BMW 3. Podyum İle Markalarda Liderliğe Yükseldi

yazar:

kategori:

İlk 3 deniz aşırı ülke yarışından sonra BMW Sauber takımı Avrupa’ya markalar klasmanında liderliğe yükselerek dönüyor. Dün Robert Kubica takıma ve kendisine ilk podyumu kazandırmasından sonra bugün 3. olarak 2. defa podyuma çıktı ve onu takım arkadaşı Nick Heidfeld takip etti. BMW şu ana kadar aldığı sonuçlar sayesinde 30 puan topladı ve markalar klasmanında liderliği ele geçirdi.

Fark 1 puan olsada bu genç takım kısa tarihinde ilk kez liderliğe yükselmenin keyfini çıkarıyor.

Kubica "Sonuçtan memnunum. Bu benim 2. ard arda podyumum ve takım markalarda liderliğe yükseldi. Ne yazık ki startta patinaj çektirdim ve 2. turumda ilk virajda bazı tümseklere denk geldim. Yağın üzerinden geçtiğimde lastiğimin patladığını düşündüm çünkü bu konuda bilgilendirilmemiştim. Ancak takım için mükemmel bir gün oldu. Barcelona için sabırsızlanıyorum." dedi.

massa_kubi_out_378028263.jpg

Nick Heidfeld "Yarıştan sonra dün olduğumdan daha mutluyum. Benim için zor geçen bir hafta sonundan sonra 4. olmak olumlu bir şey. Bu pistte aracın dengesi benim istediğim gibi değildi. Böyle sorunları bir daha yaşamamayı umuyorum. Takım arkadaşımın 1., benim 6. başladığım bir yarışı takım arkadaşımın hemen arkasında tamamlamak bana göre iyi bir sonuç. Jarno Trulli’yi ve Heikki Kovalainen’i geçerken keyif aldım. Bir kez daha takım olarak işler bizim için iyi ilerledi." dedi.

Takım patronu Mario Theissen "3 yarışta 3 podyum, bizim için sezona mükemmel bir başlangıç oldu. Bahreyn’de Robert ve Nick ile 3.-4. tamamlamak bizim için iyi bir sonuç oldu. Performansımız önümüzdeki haftalar için takımdaki herkese ekstra motivasyon sağlıyor. Her iki pilotumuzda startta yerlerini kaybetti, bu belki teknik bir sorun, bunu incelememiz lazım. Daha sonra her iki pilotumuzda iyi yarış çıkardı v e pit stoplar mükemmeldi. Sonuçta Ferrari ile fark daha azdı. Araçta hâlâ ortaya çıkaracağımız performans var ve her zaman adım adım ilerlemeye devam ediyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. heidfeld kötümü sürdü bmw kardeş.adam sıralamada sorun yaşadı ama başlarda ağır olması dolayısıyla geri düşmese idi kesin 2.ci heidfelddi.çünkü finişte ferrari ile arada sadece 3 saniye fark vardı.anyacağınız bu sezon herkese ter döktürecek bmwler.inşallah en kısa zamanda nick yarış kazanır.kubiden önce onun kazanmasını isteri çünkü 9 .cu sezonu kubi 2.5 sezonu daha.inşallah heidfeld kazanır ispanyayı.

  2. Kubica gerçekten çok iyi sürdü.

  3. kardeş o yağ sızıntısı ilk turda vettelin motoru iflas etti yada patladı ondan döküldü vede kaos başladı ben zaten anladım yazı geçmeden çünkü çok duman çıkmıştı vettelin toro rosso sundan

  4. bmw'yi ve pilotlarını tebrik ederm. gerçekten şuanki konumlarını hakediyorlar ve mücadeleye bir takımın daha katılmasını görmek çok güzel. ayrıca şu yağ sızıntısı hangi pilot sebebiyle oldu, neden oldu ben hiç anlamadım..

  5. Erhan Zambak avatarı

    BMW bulunduğu yeri hak ediyor.Sezon başından beri en istikrarlı takım görünümündeler.Galibiyet alamasalar bile podyumdan inmiyorlar.Avrupa yarışlarında da aynı performansı sürdürürlerse ikincilikleri sürpriz olmaz…

  6. An itibari ile yarışın yıldızı Kubica…

  7. Kubica beklendiği gibi 3. tamamladı. Ama bu yarışın BMW adına yıldızı Heidfeld oldu. Geleneği bozmadı ve yine bir McLaren i geçti. Geçen yıl Alonso bu yıl Heikki =)

  8. tolga soydan avatarı

    yarışda bir çok olay oldu hiçbiri ekrana gelmedi.yağ döküldüğünde baya bi pilot dışarı çıktı.nakajima spin atmış.kiminin geçişlerinde bi onboard kamerasından göstermedi.onu bırakın kiminin heikiyi nasıl geçtiğini bilmioruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir