Hamilton: "Şampiyonluk Mücadelesi Verecek Durumda Değiliz"

yazar:

kategori:

Şu an için araçlarının yeteri kadar iyi olmadığını söyleyen Hamilton, gelişme kaydedecekleri konusunda iyimser olduğunu ve sezonun ilk yarışlarında iyi puanlar kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

Hamilton “Şu anda aracın şampiyon olabilecek durumda olduğunu düşünüyor muyum? Hayır, düşünmüyorum. Ancak bu, aracımızın şampiyonluk kazanamayacağı anlamına gelmez.”

“Bugünden itibaren güncellemelerle daha iyi oluruz ve güncellemelerle birlikte doğru yolda ilerlediğimiz sürece, bunlar farkı kapatmamızı ve galibiyet mücadelesi vermemizi sağlar.”

“İlk yarışlarda iyi puanlar kazanırsak çok geride olmayız.”

“İlk 3-4 yarışta ilk 5’te olduğumuzu varsayalım. O kadar puan alırsak ve ardından kazanabilecek aracımız olursa şampiyonluk mümkün olur.”

“Bu yüzden seneyi kapatmıyorum. Her şey açık.” dedi.

Hamilton, Barselona’da ilk gün çalışmalarında sorunlar yaşamaları nedeniyle ideal bir gün olmadığını kabul etti.

Hamilton “Zor bir gündü ve yeterli mesafe kat edemedik. Daha fazla tur atmayı umarak geldim ve 100 tur atıp yarış mesafesi kat etmeyi istiyordum.”

“Genelde yılın bu dönemlerinde pit stoplarla birlikte 1-2 yarış mesafesi yol kat edersiniz ancak şu anda 1 yarış mesafesi bile katetmekten uzaktayız.”

“Bu yüzden bugün pek iyi değildi ancak aracın gelişimi açısından bazı güncellemeler oldu. En azından bu olumlu bir şey.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ferrari nin olmaz tabi, çünkü FİAT destekli bir marka. Ayrıca sadece bir F1 takımı yada şirketi değil. Bir otomobil markası.

    McLaren bir F1 şirketi. Mercedes ortaklığında bizimde olmazdı bütçe sıkıntısı. Ama şu aralar olabilir. Çünkü hem Mercedes le olan ortaklık bitti hemde bir otomobil markası olma yolunda büyük adımlar atıldı. 2010 ne kadar kar etmişsede McLaren bütçesi son yıllara göre küçüktü bana kalırsa(tam bilmiyorum yinede)

    McLaren ın parası yoktur demiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Her şey bir düzen içinde yürüyordur eminim. Benim düşüncemi destekleyen şey McLaren tarafından gelen demeçler. Sanki bunların olacağını biliyormuşlar gibi konuşuyorlar.

    Yinede 3. hızlı takımsak 2011 i çöpe atmayız bence.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mclarenin yeni dizayni işe yaradımı yaramadı sezon içerisinde göricez su anda yeni bir farklı auro paketleme pistlere döndü ve şu anda onu test etmek için bazı sorunlar la karşılaştılar onlarla bogusurken yol kat edemediler fazla çalışıyolar ama bu araç diğerlerinden çok farklı o yüzden mclarenin yeni aracı onlari istediğini vermedi şimdiye kadar lewisin dediği gibi çokda kötü değil diyor ama yarıs kazanacak seviyede de deği ldiyor bakalım deidkleri gibi varmı bekleyip goricez.

  3. -Ben Hamilton kadar karamsar degilim
    -Hamilton bu aciklamalarla takimina ve muhendisleri üzerinde daha fazla baski kurmaya ve daha cok calismaya tesvik etmeye calisiyor
    -ben Avustralyada Mclaren in on grupta ilk 3 de ve podyumda olacagini dusunuyorum bir Mclaren taraftari olarak

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    geçmiş ola

  5. Alonso&Massa  avatarı

    F1ilyoF1

    Ferrari,Mclaren gibi takımların paramız yok-zamanımız yok gibi bir bahanesi olamaz.Kaldıki 2010 da kar yaptıkları açıklanmıştı.Hiçbir takımda bu seneyi geçiş yılı olarak kullanayım demez.
    Ferrari RBR'nin izinden gidiyor.Geçen sene RBR ilk iki yarış hariç çok büyük sorunlar yaşamadı.Dürüst olmak gerekirse Sezonun belli kısımlarında Hamilton,belli kısımlarında Alonso'ya şans verdik daha fazla.Bir adım geride dediğin 2010du.Ancak bu sene Ferrari RBR'a daha yakın(belki önde-belki değil)
    Mclaren'i sevmiyorum takım olarak.Ama o kadarda büyük takım.Şimdi Mclaren bu sezon iddalı olmazsa hep bir parça eksik kalacak.Rakiplerinizi yenerek mücadele etmek daha zevkli.Onların kenardan izlemesini istemem.Belki güncellemelerle Mercedes dahil olacak,Renault var,Williams var.Belki STR bile var.Bunların olupta Mclarenin olmamasını istemem.
    Yani Mclaren başarısız olacağını bile bile bir araç üretmez.2009'da bile ümit veriyorlardı.Bu kadar karamsar konuşmaları biraz düşündürücü.Ama bu kadar az turla ne kadar iyi olursanız olun,az test yaparsanız sadece yerinizde sayarsınız.

  6. Bu araç çok yavaş olursa, çok büyük bir denklem hatasıdır ve bunun sorumlusu cezasını ödemeli.

    Bu arada bana bu aracın böyle sorun çıkarabileceği daha önceden biliyormuşlar gibi geliyor. Bazı nedenlerden ötürü üstünde zaman ve para harcanamamış bir tasarım var elimizde şuan sanki. Eğer böyle ise anlarım, yıl 2011 olduğundan.

    Fakat teoride iyi olduğu varsayılıp gerçeğe dönüştürülmüş bir konsepse ve bunu ilk testti kaçırarak yaptılar, bunun bedeli ağır olur.

  7. farklı konseptler ile risk alırsanız ya başarı gelir yada bedelini ödersiniz. öte yandan 25 konsepti ile devam etselerdi RBR ile yine başedemezlerdi en azından redbulun DF gücünü düşününce pek ihtimal vermiyorum. dolayısıyle yeni bir tasarım denediler ne kadar başarılı olur sezon sonu göreceğiz. ferrarinin izlediği yol mümkün olduğunca rbr klonu üretmek, daha az risk taşıdığı çok açık,aracınız asla fiyasko olmayacak ama örnek aldığınız araç sizden hep 1 adım önde olacaktır.

  8. ilk yarışlarda daha çok lastik sorunlarını izleriz hızlı toparlayabilirse sorun yok.

  9. hamilton'un açıklamaları hiç de iç açıcı değil. sanırım hakikaten problemli bir araç var ortada.
    halbuki, ben de bir çok izleyici gibi mclaren'in yenilikçi tasarımından, teknik altyapılarının üst düzey oluşundan ve mühendislerinin yeteneklerinden dolayı, ilk test günlerinde sorunlar çıksa da son teste kadar aracın hazır edileceğini düşünmüştüm.
    rekabetçi olmalarını isterim açıkçası. gridde ne kadar çok kuvvetli araç olursa, o kadar da büyük heyecan ve kapışma izleriz.
    ama artık süre kalmadı. mclaren yine sezon içi gelişim konusundaki uzmanlığını konuşturmak zorunda kalacak. bu esnada rakiplerine kaptıracağı puanlar büyük olursa, tekrar dönüşü pek mümkün olmayabilir. çünkü red bull ve ferrari, bir hayli iddialı olarak sezona giriş yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir