MotoGP: Honda, Egemen Bir Hafta Sonu Beklemiyor

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerin bütün günlerinde en hızlı motosiklet Honda oldu ve bu sonuçlar, bu sene için Honda’nın fabrika takımının kendi içinde mücadele edeceği yönünde düşünceleri ortaya çıkardı.

Ama Nakamoto, Yamaha ve Ducati’nin mücadelenin dışında kalacağını düşünmüyor.

Nakamoto: “Yamaha fabrika takımının iki sürücüsü de çok güçlü. Çok hızlı tur dereceleri elde ediyorlar ve çok istikrarlı görünüyorlar. Jorge (Lorenzo), uzun sürüşlerde aynı hızlı turlarını sürdürebiliyor, hem burada (Losail) hem de Sepang’da. (Ben) Spies de geçen sezona kıyasla daha güçlü görünüyor. Bu yüzden onların çok rekabetçi olmalarını bekliyorum”

“Sepang’da Ducati iyi tur dereceleri elde edememişti ama burada bizi yakalıyorlar. Onların tekrar rekabetçi olmalarını bekliyorum”

“Tek sürücülü Suzuki için işlerin zor olacağını düşünüyorum”

Nakamoto, son senelerde galibiyetleri başkalarına bırakmayan Casey Stoner, Dani Pedrosa, Lorenzo ve Valentino Rossi’nin yanına başka isimlerin katılabileceğini söyledi ve isim olarak Andrea Dovizioso, Marco Simoncelli ve Spies’i öne sürdü.

Nakamoto: “Dovi, Simoncelli ve Spies’in de şu anda çok hızlı olduklarını düşünüyorum. Bu yüzden belki de kazanabilecekler. Kolay değil, ilk 4 çok üstte ama bunların dışında kazanmak için olan fırsat, şimdiye kadar hiç olmadığı kadar yüksek.”

Öte yandan Japonya’daki deprem ve tsunami faciasından sonra Honda’nın da bundan etkilenmesi durumu oluştu.

Honda Racing Corporation Şefi Shuhei Nakamoto, bu durumu kabul etti.

HRC’nin ana tesislerinin felaketten hasar almamasına ve çalışanlarının yaralanmamasına rağmen Nakamoto, çalışma şartlarının zor olduğunu belirtti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir