Renault ve Alonso "Fren Testi" Söylentilerini Reddetti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso ve Renault takımı, fren testi yaparak Lewis Hamilton’un arkadan vurmasına neden oldukları düşüncelerini reddetti.

2. turda Lewis Hamilton 3. virajdan çıkarken sert biçimde Alonso’ya vurmuştu arkadan ve ön kanadını kaybetmişti. Bu kazanın ardından bazıları Alonso’nun ayağını gazdan çekebilmiş olabileceğinden şüphelendi ancak Alonso böyle bir şey olmadığını ve böyle taktiklere ihtiyacı olmadığını söyledi.

Alonso "Sanırım çok yakın gidiyorduk ve belkide o ne kadar yakın gittiğimizi farketmedi. Arka kanadım üzerine çıktı. İlk turlarda 8.-9. sırada giderken bir anda yerini geri kazanmak istemiş olabilir." dedi.

Alonso’ya fren testi yapıp yapmadığının sorulması üzerine "Pat Symonds bana bu söylentiyi söyledi ve herkese göstermek için verilerin çıktısını aldı. Bu tamamen pislik, ancak ne yapabilirim?" dedi.

Autosport yaptığı haberde telemetre bilgilerini gördüğünü ve bu çıktıların Alonso’nun viraj çıkışında tam gaz gittiğini gösterdiğini söyledi.

Symonds da Alonso’nun kazaya neden olabilecek hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Symonds "Fernando virajdan çıkıyor ve düzlüğe doğru hızlanıyordu. 227 km/sa hızla 5. viteste, tam gaz frene dokunmadan girdi. Hızlanmada etkiyi görebilirsiniz. Ancak arkadan darbe aldı."

"Ben dışarıdan sadece söylenenlerin aksine Fernando’nun suçlanacak hiç bir şey yapmadığını söyleyebilirim. Ancak düzlükte yeteri kadar hızlı hızlanamadığımızı ve çekişin, motor gücünün ve torkun eksik olduğunu söyleyebilirler. " dedi.

Symonds, Alonso’nun fren testi yapmış olabileceğini düşünenler için "Belkide düşündükleri kadar uzman değillerdir. Veriler burada ve burada öyle bir şey yok. Bunu anlamak için uzman olmak gerekmiyor." dedi.


Yorumlar

  1. lewis te kendi hatası oldugunu soylemedi mi.siz neden abartıyorsunuz anlamıyorum.Bu adam massa degil.insan sonucta mutlaka hata yapacak 2.yılında.Bu pistte iyi olmadıgı belliydi mclaren de önde olmayı beklemiyordu.ben sadece heikki ye sasırdım o kadar.

  2. Daha önce yaptığım takımı batırmak tabiri ağır kaçsa da işte böyle hatalar ileride şampiyonlukların kaçmasına neden oluyor. 2007 Brezilyada olduğu gibi. Eski zamanlarda olduğu gibi.

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    zaten carpmadan önce de deli gibi arkasına dalmalar yapmıs videodan izledigim kadarıyla ve bu gercekten çok çocukca olmus..yani o caprma anından once de birkac kere bodozlama dalabilirmiş;keske 1 salise önce yapabilseymiş o direksiyonu saga cevirme olayını ama kismet degilmiş artık ispanyada azgın bir boğa gibi olmasını umuyorum lewisin.beklentileriş boşa cıkartacak bir adam olmadıgından eminim en azından aracı ona izin verdigi sürece..

  4. hakan köşk avatarı

    arkadaşlar renault ve alonso böyle bişey asla yapmaz lewis çok hırslı biri o hırslarına devam ettikçe bişeyler yapamaz ama renault tekrar dönecektir bekleyin bir gün mutlaka fernandooo

  5. ferrari kimi avatarı

    Hamilton bu yarışta iki büyük hata yaptı ve kendi düşen ağlamaz, bahane aramaya gerek yok… Mclaren iki yeni pilotla yarışmanın cezasını çekebilir bu sene…

  6. Alonso nun bir hatası yoktu. Kurallar dahilinde savunmasını yaptı ve Hamilton acele etti geçiş yapmak için. Bunlar yarış içinde olabilen şeyler.

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu vıdeoyu ızlemeden once de kendı kaydettıgım goruntulerde tekrar tekrar seyrettım.alonsoyu pek sevmem ama bu olayda en ufak bır hatası veya artnıyetı oldugunu sanmıyorum.burada tamamen hamıltonun kaybettıgı sıraları gerı almak ıstemesı gecen senekı rekabet dusmanlık ta ısın ıcıne katılınca agresıf bır sekılde geceyım derken ıstemeden yaptıgı bır hatadan baska bısey degıl.hamılton daha sakın olmayı dense her sekılde alonsoyu gecebılırdı zaten ama boyle seyler f1 de olabılıyor.trafık polısı olsam 8 de 8 hamılton kusurludur derdım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir