Brawn: "Hedefimizden Bir Saniye Gerideyiz"

yazar:

kategori:

BBC Radyo 5’e konuşan Brawn, Avustralya’daki sezon açılışı öncesinde Mercedes GP’nin bir saniye bulması gerektiğini söyledi.

Brawn: “Olmak istediğimiz yerden, ön bölümden, 1 saniye civarında uzağız. Bu yüzden yeniliklerle bir saniye bulmamız gerek, ki bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz”

“Ama diğerlerinin neler yapacağını asla bilemezsiniz. Kendi planımızı yaptık; doğru olup olmadığını Melbourne’de göreceğiz”

Benetton, Ferrari ve en son Brawn GP ile büyük başarılar elde etmesinin ardından Mercedes GP patronu, kendisine ilham veren ve takımın daha iyi çıkarmasını sağlayan geçmişte böyle zamanlarının olduğunu belirtti.

Brawn: “Motivasyonunuz bu dönemlerde en yükseğe çıkar. O zamanlarda her şeyi salıverirsiniz. Bu da, karşınıza çıkacak zorluklarda sizin en sıkı şekilde zorlamanızı sağlar”

“Hepimiz aşırı derecede rekabetçiyiz ve istediklerimizi başaramadığımızda daha da motive oluyoruz”


Yorumlar

  1. Mercedes GP avatarı

    Salim arkadaşım Brawn ın önceki açıklamalarnda dedi ki "Arka bölüm aşırı ısınıyor buda bize çok zaman kaybettiriyor" gbi bisiler solemisti..yani soğutma sorunu olmazsa fark kapanaca gibi görunuyor bu nedenle guncellemelerle sorunlar çozulurse on bolume yaklasacaklardır insallahda bu boyle olur…

  2. Ben 1,5 saniye diye biliyorum.1 saniye anca 3 lük olur.Bence herkesin güncellemesi var ve bu durum herkes için aynı gibi.İnşallah son anternman testlerinde yada ilk yarışta bu farkın kapandığını görürüz.Eski günleri özledim.

  3. Ben 1,5 saniye diye biliyorum.1 saniye anca 3 lük olur.Bence herkesin güncellemesi var ve bu durum herkes için aynı gibi.İnşallah son anternman testlerinde yada ilk yarışta bu farkın kapandığını görürüz.Eski günleri özledim.

  4. anlaşılan mercedes henüz yeterli hızı yakalayamamış. Fanları sezon başı hüsranına hazırlıyorlar. mercedesin de şampiyonaya ortak olmasını istiyorum elbette ama görünüşe göre bu zor olacak.

    bakın, red bull ve ferrariden hiç ses çıkmıyor. ama diğerleri sürekli şikayet ediyor. hiç belli olmaz ama williams belki sürpriz yapabilir. 1997 gibi iyi olup şampiyonluğa oynamalarını isterim.

  5. geçen seneyi sallayıp üzerine yoğunlaştığınız 2011 aracı, 20 gün kala 1 saniye daha mı yavaş? f1'de 1 saniyenin ne demek olduğunu sen bizden daha iyi bilirsin ross. millet 0,1-0,2 saniyeler için gırtlak gırtlağa kapışıyor. bu durumda geçmiş olsun denir, ne denir başka?

  6. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    F1 e geri dönmekle zaten hata yaptı Mercedes :D:D daha gelişmeyemi çalışıyonuz

  7. rocco junior avatarı

    1sn gelişim pakedi aslında gerçekçi çünkü nerden baksanız halen 3hafta var ve testler var ve gelişim açısından testin tarihi çok iyi bir yerde.Ferrari tamamen farklı bir arka tarafla gelicekmiş ve bunun tur başına 0.6sn getirmesi bekelniyor.Merce bana göre çünkü çok uzun zamandır hazırlanıyorlar ve bu massive upgradeler aylar öncesinden planlanıyor.Kopyalanmasını engellemek istedikleri şeyler olabilir.Şu an araçları Redbulla göre özellikle daha eksik ve sade ama Redbull'da en azından denenmiş bir motor kapağı ile egzoz sistemi gördük.Ross Brawn ve Fry oldukça emin ve panik yok diyorlar aracın çoğu bölgesi değişecekmiş.Belki araç biraz dingil mesafesi olarak uzar ve ağırlık dağılımı değişir.Geçen sene Barcelona için 1sn hedef belirlendi ama yine geride kaldılar fakat değişmeler Schumi için çok iyi olmuştu en iyi derecesini aldı o yüzden ben aracın epey değişeceğine inanıyorum.Arka kanat,ön kanat,sidepodlar,difüzör,egzoz sistemi,motor kapağı…

  8. @Salim Kaya

    Brawn: "Olmak istediğimiz yerden, ön bölümden, 1 saniye civarında uzağız. Bu yüzden yeniliklerle bir saniye bulmamız gerek, ki bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz"

    Ferrari ve Redbull (öndekiler) 1 sn gerideyiz,yenilik (alttaki haberdeki major update) ile u farkı kapatmaılyız gibi anladım ben.Ondan sonra Ferrari ve Redbull güncellemelerle ne kadar fark açar bilmem.Ama Barcelona'daki paketler daha belirleyici olacak sezon açısından.

  9. Brawn bu açıklamasıyla önceki açıklamaları biraz çelişiyor gibi. kime ve neye göre 1 saniye geride olduğunu belirtmemiş. sadece
    "Olmak istediğimiz yerden, ön bölümden, 1 saniye civarında uzağız" demiş. Eğer ön bölümden rbr ve ferrariyi kast ediyorsa onların durumunu bilmediğini söylediği için bunu test sonuçlarına göre söylemiş olabilir.
    Testlerdeki fark 1,5 saniye. bunu dayanarak bende diyorumki şuanki rbr ve ferrari gelişim kaydetmese bile 1 saniyelik gelişim mgp için yeterli olmayabilir. seninde söylediğin gibi rbr ve ferrarinin güncellemeleri bu arayı açacaktır. ha herşeyi hesaplamış ve yeni paketle olmadan aradaki farkın 1 saniye olduğunu anlamışsa bile yine rakiplerin gelişimi arayı bir miktar açacaktır.
    İyi pilotların diğerlerine göre iyi şeyler yapacağı aşikar. 0,2-0,3 saniye ceplerinden çıkardıklarını çok gördük. özelliklede schuminin pist çıkışlarında. bu sene lastik ve pit duvarındaki pist stratejilerininde önemini işin içine katarsak 0,5 saniyelik fark kapatılabilir. umarım bundan fazlası olmaz.

  10. Kendime göre şöyle bir hesap yaptım.Sen diyorsunki 1.5 sn geride.Bu saydıkları paketten tam randıman alırlarsa 1 sn gelişim kaydederler.Ferrari ve Redbull'da son paketiyle 0.5 alsa fark 1 sn olur.Ross Brawn 1 sn gerideyiz diyerek bunu kastetmiş olabilir.Eğer Schmacher'e uygun bir araçsa O fark 0.7-0.8 e iner.Schmacher,Alonso,hamilton gibi pilotların cebinde bir 0.2sn olduğunu düşünüyorum.Bu değerlendirme tamamen yanlışta olabilir.Yani bana o kadar kötü görünmedi Mercedes.Özellikle kısa turlarda.

  11. Ancak rbr ve ferrarininde son paketleri ile teste çıkmadıklarını gözardı etmemek lazım. yani burda benim anladığım brawn hedeflediğimiz yerden 1 saniye gerideyiz diyor. herhangi bir fakibini kerteriz olarak kabul etmiyor. Çünkü bir açıklamasında diğerlerinin durumunu bilmiyoruz demişti.
    Eğer testlerdeki rbr ve ferrari sonuçlarına göre 1 saniye geride olduklarını düşünüyorsa paket bu 1 saniyeyi kapatsa bile rbr ve ferrari kendi güncellemeleri ile bu farkı yeniden açacaklardır.
    Şuan mgp için en iyisi en kötü ihtimalle 0,5 saniye geride kalmak olmalı. Aşağıda yazdığım gibi bu farkı bazı pistlerde üstün olarak bazı ayarlarla ve sezon içindeki başarılı güncellemelerle kapatabilir hatta öne geçebilirsin. 0,5 saniyeden fazla olursa işleri çok ama çok zor. herşeyden önce taraftarların onlara olan inancını ardındanda pilotların motivasyonlarını kaybedeceklerdir.

  12. İyide 0.5 gerisinde kalması,Ferrari-Redbull hiç bir güncelleme yapmazasa olur.Geçen sezonun ortasından beri bu araç üstünde çalışıyorlar 1.5 sn geride kalacaklarını sanmam.Sorunlardan bahsedip,güncelleme yapmadık diyip geride kalıyorlarsa ve 1 sn bulmayı hedefliyorlarsa,ve bunlar olmadan vakit kaybediyorlarsa gerçek performanslarını bu pakete bağlıyorlarsa 0.2-0.3 geride kalmayı hedeflemişler ve bu paketten 1sn civarında bir gelşişim beklidiklerini göz önüne alırsak test sonuçlarına göre doğru gibi.

  13. Geçen hafta performansa odaklanacağız diye açıklama yapmıştı. Yani şimdiye kadar hız konusunda bir çalışmaları yok. Paketin nekadar hız katacağı soru işareti. e iyide neden şimdiye kadar bekledinizki? şuanki testlere göre zaten en az 1,5 saniye geridesiniz. bence 1 saniye gerideyiz demek fazla iyimser olmuş. veya berlilediğniz hedef rbr ve ferrarinin 0,5 saniye gerisinde kalmak…
    Belki 0,5 saniye sezon içerisinde rekabet etmek ve farkı kapatmak için gözardı edilebilir bir fark. ama 1 saniye olursa orta sıralarda bile mücadele edemez mgp.

  14. Bir saniye çok fazla. Dediğin gibi artık yeni araç mı desem devasa güncelleme paketi mi desem her neyse umarım işe yarar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir