Arka Kanatlar, Avustralya Antrenmanlarında Test Edilecek

yazar:

kategori:

FIA, geçişi arttırma kapsamında getirilen kuralların çalışmasını umuyor ve bu kapsamda belirlenen süreç içerisinde takımların test yapabilmelerini istiyor.

Antrenmanlarda arka kanatları istenilen yerde kullanmak serbest olacak ancak belirlenen antrenman süreci içerisinde kanadın kullanılacağı yerde test edilmesi planlanıyor.

Bu arada FIA, pistteki kanadın kullanılabileceği geçiş mesafesi uzunluğuna bu hafta karar verecek. FIA Yarış Yöneticisi Charlie Whiting, kanatlar hakkında testlerin yapılıp yapılmayacağına antrenmanlardan önceki perşembe günü karar verileceğini söyledi.

Whiting, sistemin seyirciler için iyi olacağını ve grafiklerde kanadın kullanıldığı zaman gösterileceği için bir karışıklık olmayacağını söyledi.

Whiting “Bu görüşüldü ancak karar alınmadı. Antrenman seansının bir bölümünün bu sistemin testi için kullanılmasını görüşüyoruz.”

“Seyircilerin kafasının karışması için bir neden yok. Kanadın işlevi basit bir şekilde açıklandı. Sistem kullanıldığında televizyon yayıncılarına uyarı gidecek ve seyirciler bunu görecek.” dedi.

 


Yorumlar

  1. eski v10 ları geri istiyoruz..

  2. Sezon başlamadan hemen yada ilk yarışların ardından bu kural kaldırılmalı. PC oyunlarına çevirdiler iyice.

  3. Kaza çok olursa emin ol sezon sonunu bile göremez 🙂

  4. tamamen gereksiz bir kural,umarım yarışlarda tehlike yaratmaz,zira pilotlar bu konuda endişelerini bir çok kez dile getirdiler.

  5. hiç bir halta yaramayan bu sistem seneye olmuyacak göreceksiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir