Mercedes Panik Yapmıyor, Gayet Umutlu

yazar:

kategori:

Yeni MGP W02 testlerde bekleneni vermedi ve genel olarak Red Bull ile Ferrari’nin önde olduğu düşünülüyor.

Takımın CEO’su Nick Fry “Pist üstünde gördüklerimize göre performans pek de istediğimiz kadar iyi görünmüyor. Ancak bunun iki büyük nedeni var.”

“Bunlardan birincisi aracın soğutma sorunu yaşamadı ve bu nedenle iyi optimize edilmemiş bir soğutma ve aerodinamik paketle piste çıkıyor olmamız. Bu da çok önemli zamanları kaybetmemize neden oluyor.”

“Diğeri ise testlere biraz farklı stratejiyle gitmiş olmamız. İlk testlere temel olabilecek bir araçla gittik ve ilk yarış için çok önemli güncellemelerimiz olacak. Bu açıdan en hızlı olmayacağımızı biliyorduk.”

“Panik yapmıyoruz, bir planımız var ve buna bağlıyız. Avustralya’ya gelmeden önce iyi bir pozisyonda olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Fry ayıca yeni pakette, yenilenmiş egzoz, ön kanat, barge board ve sidepodlar gibi değişikliklerin olacağını ve bunların kendilerine büyük gelişim sağlayacağını söyledi.

Fry “Barselona’da da bazı değişiklikler olacak. Gelişimi göreceksiniz ve panikten uzaktayız. Michael durumu anlıyor ve her yarış pilotu ilk baştan itibaren en hızlı olmak ister. Bu onların doğasında var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. çağlar kılıç avatarı
    çağlar kılıç

    testlerde kullandığımız egzoz, geçen seneki egzoz dediler.bu sene farklı bir egzoz sistemi geliştirdikleri söylediler.yani mercedes te egzoz sistemini değiştirecek

  2. A State Of Trance (Armin   avatarı
    A State Of Trance (Armin

    amacın ne senınde birden ortada hiç Alonso lafı filan yokken ALonso'ya dikkat etsinler sabote edebilir diyorsun.İşte Senın ve senın gıbılerın Yorum yazma kapasitesi bu kadar

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Şu Alonso' ya dikkat etsinler yeter, çünkü her an bir yarışı sabote edebilir.

  4. Şu kafamızdaki bulanıklığı dağıtın artık

  5. 2 adımda yakalayacak diyosun yani :))

  6. Söylendiği gibi çok kötü durumda olduğunu sanmıyorum Mercedes GP'nin. Tur zamanlarına baktığımızda çok küçük takımlar bile kendini iyice zorladığında büyüklere yaklaştılar tur zamanı bakımından. Bu nedenle testlerdeki performansa pek güvenmiyorum. Takımın nerede olduğunu Nisan ayında görürüz. İyi şeyler bekliyorum

  7. Rakamlar büyümüş.

    Eskiden 0.2 veya 0.3 sn. hız farklarını büyük olarak algılardık.
    (60 turluk bir yarışta 18 sn. eder)

    artık zaman farkları biraz büyük ve yuvarlak belirtilir oldu.
    1 sn. , 1,5 sn.

  8. Bu soğutma sorunu performansa direk olarak ciddi negatif etkiler yapar. Ayrıca bahsettiği gibi paketi olumsuz etkilemeyecek bir aerodinamik yapının içine yerleşmesi lazım. bu soğutma konusunda sidepotların konumu çok önemli ancak birde kers meselesi var hem dengeyi bozmayacak hemde uygun bir şekilde pakete sığdıracak. Egzozun yerini değiştirmediler diye bir açıklama vardı. Yansi sisteminde ne gibi değişiklik yaptılar bilmiyorum ama egzoz geçen seneki yerinde kalacak. belkide gelişim gösterenler içinde egzozun yeri değişmeyen tek takım mgp.
    öncelikle soğutma sistemini iyi organize ederlerse dayanıklılıkla ilgili sorunları kalmaz. zaten pakete iyi yerleşirse performansa çok ciddi katkısı olur. diğer güncellemeler nedir onlar hakkında bir fikrim yok. nasıl 1 saniye hızlanacaklar acaba?

  9. Mercedes'in öyle 3 adım geride olduğunu sanmam.1 adımla yakalayacağınıda.Ama Schumacher ve Rosberg bence aracı geliştirip geçen seneden çok daha iyi sonuçlara imza atacaklardır.

  10. yok senin fikrinede saygı duyuyorum.Ama motor sporları bu belli olmaz

  11. yani hiç bir şey imkansız değildir ama ben kendi öngörümü paylaştım. Tabi senin görüşünün de aşırı iyimser olduğunu düşünüyorum, ben biraz daha gerçekçi yaklaştım olaya, tabi bu benim fikrim.

  12. bunu bilemezsin.kimse araca yavas diyemez.istikrarsız sadece.bu da sogutma sorunuyla çözülecegini düşünürsek 1 adımla öndekileri gecme sansı bile olabilir.

  13. Fiziğe bak arkadaş 10 numara 🙁 İnş bende sahip olurum öyle bir fiziğe 😀
    Fizik veya refleks yönünden bu adamın hiç problemi olacağını zannetmiyorum fizik 10 numara e refleks dersek kovalainen uçması lazımdı heralde…

    Bu sene güzel olacak…

  14. diğer takımlar da son paketlerini çıkartmadılar. Ferrari hala aerodinamik paketini ortaya çıkartmadı diye biliyorum ben. Diğer takımlar da keza öyle. Mercedes gelişecek ama, diğerleri 1 adım atarken onların yetişmek için 3 adım atması gerekecek, malum şuanda 2 adım belki de daha fazla gerideler.

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Michael Schumacher (adam 42 yaşında ve inanılmaz bir şekilde kendine çok iyi bakıyor)
    aşağıdaki linke girin (ne demek istediğimi anlayacaksınız)

    http://www.gala.de/stars/interview/138529/Michael-Schumacher-Es-gab-Momente-wo-ich-hilflos-war.html

  16. Bunu sürekli tekrarlıyor.Araçtaki olumsuz hava muthiş bir özgüvene dönmüş.Ferrari,Redbull,Mercedes,Renault hatta Williams arasında muhteşem bir sezon olur şampiyonluk için umarım.

  17. sürpriz bekliyorum mgp den kesinlikle.
    ancak yeteri kadar işe yararmı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir