Pirelli'nin Hedefi Cuma Günleri Lastik Testi Yapmak

yazar:

kategori:

Sezon içerisinde test yasağının olması nedeniyle Pirelli, 2011 araçları için lastikleri geliştirmeyi sürdüremeyecek ancak takımların anlaşma yaparak lastiklerin gelişiminin devam ettirilmesi için testler yapılması planlanıyor.

Daha önceki görüşler, yarışların ardından testlerin yapılabileceği yönündeydi ancak son çıkan haberlere göre testlerin, cuma günü verilecek takımlara özel geliştirme lastiklerinin verilmesi şeklinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu öneri kabul edilirse takımlar Malezya’dan itibaren cuma günleri geliştirme lastiklerini de kullanacaklar. Haberlere göre bu konuda anlaşma sağlanırsa ilk antrenman seansı lastiklerin gelişimi için kullanılacak.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    sanırım konu yanlış anlaşılmış.En azından bey şöyle anladım.Lastik gelişimim ve verilerin değerlendirilmesi için pirellli ekstra lastikler verecektir.Bu daha gelişmiş lastikler olabilir ama mevcuttan çok farklı olmaz.Ayrıca aracın yarış için hazırlanmasına da bir engel teşkil etmez.Ayrıca bu sayede llk yarışlar için yaşanacak lastik yetersizliği sıkıntısını ilk teste alacakları ektsra lastiklerle atlatmış olacaklar.Bence olması güzel.Bu durrum zaten izleyiciye fazla yansımaz normal çalışmalar açısından.

  2. İlle cuma günü yapılacaksa,sabahtan 1 saatlik bir test olamazmı?Yada Perşembe?Bilmiyorum en iyisi yarıştan sonra Pazartesi günleri yapmak ama Pirelli her seferinde birşeyler buluyor.

  3. acayip acayip yenilikler getirmeye bayılıyor bunlar. yahu siz değil misiniz test yasakları yüzünden gelişim yapamıyoruz, sezon içi testler geri gelmeli diyen? eskiden bir kıytırık ön kanat testinde bile 500 km yol yaptığınız günleri ne çabuk unuttunuz? şimdi yasak var, hafta sonunda koşulacak yarış için doğru set-upları bulma adına cuma günleri harıl harıl çalışırken ve bunun yeterli olmadığından yakınırken, bir de pilotlara işi gücü bıraktırıp lastik testi mi yaptıracasınız?

  4. Gizem Aydın avatarı

    iyi çalışın çalışın

  5. Tolga Soydan avatarı

    ne gerek varkı yarış hafta sonunda yapılmasına.normal bi günde test yapabilir takımlar.cuma günlerinin anlamı kalmıycak izleyiciler için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir