Williams KERS Sorununu Tamamen Çözdüğüne İnanıyor

yazar:

kategori:

Takımın Avustralya için hazır olup olmadıkları sorusuna Michael: “Kesinlikle. Bahreyn için de hazır olurduk. Formula 1’in doğası bu”

“Neye hazır olmamız gerekiyorsa her zaman onun için hazır oluruz. Sezon şimdi başlasa iyi olacak; senenin bu zamanlarında hâlâ yarışamıyor olmak biraz garip geliyor”

Michael, bu sene yeni konseptin dayanıklılığından cesaret bulduğunu dile getirdi.

Michael: “Kış testlerinde birkaç dayanıklılık sorunu yaşadık ama KERS hariç karşılaştığımız sorunların hepsini belirledik. Bazı küçük hatalar bazı zaman kaybına neden oldu ama F1 araçlarında böylesi entegre sistemlere sahip olmanın bir sonucudur bu”

“Yeni konsept alanlarda herhangi bir sorun yaşamamamız ümit verici, sınırları zorladık; mesela tahrik mili. Kış testlerinde 4.969,2 kilometreyi başarılı bir şekilde tamamladık”

Teknik patron ayrıca KERS için de çözümün bulunduğunu ekledi.

Michael: “Batarya ve Motor Jenaratörü Ünitesi arasındaki inverterde (DC~AC akım çevirici) bir sorun yaşadık. Asıl sorun, arıza olduğunda inverterin etkili bir şekilde izole edememeseydi. Dolayısyla bu izolasyonu sağlama adına tasarım değişikliği yaptık ve hatanın tekrarlanmasını engelledik”

“Melbourne’de KERS ile yarışmak için tam bir çözümümüz var”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir