece gündüz gibi büyük bir farklılık da bocalar düsünsene button yumuşak stilde viraja ona göre giriyor en basiti arac ona göre tepkime veriyor schumi tam tersi nerdeyse aracın verdiği reaksiyonu düsünsene button gibi kullansa schumi olmaz zaten hic bir pilot pilotajının dışına çıkmaz sahip olduğu stilde ustalaşmak için yıllarını veriyorlar onun altyapısını alıyorlar.adaptasyon uyum farkı surda olabilir örn.lastiklere uyum noktasında farklılıklar olabilir buna birsey diyemem ama tamamıyla stil farklılığında üretilen bir araçla yarışmak ki buna alonso dahil rosberg de yaşamadı.f1 de her pilota özgü araç ayarları kullanılır aero ona göre şekillenir doğal olarak f1 donanımından bu kadar uzak yorumlarla değerlendirmek manidardır.bu teknik analizin karşılığını bu sene görebiliriz kanımca bu amerikayı yeniden kesfetmek veya en basiti bir tahmin den öte f1 gerçeği.

  29. ferrari f1 efsanesi avatarı
    ferrari f1 efsanesi

    yahu ne mantıksız bir adamsın bu gidişle kimse yorumlarını kaale almayacak haberin olsun tek bir yarış galibiyeti bile olmayan bir adamla nasıl büyük şampiyonları kıyaslarsın anadol la ferrariyi kıyaslıyorsun ne diyim aslında cvp vermek bile abes schumi den bahsetmek ferrarinin ne kadar kaliteli bir araba olduğunu anlatmaya çalışmak gibi birşey neler le uğraşıyoruz ya.

  30. m1michaele cevap
    kimsenin rosbergi kral yaptığı yok bende dahil.en hızlı yada en iyi pilotdur da demedik.dediğim şu alonso-hamilton-schumi ne kadar iyiyse rosbergde o kadar iyi.
    ayrıca sürekli karşıma çıkan schumi ortalama bir araba ile şampiyon oldu.böyle bir şey yok.bilimsel olarak ve sürücülerinde onayladıkları bir şey var.çok hızlı bir pilot diğerlerine göre en fazla %1 (yüzde 1 sn) hızlıdır.bu ne demek 1:40 (100 sn )ile dönülen bir pistte 1 sn fark olabilir maksimum.pistlerde ortalama 1:20 (80 sn) ile dönüldüğünü göz önüne alırsak fark maksimum 0,8 sn dir.bu durumda geçen yıldan örnek veriyim.rekabetçi araçlar ferrari ve mclarendir.(rbr den ortalama 1sn duruma göre 05,06 sns yavaş olanlar).ortalama araçlar ise mgp ve renault dur.şimdi bu durumda renault yada mgp sürücüsülerinin şampiyon olma şansı varmı yok.ferrai ve mclaren in var.bilimsel kanuna göre.yani schumide şampiyon olduğunda en güçlü olmayabilir ancak rekabetçi araçla şampiyon olmuştur.ortalama bir araçla değil.ortalama araçla şampiyon olduğu yanlıştır.

  31. 6×4 profilden kıravatlı vesikalık resminide koysunlarmı???
    ne bu yaw şakamısın sen?

  32. geçen senede öyle diyordunuz.jetman uçmuş diyordunuz.deli olduğumu bile iddia edenler vardı.schumi rosbergi Allah muhafaza parçalar diyordunuz ne oldu !

  33. ne haddime sizin kadar olamam :))

  34. eddie jordan,jackie stewert,flavio briatore,niki lauda,di montezemelo vs vs.bu adamlarda benim gibi uçmuşlar zira onlarda schuminin rosbergi geçemeyeceğini söylüyor.

  35. Alonso'nun çıplak fotoğraflarını istiyoruz 😀

  36. Oha üstüne oha yav artık buraya da vardırdınız ya işi helal olsun ne diyim. F1 değil siz zirvesiniz valla. Böyle tarafsızlık yaygarasını da görecektik yönetici arkadaşlarla beraber helal olsun size 1 yaş daha aldık. Yahu ne desek az bu yöneticiler var ya ah ah siz dua edin Abdullah gerçekten sabırlı bir arkadaş ben olsam ya böylelerinin alayını banlardım yada bir tane alonso haberine yazamazdınız…
    🙂
    Ondan sonra bize kızıyorlar var böyle yeni yetmeler arasından nedense alonsoculardan bol görüyorum böyle. Sonra Rosbergi kral yapanlar mı dersin, stillerin ne olduğunu okuyup öğrenmeyen mi.
    😀 Neşeli valla şu türkiye f1 camiası.

  37. jetman bazen cok komik oluyorsun Rosberg hakkında görüş belirtirken :))

  38. he he umut fakirin ekmeğidir.

  39. sen şaşırmışssın biraz aç f1 tarihi oku orta sınıf araçla şampiyon olmak sana mantıklı gelmez zaten mantığı zorlayanlarda dahi lerdir onlarda schumi gibi efsane olur sen schuminin kariyerini okumayla bitiremezsin rosberg gibi hic bir başarısı olmayan bir pilotla schumiyi karşılaştırmak zaten ancak bizim memlekette olur.babana sor bakim 15 yıl önceki halini arıyormu oğlu yaşındaki adamlarla rekabet ediyor bir kıyaslama yapıcaksan marka değerine bakıcaksın sen şimdi atatürk olmasa kurtuluş savaşını bir baskasıylada kazanırdık da dersin. dedim ya klasik türk mantığı paçalardan çekmek ve hasetlik en iyi yaptığımız işdir. aman sakın böyle bir mukayeseyi yabancıların yanında filan forum v.s yapma adamlar ya gülmekten krize girerler ya da ne diyor diye şaşkın şaşkın birbirlerine bakarlar.

  40. el nano…
    çok haklısın. hani eski elbiseyi çöpe atarsında bir gariban alır giyer aynen öyle bir poz…saç sakal darma duman…bacaklarına gösterdiği itinayı(hani geçen sene son yarıştan evvel bir haber çıkmıştı alonso bacaklarına ağda yaptırmış diye onu diyorum ben) neden saç sakalına göstermez anlamam…halbuki sakalsız bazen şık duruyor…

    evet bencede çok haklısın…daha iyi resim arşivlere bakarlarsa belki bulabilirler…

  41. haklısın,bencede güzel bir resim.gridde tipsiz adam yok zaten.zaten pilot dediğin biraz uçuk kaçık olacak.mesela Lauda.eski resimlerinde bir tane düzgün yok ama bir o kadarda cool.

  42. O zatlar artık iyice ipin ucunu kaçırdılar. Önce pilotlarına sadece kendilerinin yorum yapması gerektiğini iddia ettiler, şimdi de sayın site yöneticilerinin koyduğu muhteşem fotoları değiştirmeye çalışıyorlar. Gören de sanacak ki adamın dövülmüş sersefil fotoğrafını koydular. Gayet de güzel bir fotoğraf. Başka pilotun böyle fotoğrafı yok diyenler, yandaki Webber haberine bakmalı. Veyahut ısrarla sersefil fotoğraf koyuyor diyenler son habere bakmalı. Takım elbiseli adam sefil olur mu hiç. Takdiri siz saygıdeğer yorumculara bırakıyorum.

  43. 😀 podyumda falan yürüken,ağırlık kaldırıken aynaya poz verirken!

    Ben bu resmi çok seviyorum.çok sempatik geliyo bana

  44. bu ne biçim BİR RESİM BÖYLE…

    SAYGIDEĞER YÖNETİMDEN RİCA ETSEK pilotların daha hoş ve görsel resimlerini buraya koysa

    ısrarla Alonso haberlerine yaka paça dağınık sermesefil bu resim konuluyor anlaşılır gibi değil..

    lütfen tarafsız olun başka hiç bir pilotun böyle sefil bir fotosunu yayınlamıyorsunuz…

  45. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bahsettiği şey hızlı olan ve çabuk lastik ısıtan otomobillerin lastiklerini çabuk tüketecek olması. Ki mantıklı. Ama eğer Ferrari otomobili böyle bir sorun yaşayacaksa bunu önceden tahmin ediyor da olabilir Alonso. Dolayısıyla bunu elbette ki istemiyordur. Bakalım Red Bul nasıl olacak.

  46. feriştahı gelse orta sınıf araçla şampiyon olamaz.fizik kuralları denen bir şey var.olunuyorsa schumi mgp ile niye olamadı ? adaptasyon palavraları atmayın.

  47. geri kalanlar kontr gerillamı ?.onlarda kendilerine göre belirleyemezmi.salakmı manyakmı.delimi.divanemi.kafaları çalışmıyormu.alonso ve schumi kadar ?

  48. garantisi yok ama dediğim gibi olacak.ooolaaacaaak.

  49. gerçekler acıdır.kabullenmek hep zordur.siz bu yolda devam edin.schumi tarihinde ilk kez takım arkadaşına geçilmiştir.bu yılda geçilecektir.adımın jetman oluğu kadar eminim.schumiden emin olanlar derhal yazsın.zira sezon sonunda bir bir adlarını yazacağım.üstelik mgp geçen yılki rbr değilde ferrari yada mclaren kadar güçlü olursa rosberg şampiyon olur.yok schumi olur diyorsanız yazın.zira … yazacağım.

  50. Lastikler niye büyük takımların zararına olsun? Büyük takımlara ayrı, küçüklere ayrı lastik mi takılıyor?

  51. pirelli en çok ferrariye yarayacak, eğerki yaramazsa formula1 de bazı şeylerin gerçekten değiştiğini düşünmeye başlayacağım. :)))

  52. Her kelimesine katılıyorum.

  53. Her büyük yetenek bazen sorunlar yaşayabilir. Tıpkı Kimi Raikkonen'in Ferraride yaşadığı sorun gibi. Şampiyon olduğu sene bile araçta ciddi sıkıntılar yaşadı ve asla Mclarendeki gibi rahat olamadı. O sorun yaşamıyo; hemen adapte oluyo dediğin pilotlar da belki hep kendilerine uygun olan araca denk geldiğinden sorun yaşamıyodur. Mesela Barichello Willimsta iyi; Rosberg de Mercedes te ve bu iki pilot yer değiştirdi. Stilleri benzer mi yoksa:) Alonso ise zaten Schumiye yakın stile sahip ve Ferraride sorun yaşamasını beklenmiyordu. Kimbilir belki henüz stillerine uymayan bir araçla tanışmamışlardır.

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tüm pilotlar lastiklerden yana serzenişlerde bulunurken, Alonso'nun buna duyarsız kalıp ben lastiklleri çok sevdim ,çok iyiler ve bozulma yok demesini bekleyemezseniz.Bilindiği gibi bu lastikten ilk şikayet eden kişi Abu dhabi sonrası Hamiltondur. Eğer Alonso lastiklerin çok iyi olduğunu söyleseydi şimdi pirellinin italyan olmasından bahsedecektiniz.Hatta bazıları daha da ileri gidip santanderin pirelliyi satın aldığını söyleyecektiniz.
    Alonso ne söylese olay oluyor.Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal demişler.Lastikler iyi dese de eleştirilir, kötü dese de eleştirilir.Bundan kaçış yok.
    Ben Alonsonun lastikle ve stratejiyle sorun yaşayacağını zannetmiyorum.Bilhassa 2007 de Bu konuda oldukça zor dönemler geçirmişti.2007 nin sepang testlerine bile katılamamış ve ilk defa bridgestone kullanmıştı.Olaylı birçok yarış geçirmiş ve Buna rağmen 2007 yi 1 puanla kaçırmıştır.
    Şimdi ise bu lastikle en çok yol kateden kişi olarak daha avantajlıdır.
    Tabi bu bilgileri yarış mühendisleri ve stratejistleriyle de paylaşıp en doğrusunu bulacaktır..
    Son olarak Aklı başında ve konuya ilişkin yorum yapan arkadaşlara da teşekkürler.

  55. pardon stiline uygun olmayan araçla rosberg mi başarılı neymiş o stiline uygun olmayan araç çok merak ettim.he rosberg stilsiz se o baska her iyi pilotun bir stili vardır tabiki ona göre tasarlanan arac da mantıken daha başarılı olur aksi halde tabiki bir uyumsuzluk olur.schumi benetton gibi orta sınıf bir araçla şampiyon olmuş bir pilot hemde kariyerinin başında senin rosberg de orta sınıf araçlarla cok yarışlar çıkardı hadi geçtim şampiyonluğu hiç bir başarısı yok iyi araçla herkes birseyler yapar mesele en iyi olmayan araçla birseyler yapmak şampiyonluklar gibi.örnek schumi gerçeği tabi 3-5 yıllık f1 izleyicisi olunca schuminin emekliliğini değerlendiriyor insanlar ama o zamanında f1 in altını üstüne getiren adam.şu anda diğerlerinin zamanı hodrimeydan.her bulduğunuz fırsatta saçma sapan ortamı germek için schumi ye laf atıp durmayın.geçen sene rosberg i gördük bir kaç yarışda aracın ayarlarından memnun kalmadı bi zırlamadığı kaldı ne uyumundan bahsediyorsun.

  56. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yakıt tasarrufumu, biz ferrariciler ona kendi aramızda takım emri diyoruz :)), nerden çıktı şimdi bu yakıt tasarrufu, yazık ordan kar edicekler yaa bütçe yok napsınlar, hatta sıralamalara bile çizgiyi geçebilecek kadar koyuyolar, nasılsa kara oğlan aracı asfaltta kolayca itebiliyor :)))

  57. rocco junior avatarı

    Ne yanlış teşhisi ya adapte olmak ayrı şey lastiklere başından beri uyum sağlamak ayrı.Hem bu Massa değil miydi 2008 lastikleri ile uçuşa geçen.Evet bir bakıma haklısın o haklı olduğun nokta araç stillerine uymadı mı çok sorun yaşıyorlar ve Alonso kadar çabuk öğrenen bir pilot olmayabilir.Lakin bu lastikler Alonso'nun değil geçen sene sıkıntı çeken Schumi-Massa gibi pilotların tarzına uygun o yüzden Alonso stilini buna adapte etmek zorunda.Buda başında bir dezavantaj yaratsa bile her koşulda sürmesini başaracaktır.Diğer pilotlar ise sadece geçen seneki sorunu yaşamayacaklar tabi böyle bir sorun cidden var ise.2008'de Kimi benzer bir durum yaşadı ama sezon başında çok güçlüydü,2007de farklı lastiklere farklı bir araca hemen adapte oldu buda aslında çelişkili.Çok güven vermiyor açıkçası araç yapısı ya da lastik durumu ama eğer ciddi bir durum varsa bence Massa ve Schumi kesinlikle takım arkadaşına göre dezavantajlı olmayacaktır.Hem Buttona göre araç süren adam bu sene kurallara,takıma ve araca alışmış olucak pek ala kendi isteği doğrultusunda mühendislere bilgi sunup hazırlatabilecek biri.Sen sadece adamı sevmediğinden kendini buna alıştırmışsın hem Mercedesin aracının çok iyi olacağını hem lastiklerin hem araçların Alonsoya ya da Rosberge uyacağının garantisi mi var

  58. Allah aşkına stratejiyi pitleri pilot mu yapar?
    Hem bunu birisi yaparsa o da Schumi ve alonsodur

  59. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    kendine güvenmiyor strateji hatası yapmaktan korkuyor

  60. şu an için haklı olabilir ama rbr de onlar kadar iyi.ayrıca mgp den süpriz geliyor yolda tutarsa oy oy oy

  61. yanlış teşhis.massa ve schumi takım arkadaşlarına göre dezavantajlı.çünkü hem lastikleri kullanmada sorun yaşıyorlar hemde stillerine uymayan araçlara adapte olamıyorlar.onlar için illaki stillerine uygun araç olmalı aksi halde stillerine uymayan araçlar adapte olmada sıkıntı yaşıyorlar.oysaki hem alonso hemde rosberg gibi pilotlar stillerine uymayan araç bile olsa kendi stillerini değiştirebiliyor ve araca uyum sağlayabiliyorlar.bu büyük bir yetenektir.her pilotda olmaz.ayrıca lastiklerinide daha iyi kullanıyorlar.geçen yıl açık seçik gördük bunu.buttonda yumuşak stiliyle lewisle arasındakis ürüş farkını azaltabilir.

  62. ''Takımlar arasında en güçlü durumda biz varız'' diyor kısaca.
    Haklı da:(

  63. rocco junior avatarı

    Alonso geçen sene tek pit stop ve aynı hamurla bazı yarışları tamamladı Ferrari zaten lastikleri iyi kullanmasıyla bilinir.Bu sene pushrod süspansiyon seçenlerin avantajlı olacağı konuşuluyor eğer doğru ise Ferrari 1-0 önde başlar çünkü duyumlara göre hemen hemen bütün takımlar pullrod sistemine sahip ve değiştirme şansları yok.Sürekli bir şekilde lastikleri koruyup uzun turlarda Ferrari'nin istikrarına vurgu yapılıyor.Çok aşınması ve sürüş stilinin değişecek olması biraz handikap gibi gözüksede Allah'tan Fernando çabuk öğrenip adapte olan ve her şartta ve lastikte sürmesini bilen bir pilot.2006 dan sonra 2007de Bridgestona geçişte hiç zorlanması ayrıca bu sene Massa ,Schumi gibi ön lastikte ısıtmada sorun çeken pilotlarda avantajlı daha kendi stillerine uygun lastiklere kavuştular.Button'a da burada parantez açmak gerekli

    Son olarak 1 pit stop az yapıcak seviyede kimse yoktur ama aynı lastikle 2 tur fazla atabilmek bile çok önemli.En muhtemel 3 pit düşünülüyor ve hamurlar arası fark çok fazla o yüzden takımlar sıralama turunda en iyi derece ile atacakları turu iyi seçmeli sonra yarışta 8 10 tur bilemedin 20 turdan fazla dayanacak gibi görünmüyorlar

  64. Bu sene button carlı çok rahat yenecektir.O zaman bakalım yakıt tasarrufu mesajları uçsun havada.

  65. sürüş stiline değiştirebilmek bu çok önemli bir meziyet.ve yetenek.bana göre bu lastiklerle alonso-rosberg avantajlı olacaklar takım arkadaşlarınıa göre.çünkü takım arkadaşları sürüş stillerini değiştiremiyorlar yani kendilerini araca adapte edemiyorlar.buttonında sürüş stili zaten yumuşak olduğundan hamiltonla eşit sürebilir

  66. hiç alakası yok alonso.şartler hızlı takımlar içinde yavaşlar içinde aynı.

  67. Bence eğlenceli olacak. Gerçektende pit duvarındaki mühendislerin önemi arttı. Belkide bazı yerdeğiştirmeler pit stratejileriyle gerçekleşecek. Yani burda zekaya ve dehaya ihtiyaç var. Alonso sanırım mühendisini değiştirdi. Mgp de Brawn var ama Schumide renodaki mühendisle çalışacak olması lazım bu sene.
    Geçtiğimiz yıl en hızlı pitleri Mgp yapmıştı. Ancak özellikle Schumy, yanlış zamanlarda pite almışlardı.
    Bazı pistlerde örneğin monaco yada macaristan gibi, pitten çıktığında bitik lastikle tur atan yavaş bir takımın arkasında kalırsan eğer zaten 3-5 turda atman gereken hızlı turlardan olacaksın ve bence bu yarışın bittiği (o pilot için) an demektir.
    Altın değerinde olacak pitteki her salise 🙂

  68. alonso dogru bir noktaya parmak basmis ama onunla birlikte herkesin lastik durumu ayni yani bana göre endiselenecek bir durum yok

  69. sen onu bunu boşver,sinirli araç,tepkilere cevap vermeyen araç.carl bununla birlikte daha fazla zorlayacak,lastikler daha erken bitecek,telsizden lastiklerim bitti diye haykıracak,3 4 kez pit yapacak.O zaman biz ne diyeceğiz biliyormusun?

    SÜRÜŞ STİLİNİ DEĞİŞTİREMEME EKSİKLİĞİ (yetenek sorunu)

    Nokta.

  70. Abu Dhabi Sendromu.
    ——————-
    strateji hatası ile şampiyonluğu kaybetmesinin etkilerini kolay kolay atamayacağı malum idi.

    ve şimdi iş stratejilere kalır ise deyip çekincelerini anlatıyor.

    güven eksikliği.

  71. Aslında Alonso'nun şikayet ettiği şey fazla pit değil de lastiklerin karakteri olabilir. Bir set lastik yarış içinde inanılmaz derecede performans farkına uğruyorsa ki, dediklerine göre ilk 1-2 tur çok iyiyken bir anda 1,5 saniye yavaşlıyormuş, bu yarışa olumsuz etki yapar. 3 pite kadar sorun olmayacağı kanaatindeyim, ama herkes 3 piti geçerse, orada sorun var demektir.

  72. Garip gelebilir ancak yazımın sonunda dediğim gibi bazı pistler lastikler çok fazla zorluyor. Özellikle hızlı virajları olan pistler ve downforce isteyen pistlerde 3-4 pit sayısına ulaşılabilir.
    4 pitin bir diğer nedenide yarış rolantiye girmiş gibiyken örneğin son 10-13 tur kala aradaki 10-15 saniye çok ciddi bir fark teşkil etmeyebilir. Yeni lastiklerin 3-4 saniye daha hızlı oladuğun düşündüğümüzde iyi stratejilerle güzel yer değiştirmeler olabilir.

  73. 4*24: 96 pit stop eder. Bunların da ortalama aynı anda gerçekleştiğini düşünün… Pit yolu savaşları göreceğiz bol bol 😉

  74. 2 süper olur,3 bazen ilginç olur ama 4 biraz garip gelmezmi izlerken?

  75. Daha önce bridgestone-Micheline dönemindeki gibi 2 tedarikci ile anlaşsalardı çok daha zevkli ve rekabetci yarışlar izleyebilirdik. Ancak olan oldu neyse…
    Bu sene kullanılacak olan lastikler yarışları kesinlikle daha zevkli hale getirece. Testlerden anladığım kadarıyla piste çıkış turu ile 15-17. tur arasında 3-4 saniye farklar olacak. Yarışlarda zorlamanın ve pist koşullarınında değişken olduğunu düşündüğümüzde bu süre artacağı için tur sayısı düşecektir.
    Lastiklerdeki bu aşınma pit sayısını artıracaktır. En az 2 tür hamur kullanma zorunluluğundan dolayıda en az 2-3 pit olacaktır. Bu durum pit stratejilerini iyi geliştirmeyi gerektirecektir.
    Yani pist üstündeki her pilotun yakıt durumu lastik durumu ve pist üstündeki pozisyonu artık daha önemli. Buna ilave olarak takım emirleride daha büyük önem kazanacaktır.
    Pilotunuz ne kadar yetenekli olursa olsun, iyi bir pit duvarı ekibine ihtiyacınız var. Yanlış belirlenecek stratejiler yarış kaybettirecektir.
    Geçen sene açıkcası tek pitle tren gibi dizilmiş turları izlemektense bu tür yarışlar daha zevkli olacaktır. Ben bazı pistlerde 4 pitin yapılacağını düşünüyorum. Burda kıstas olarak büyük takımlardan bahsediyorum elbette. Yani lastiği çok zorlayan pistlerde 4 pit stratejisini rahatlıkla görebiliriz. Küçük takımlarda bu sayı daha fazla olacaktır.
    Büyük takımlar genelde süper soft-orta serlik-yumuşak stratejisi belirleyeceklerdir. Eski lastikleri ile 8-10 saniye önde olan lider bir pilotu yeni yumuşak lastik takmış bir pilot 2-3 tur içerisinde yakalayıp geçebilecek yarışlar izleyeceğiz gibime geliyor.
    Bakalım sezon başlasında hayırlısıyla 🙂

  76. Yavuz Balcı avatarı

    güzel bir açıklama olmuş. ben pitlerin fazlalığından ziyade lastiklerin devamlılığından endişe ediyorum. bir set lastikle, 15 tur giden bir aracın, ilk turuyla son turu arasında acaba (yakıt düşse dahi) zaman farkı olacak mı ? testlere bakarak konuşursak durum böyle. ben bunun iç açıcı bir durum olduğunu sanmıyorum. Ayrıca yeni lastikler ve yeni tedarikçiye geçilmişken, yapılan testlerinde yetersiz olduğunu düşünüyorum.

    umarım yeni sezon benim bu düşüncelerimi bertaraf eder ve çok güzel bir sezon izleriz.

  77. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bu konuda asıl problem tek lastik sağlayıcısı olması.Önceki dönemlerdeki gibi bunu 2-3 hatta tamamen serbest bırakmaları rekabeti güçlendirir diye düşünüyorum.Sponsorluk veren firmalar çoğalır böylece.Her takım lastik gelişimi için daha fazla katkı sağlamak zorunda kalır.Ancak tüm bunlar seyir zevki-rekabet için gereken ortamı yaratır.Oysa üreticiler FORMULA1 'i bir show olarak görür ve kzançlarını arttırmanın alternatif bir açısı olarak degerlendirirler.Burada taraftar ve üreticiler çelişiyor ne yazık ki.Esas olan süreklliliği olan bir gelir elde etmek bununla ilerlemek.Öncelikle bunun için çalışıyorlar.Tek lastik sağlayıcısı kuralı gibi.

  78. 05diaz at gözlüklü arkadaşım testler belki senin için birşey ifade etmiyor ama büyük takımların arkasından gelen ilk takım torro rossolar bilmem anlatabildimmi

  79. Tek pit stop ve standart stratejilerden bıkmıştık. Testlerde kullanılan lastiklerle en az iki pit stop olacakmış, nispeten daha iyi bir durum. Bunun yanında yakıt ikmal yasağı da olmasaymış çok daha zevkli yarışlar izlememiz ve farklı takımların yarış kazanması işten bile değil.

  80. 05Fernando arkadaşım, zaten testler'de onun için yapılıyor bi nevi. dikkatini çekerim ki pirelli'nin başında duran insanlar da senin düşündüklerini düşünebilecek seviyedeler. Lastiklerin her durumu incelenecek, ölçülüp biçilecek, karakteristiği çözülecek ki tam yarış heyecanına ayak uydurabilecek lastikler üretilsin. 4 pit olucağını hiç ama hiç sanmam. 3 pit en heycan verici nokta olucak bence. Yarışlardaki heycanın belirleyicisi bence 2 ve 3 pit stop arasında olucaktır muhtemelen. Tek endişem soğuk ve yağmurlu havada ne olucak acaba. Eğer testlerdeki gibi kötü olursa yağış performansı yandık demektir 😀

  81. İlk yorumu yapalım,300'de biter.
    Sen nasıl böyle şey söylersin,Torro Rosso geliştimi sandın!sen anlamıyorsun!Takım öğretmiyormu! 😛

    Alonso gerçekten doğru söylemiş: "Futbolda her takıma yarım saatte bir penaltı vermek gibi bir şey, ki bu, Barselona ve Real Madrid'in üzerine atlayacağı bir durum değil

    Rakiplerine oranla az pit yapabilen bir takım çıkmaz büyük ihtimalle.2 pit stop olursa gerçekten çok güzel olur.3 bazı yarışlarda ilgi çekici yada heyecan verici olabilir ama 4 pit olursa pilotlardan önce seyirciler sorgulamaya başlayacaktır.

    Örnek verecek olursak,en sevdiğiniz pilot,en sevmediğiniz pilotu geçti.Bu lastiklerdenmi,arka kanattanmı,kersten dolayımı olacak.Yada geçilen pilot hemen pite girerse zaten lastikleri bitmiştimi diyecez?

    Birde uzun turlarda 14-16 turluk stintlerde son 3 4 tur dereceler çok düşüyordu.Yarış ortamındaki zorlama,daha sert frenajlar vs ile şu anda görülen özellikle ilk 2 3 yarış için 3 pit olacak gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir