Webber'de Red Bull Adına İki Puan Daha

yazar:

kategori:

Mark Webber, Bahreyn’deki yarışta göstermiş olduğu performansın ardından REd Bull’a iki puan daha getirirken takım arkadaşı David Coulthard, 17. sırada yer aldı.

Mark Webber: "Çocuklar bu hafta sonu burada harika bir iş çıkardılar. İlk bir kaç turda fazlaca olay vardı ve bundan faydalanabildik. İlk tur bizim için iyi geçti ama pistte araçlar çok yakındı. Burada ilk bir kaç virajda daima dikkatli olmanız gerekiyor. Başlangıçra pist üzerinde yağ veya bir şey vardı ve bu durum işleri zorlaştırdı. Bunun ardından kafamı önüme eğdim ve öğleden sonranın kalanını Jarno’yu takip ederek geçirdim" 

David: "En iyi kalkışımı yapamadım. İlk virajı geçmek ve sorun yaşamamak istiyordum ama ne yazık ki bir kaç aracın her iki tarafımdan zıplatmasıyla bir tilt oyunu gibi oldum. Bu da aracımda bazı hasarlara neden oldu; lastiğim patladı ve bir pit-stop yapmak zorunda kaldım. Bundan sonra araç oldukça yavaştı ama daha hızlı olan Jenson ile yer mücadelesi yapıyordum. Bir virajda çok yaklaştık ve bir kaza yaptık. SOnunda o yarış dışı kaldı ve benim aracımda daha da fazla zarar oluştu. Tekrar pite girdim ve ön kanadı değiştirdim. Bu, aracın biraz daha iyi olmasını sağladı ama harika bir yarış değildi"

Takım Patronu Christian Horner: "Mark bugün, strateji ve pit-stoplar zamanındaki iyi takım çalışmasının katkısıyla, harika bir tempo ortaya koydu. Dün sıralamalardaki 11.liğin ardından gelen biraz hayal kırıklığı sonrasında Mark, rekabetçi olarak 7. sırada bitirmesiyle iyi bir telafi yaptı. Ne yazık ki David için işler bu hafta sonu yolunda gitmedi. İlk virajda kazaya karıştı ve aracı çok zarar gördü. Bu da yarışının geri kalanına mâl oldu.  Bundan başka olarak aracı dayanıklı gidebildi. Bir test dahil olmak üzere şimdi yoğun bir kaç haftamız var ve takım, önümüzdekilerde aradaki farkı kapatmak için sıkı bir şekilde çalışıyor olacak"


Yorumlar

  1. Göreceli olarak Red Bull orjinal Renault'tan daha hızlı ama sanırım 2si de istikrarsız. Bakalım ileriki yarışlarda ne olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir