Doktor: "Kubica'nın Dönüşünü Tahmin Edemeyiz"

yazar:

kategori:

Polonyalı pilotun güzel bir iyileşme süreci geçirmesine ve bu sene koltuğuna geri dönme sözü vermesine rağmen Ceccareli, rehabilitasyonunun ne kadar süreceğini tahmin etmelerinin bir yolu olmadığını belirtti.

Ceccareli’ye göre Kubica’nın ameliyatları iyi geçti ama iyileşme süreci, doğasına bağlı.

Ceccareli: “Bu, açıkçası cevaplayamayacağımız bir soru. Kimse ne zaman veya nasıl olacağına cevap veremez. Çünkü sadece ameliyatı yapanların iyi iş çıkardıklarını söyleyebiliriz”

“Robert, çok güçlü ve iyi güzel bir şekilde iyileşiyor. Ama üçüncü bir etken de var: Doğa. Doğa, onun yanında mı olacak, karşısında mı? Hızlı olacak mı olmayacak mı? Bu konuda bir şey söyleyemem”

“Bu yüzden cevap vermesi imkânsız bir soru. İki olumlu bakış açımızın olduğunu düşünüyoruz: Doktorlar ve Robert’in yaptıkları işler. Elimizde şu anda sadece bunlar var. Geri kalanı için bir şey söylemek imkânsız”

“Tek söyleyebileceğimiz – bu sene, gelecek sene veya 3 sene sonra? Şu anda bunları söylemenin bir anlamı yok. Sadece bildiğimiz söyleyebilirim”

“Ve size söylediklerim, sadece bildiklerimdir. (Kubica) iyi bir iş çıkardı, iyi tepki veriyor. Biraz zaman alacak, uzun bir zaman. Ondan sonra dürüst olmak gerekirse ben bir sihirbaz değilim. bu yüzden bundan fazlasını söyleyemem”

Ceccareli, kazadan sonra bir ay geçmesinin ardından Kubica’nın göstermiş olduğu ilerlemeden gayet memnun.

Ceccareli: “Robert her gün daha iyiye gidiyor. İyileştiğini görüyorum; psikolojik ve fiziksel açıdan, hızlı bir şekilde. Bu bizim için sürpriz değil. Çünkü Robert’i çok iyi tanıyoruz”

“Ama Pietra Ligure Hastanesi’ndeki doktorlar için büyük bir sürprizdi. Bu yüzden bu iyi bir haber. Çünkü ameliyata verdiği tepkiden tatminler.”

Kubica parmaklarını hareket ettirebilmesi rağmen Ceccareli, tam fonksiyonlarına kavuşmasının ne kadar zaman alacağının bilinemeyeceğini söyledi, ayrıca Polonyalı pilotun daha başka ameliyata girmesinin de gerekmeyeceğini ekledi.


Yorumlar

  1. Bu açıklamalar buliye nin açıklamalarına göre biraz daha umut verici inşallah en azından seneye pistlere döner. Kubica'sız f1 tad vermeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir