Whitmarsh, Pirelli Lastiklerini Savundu

yazar:

kategori:

Bazı pilotlar, lastiklerdeki bozulmalarla ilgili şikâyetlerde bulunmuştu ama McLaren ve FOTA Başkanı Martin Whitmarsh, bu görüşlerin adil olmadığını düşünüyor.

Whitmarsh: “Çok aşındıkları için eleştiriler var ama (lastikler) yeni iken sağladığı iyi tutunmadan kimse bahsetmiyor.”

“Aşınma, lastik yeni iken iyi tutunma sağlayınca yüksek olur. Pilotlar ve takımlar, ifadelerinde belki daha dikkatli olmalı”

“Araca binip şikâyetlerde bulunmak kolaydır ama daha fazla pitstop istiyoruz ve araçların, yarışın farklı bölümlerinde lastiklerle mücadele etmesini istiyoruz. Bu, gösterinin bir parçası”

“Bridgestone, her zaman harika bir iş ortağı olmuştu ama FOTA’daki konumum açısından, son senelerde lastik basınçlarının daha fazla riske sahip olduğunu duymuştum.”

“Ama şimdi bu (Pirelli) lastiklerin bozulmalarını kamuoyu önünde eleştiriyoruz”

“Bir lastik tedarikçisi nankör bir işe sahiptir. Gösterinin daha iyi olması için yüksek aşınma istenir”


Yorumlar

  1. -Lastik hakkinda halen cok belirsizlik var
    -ilk yarisi gormeden kim daha iyi kullaniyor lastikleri bilemeyecegiz
    -ancak yarista lastik stratejinin bir parcasi yani lastik strateji ile 100% icice
    -burada deniyor hamilton lastikleri daha once bitirecek button a gore
    -ama belki daha erken pite girmesi onun icin avantaj olacak
    -her iki pilot ta es sayida pit yaptiginda durum hic belli olmaz kim avantajli olacak yada olmayacak

  2. Whitmarsh: "Çok aşındıkları için eleştiriler var ama (lastikler) yeni iken sağladığı iyi tutunmadan kimse bahsetmiyor."

    nasıl kimse bahsetmiyor, schumi ve felipe bundan gayet memnunlar. geçen sene başa bela olan lastik ısıtma sorunu nedeniyle ön lastiklerde yeterli tutunma elde edemedik. bu pilotlardan daha mutlu biri varsa, o da benim. yaşasın çabuk bozulan ama kısa sürede ısınıp yol tutan lastikler =)

  3. rocco junior avatarı

    Peki ya Hamilton lastiklerini çabuk bitirirse ne olacak?Ya agresif stille farkı açamaz ise?Bir de üzerine sc girerse ve sürekli ön sıralarda başlayamaz ise ne olucak?Pole almak bu sene çok önemli değil önemli olan Button gibi stabil turlar atıp hızlı kalmayı başarmak.Lastiği korurken biraz daha yavaş turlar atmak.Yani bu seneki gibi kimse çıkıp farkı koparmasını beklemesin Hamiltondan.Bridgestonlar yok malesef

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    evet bu farkı anlamıyor bazı insanlar, pitstop sayın az olursa ancak fark yaratırsın, o da ancak sürünmediğin sürece işe yarar.

    ayrıca sıralamada hiç bir şekilde hamilton la mücadele edebilecek bir pilot değil, sıralamada geride başlayınca lastik tasarrufu pekte işe yaramaz

  5. ama button'ın fazladan attığı 5-6 turda hamilton'un ondan kazandığı zamandan fazla kazanması gerekiyo(agresif sürüş tarzı ile fark açabilirse). Ayrıca lastikler erken değiştiğinde button'a oranla daha yüksek tutuş sağlayacağından 1 tur sonra hamilton 5 tur daha buttondan daha hızlı olacaktır buda button'ın lastikleri daha uzun kullanmasının ona avantaj sağlamayacağı anlamına gelir.
    Button' ancak şu şekilde bir faydası olur sürüş stilinin pist yapısına göre 2 veya 3 pit gerektiren pistlerde diğer pilotlar 3 pit yaparken biraz zorlayarak 2 pitle bitirebilir, tabi pitte kaybediceği 20 sn yi pistte kaybetmeyecekse

  6. Geçen sene Button, Hamilton için elinden gelen yardımı yaptı. Bu sene lastikler nedeniyle tam tersi olması mümkün.Button her set lastiği bu sene bile yaklaşık 5-6 tur daha fazla kullanıyordu bu sene o fark onu Hamiltonun önüne rahatça geçmesini sağlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir